Netočí startér

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
MrCaesar

Netočí startér

Příspěvek od MrCaesar »

Tak mám další "špek" do sbírky - dojedu na pumpu, dotankuju, sednu za volant, otočím klíčkem a nic. Startér se neobtěžuje. Kontrolky lehce pohasnout, takže ledasco se asi spíná, ale starter ne. Relé ve fuseboxu má kontakty čistý. Copak kde ozkoušet ? Zkusil sje místo něj dát žárovičku na drátkách a otočit klíčkem. Nic. Ale schéma jsem neměl, tak nevím, jestli jsem se trefil... Jde nějak nastartovat "přímo" ? Potřeboval bych alespoň dostat auto od pumpy :-)
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
MrCaesar

Re: Netočí startér

Příspěvek od MrCaesar »

...jo a jak tak hledám an netu, tak to ještě vypadá, že 740i s manuálem 1995 ani žádný relé od startéru nemá a imobilizér jde přímo na startér. Tak to je teda bomba, jestli se pojebalo něco tam :-/
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Takže novej poznatek - dnes jsem přišel, připojil kabely na vybitou baterku, nastartoval a odjel... aniž bych cokoli udělal/změnil. Pěkně na pi.u. Příště si může postavit hlavu né na pumpě "za rohem", ale 200km od domova. Stávalo se tohle někomu ?
rajnhold

Netočí startér

Příspěvek od rajnhold »

Chce to asi novou baterku doporučuji, 110Ah 920A. Bez problémů se vejde do určeného prostoru /pravá část kufru/ a je klid. Na Heureka.cz se dá pořídit asi za trojku. Já jí kupoval zde: http://www.cekl-eshop.cz/kategorie-1/au ... mic-110-ah
Naposledy upravil(a) rajnhold dne pát srp 26, 2011 5:43 am, celkem upraveno 1 x.
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Baterka je nová a s ní problém není (to, že byla vybitá, bylo tím, že jsem si s tím první den pár hodin "hrál" v marné snaze nastartovat). Problém je v tom, že startér ani nespíná.
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Podívej se na kontakty u startéru, bývá to dost zoxidované a pak to tam dělá vejšplechty, páč tam ten proud prostě nedoteče. Taky pak laboruj s baterkou, kolik dává proudu, páč ten je důležitější než napětí aby to s tím švihlo při startu. Řešil jsem to po zimě, kdy byla baterka dobitá naplno a po hodině jízdy už ani nenastartovala, protože si prostě nedokázala udržet žádný proud. Napětí bylo pořád přes 12, ale to bylo asi tak všechno. Takže jestli máš nabitou baterku, tak to neznamená že musí být dobrá :)
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Je zánovní, 110Ah, 1000A startovacího proudu a opravdu drží. Kdyby nedávala proud, padalo by napětí, při otočení klíčku na "start" by všechno zhaslo, tartér by se pokusil třeba alespoŇ jdnou "převalit" a bylo by jasno... tohle spíš vypadá, jak kdyby občas imobilizér nepřečetl klíček. Prostě se neobtěžuje ani zkusit... a nebo by to mohly bejt ty zoxidovaný přívody, ale to je mi divný. To by tam byl prostě velkej přechodovej odpor a blblo by to pořád. Jedno nic, jednou jakš-takž, jednou by se jentak převaloval, myslím... né že by startovl jak fík, pak vůbec nic, ani b se nepokusil a pak zase - bez jakýhokoli zásahu (asi jen po vychladnutí) zase ok jako by nic... nevím no...
hain.cz

Příspěvek od hain.cz »

Mozna pomuze ma lehka zkusenost, jednou sem sednul a otocim a nic, jen pastorek vyskocil, ale netocil..parkrat jsem opakoval, pak naskocil.. par dni v pohode, zadny trable, ale pak opet se opakovalo a jen se stupnovalo, nacez v servisu prisel manik na to, ze jak na starter vede napajeni, tak jak je uchyceny ke starteru, tak se to postupem casu povolilo, rikal ze teplotni rozdily to casem muzou zpusobyt, odrizl a dal nove sroubeni a od te doby zase klid..
ex32 735i / e38 740iA rv95
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Což o to, tohle ocheckovat můžu, zpodauta se tam dostanu, ale jak znám svou "kliku", takhle sandný to mít nebudu. Kdyby alespoň pastorek zajížděl, bylo by to s otevřenejma dveřma slyšet, ne ? ... On se vážně, když ho to jednou za uherák chytne, prostě ani nesnaží cokoli dělat :-/
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Tak nová perlička... závada, jak se objevila, zase zmizela. Moc jsem s autem nejezdil, aby mě někde nenechalo, stejně nemám čas, musím do konce září řešit školu...no kupodivu byl klid. Jen mi dneska došel plyn. Tak jsem zajel na "svou" pumpu, zastavil u stojanu, natankoval plnou, zaplatil, chytnu za klíček a... kuloví. ani žbl. Přesně to samý místo, ta samá situace...byl teplej, tak jsem neváhal, zabral, dostrkal na kopeček, za 2 (díky bohu za manuál), škit a jedem. Takže imobilizér OK... přijedu před barák, zhasnu motor, zkusím natočit - vrk a na první převalení jede... Tak co myslíte ? Žeby ta pumpa měla nějakou "záhadnou auru" ? :-D
Odpovědět