Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
fivajs

Re: Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Příspěvek od fivajs »

Jo, olejem nic nezkurvíš, naopak máš jistotu, že tam je a kdy jsi ho tam dával. I když je to drahý, tak se budu opakovat-vyměnit třeba i preventivně. Ta náplň vydrží dlouho a máš jistotu
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
hacker

Příspěvek od hacker »

Mně řadila převodovka naprosto neznatelně, jemně a dokonale a pak udělala z ničeho nic pápá při kickdownu a dělal se repas. Přibližně při 270k (pokud to nemám stočené)
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Nestraš :shock:. Jako fakt z ničeho nic? Nikdy žádný náznak škubnutí? A jezdil jsi ty kickdowny často?
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
hacker

Příspěvek od hacker »

Úplně z ničeho nic, předtím ani náznak škubnutí (což teďka po repasi sem tam škubne, ale možná trpím vzpomínkovým optimismem).

Jezdím většinou velice mírně, kickdown dám jednou za měsíc. Ten fatální byl na dálnici do kopce asi ve 150ti - škublo to, píplo a nouzák.

Ještě je možná jedna věc - že se převodovka hodila do nouzáku z nějakého méně závažného důvodu a dodělal jsem jí až tím, že jsem pak v tom nouzáku jel docela daleko. Každopádně nakonec měla polámané lamely (jestli si to pamatuju dobře), takže se dělal kompletní repas.
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
dafson

Příspěvek od dafson »

takže nyní jsem udělal velký servis prakticky všeho co vůz potřeboval včetně výměny oleje v matu (pouze u studeného vozu koplo první zařazení D nebo R jinak šel jak vix) nyní u studenaka nevím ani že sem nějaké D nebo R zařadil první dojem po výměně naprosto perfektní i zátah jakoby lepší bez jakého si prokluzu a to že jsem předtím žádný nezpozoroval ale prostě pocit mnohem lepší ....teď se je modlit že to zítra nebo za měsíc neodejde do lovišť...
DDT

Příspěvek od DDT »

Já mám 390tkm a olej jsem po nastudování všech možných rad neměnil. Převodovka mi řadí hladce. Jak na D tak na R žádný kopanec, ani kickdown.
E38......zase
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Já jsem na tom o něco jinak. Převodovka řadí krásně. Ale má občas svoje chvilky. Měnen olej byl v BMW Invelt v Plzni. Ověřeno, doloženo fakturama. Cca ve 220ti tis. km. a před 2 rokama. Ted je najeto 270tis. Při nastartovani studeneho motoru občas cukne při řazení na R na D i za studena bez problemu. Jednou asi před dvěma měsícema mi hodila nouzák. To sem tu i někde psal. Potom párkrát nechtěla přeřazovat nahoru z 3 na 4ku prostě tam ta rychlost zustala viset a muselo se bud až nakonec otaček kdy pak krasně hladce přeřadila nebo sem musel přehodit na manual a přeřadit sám a taky tam krasně padla. Nevim co to bylo za období a co se ji nelibilo. Trvalo to asi 14 dní kdy to prubežně občas udělala. A od ty doby klid už je tomu přez měsíc. Řadí a chodí hladce. Prozměnu zas jednou za dlouhá čas při rozjetí a vytočení 3 ky třeba na dálnici cca na 110 - 120km/h tak než tam hodí 4ku lehce povyletěj otáčky jakoby u manuálu člověk dal mezi plyn. A pak tam skočí 4 ka. Neřešim to. Sem za nazorem že repas udělám to určitě. Ale nebudu rvát peníze do převodovky co chodí. Jak zdechne uplně nebo pude tak že se s tim nebude dat jezdit, pak hned budu řešit repas. Do tý doby, jezdim! :)
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
fivajs

Příspěvek od fivajs »

Být Tebou prostříkal bych konektor u převodovky, jestli tam není nějakej "lízanec"
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

kde ho najdu? :-D
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
fivajs

Příspěvek od fivajs »

U převodovky, pod autem, kulatej konektor...
Odpovědět