vstřiky
Už od koupě jsem věděl, že mě to jednou čeká, tak jsem se ani moc necukal... všechny jsem nechal zkontrolovat, všechny se repasovaly... v dieselpower.cz. Vyndaval a nandaval Snejk. Rovnou se vyměnil i vzduchový filtr. Motor citelně ztichl, hlavně za studena. Jestli jede líp nedokážu posoudit a jestli míň žere uvidíme, až zas pojedu na slovensko.
elektrická vrtule
namontována nová vrtule, benzínová verze, druhovýroba. Rozdíl je ve výřezu na chlazení intercooleru, ale i u benzínové verze jsou dle mého výřezy dostatečné. Vyměňoval jsem ji sám. Zátěžový test v Chorvatsku zvládla výborně, jen je trochu hlučná.
světla
Když už auto stejně stálo v servisu, domluvil jsem se s Caknakisem a zrepasoval mi chromové vnitřky světel. Předtím to svítilo dobře, teď to svítí ještě líp...
ostřikovače
Nový origo motorek ostřikovačů, starý tekl. Výměna sám.
voda/expanzka
Někde trošku unikala chladící kapalina. Snejk objevil a vyměnil jedno těsnění. Pak se ulomila příruba na expanzce. Snejk ji provizorně opravil a pak mi vybavil na jednom vrakovišti náhradní. Taky mi vyčistil oba chladiče, viz fotky výše...
zrcátko spolujezdce
Nefungovalo vertikální naklápění zrcátka spolujezdce. Po různých jiných pokusech jsem ustřihl a vyměnil celý vnitřek zrcátka (oba motorky) a už to funguje.
alternátor
Nejdřív dával tak 13.8V, pak už spíš 13.6V. Snejk vyměnil regulátor za nový, ale nepomohlo to, takže to budeme dál řešit.
odvětrání nádrže
Zkontroloval jsem, že vracečka vzduchu z nádrže při čerpání je průchozí. Odčerpání nádrže pod levým podběhem jsem odpojil, chvíli jsem jezdil bez něj a pak ho zase namontoval. Od té doby se mi pistole při čerpání nevypíná, tak nevim co se tam pohlo...
dopravní čerpadlo
Diagnostika jednou za čas zapíše "low pre-supply pressure" při hodnotách kolem 3.4.... Koupil jsem pro jistotu nové dopravní čerpadlo Pierburg. V krabičce přišlo TI Automotive Poland, tak jsem ho pro jistotu nenamontoval, ale pak jsem si někde přečetl, že tahle firma před několika lety koupila čerpadlovou divizi Pierburg, takže je to nejspíš OK. Stejně nevím, co si o tom čerpadle mám myslet, vypadá tak "polsky"...
Jsou to radosti s dieslem po 300k