To by svlíknul akorát ten gtumovej kroužek...Jo, tlumič by byl sice dole, ale co ne prstýnek? Leda pomoct si pilkou a opatrně naříznout, to by možná šlo...Hugo píše:nebo skus pouzit stahovak....
výměna zadních tlumičů
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- fivajs
Re: výměna zadních tlumičů
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
-
Rescator
Taky mě napadl stahovák co mám třeba na čepy ale nevim zítra se zeptám co budou chtít v servisu a možná at se stim drbe někdo jinej když je to tak složitý.
- fivajs
Ono není, jen je to přirezlý. Nebuď měkkej a jdi do toho. Budeš cálovat zbytečně prachy za práci a ještě Ti tam zkurví něco vzadu u sedaček
-
mfojtu
Tak taky přispěju se svojí troškou do mlýna. Nejdřív jsem začal dělat zadní tlumiče. Na jednom tlumiči byla spodní miska už taky vyhnilá,takže byl nejvyšší čas.
Dělal jsem to před panelákem. Dělal jsem to poprvé a zabralo mi to asi 2,5 hodiny na jeden tlumič. Největší problém byl to dostat z těhlice. Nic jsem nenahříval,stačí delší majzl a pořádný kladivo. Bušil jsem do toho asi 20 minut a pak to povolilo. Předek byl ale horší. Jestli si dobře pamatuju, do něčeho se tam ten tlumič zasouvá, je tam šroub,kterým se to pak stáhne a ten byl tak zarezlej, že jsem ho urval,bylo to i na druhý straně.
Dělal jsem to před panelákem. Dělal jsem to poprvé a zabralo mi to asi 2,5 hodiny na jeden tlumič. Největší problém byl to dostat z těhlice. Nic jsem nenahříval,stačí delší majzl a pořádný kladivo. Bušil jsem do toho asi 20 minut a pak to povolilo. Předek byl ale horší. Jestli si dobře pamatuju, do něčeho se tam ten tlumič zasouvá, je tam šroub,kterým se to pak stáhne a ten byl tak zarezlej, že jsem ho urval,bylo to i na druhý straně.
-
kotik-iceman
tak kluci vela zdaru do tlmicov! najednoduchsie riesenie je ked nepotrebujes tie stare tlmice flexa tlmic na dve pulky a pekne ide ven! viac info doda jarax!!!
- Dresic
- Kontaktovat uživatele:
tyyy voe tak to je horor
to nechápu výměna tlumičů a tolik úkonů.....tak to někde v servise ani nebudou vědět jak na to...hmm pěkný..

BMW e38 740i M62 1996
ex BMW e38 725tdsA
ex BMW e38 725tdsA
- fivajs
Taky je nejlepší to naříznout opatrně flexou, pak to jde vcelku dobře...(E32)mfojtu píše:Tak taky přispěju se svojí troškou do mlýna. Nejdřív jsem začal dělat zadní tlumiče. Na jednom tlumiči byla spodní miska už taky vyhnilá,takže byl nejvyšší čas.
Prostě když něco nejde silou, tak to musí jít ještě větší silou
-
Rescator
Tak opraveno.Měl jsem ztoho obavy že to nepude tak to nechal udělat.Zhodou okolností jsem to dal do servisu kde si někdo před časem dával na e38 sportovní podvozek a starý zánovní kompletní tlumiče i s pérama tam nechal ty mi je nechaly za 800.- jeden a práce prej byla pěkně na hovno že to vůbec nešlo prej u toho dost nadával ten mechoš. Tak práce 5 hodin po třech stovkách a tlumiče 1600.- celkem 3100.-. Ještě mám možnost koupit ty přední taky za 1600.- tak možná koupím do budoucnosti myslím že je to fajn cena?
- fivajs
No sice neuznávám dávat auto do servisu s blbostma jako jsou tlumiče, ale aspoň máš záruku...
- Dresic
- Kontaktovat uživatele:
Borci tlumič drží v těhlici jako blázen, vybouchat mi nejde zatím, kde ho mám říznout případně? Tu pístnici nebo tělo tlumiče? z toho vystříkne kapalina když to říznu ne?
BMW e38 740i M62 1996
ex BMW e38 725tdsA
ex BMW e38 725tdsA