E66 745il
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
DDT
Re: E66 745li
Můžeš zkoušet na té co ti tam stojí, hořsí než to má ten borec to už nebude.
E38......zase
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
ja bych to bral naopak.. vzhled a jizda a technologie e65 a vnitrek e38... a bylo by to dokonaly...

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
-
JaraX
ja bych chtěl vnější vzhled E65, vnitřní vzhled E65, technologie E65, a cenu e38 
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
DDT
-
DDT
Takže malý update:
Co je špatně:
- pružiny víka kufru unavené, je potřeba vyměnit
- podle Jaraxe ASK na výměnu, projevuje se to tím že repro ve dveřích řidiče hraje slaběji, to zatím neřeším
- čidla tlaku v pneu nefunkční
- nějaké čerpadlo díky kterému nefunguje funkce REST - zatím neřeším
- 3 dvěřní roletky nefungují, resp. jezdí nahoru a dolu jen ty držáčky, takže někdo vycvakl nebo vylomil roletky z těch paciček, nutno rozebrat tapec a uvidíme
- včera jsem měl defekt a v servise mi oznámili že je prasklý disk, zevnitř cca 1 cm prasklina, naštěstí byla v kufru identická rezerva tak se přehodilo a jezdím dál,
- ošahané madla na dveřích, lehce ošoupaná kůže na loketce - bude spraveno by Mr. Spooner
Spotřeba E85:
Meziměsto: 11 l dle BC
Dálnice (110-140) - 10,5 dle BC
Čistě město - cukačky 5km - 20 dle BC
Jinak zatím musím říct že funguje vše.
Moje otázky:
- jdou ty pružiny vyměnit doma bez pomocí speciálního nářadí? Nějakých stahovaček atp? Jde to vyměnit jako u E38 jen vycvaknutím a nacvaknutím s tím rozdílem že u E66 je horší přístup? Nebo je to složitější? Návod na netu jsem si našel a vím že musí pryč čerpadlo ale to není podle všeho tak náročná věc.
- mám to prasklé kolo nechat opravovat? Dělá se to, má to smysl a bude to pak mít tu předchozí pevnost? Stalo se někomu že mu to kolo prasklo? Jak poznám že je to BMW kolo a né kopie? Koplé totiž není, je skoro jako nové jen ta prasklina která je ale zevnitř ze strany auta, nikam jsem nevrazil na nic nenajel, díru nevymetl, jezdím jak důchodce co se stará o svou starou Š120.
- spotřeba se mi opět jako u přechozího vozu zdá po městě vysoká, mám to řešit nebo se na to vysrat a smířit se stím že je to tak normální na takové krátké trasy?
- výhřev sedaček se mi zdá že hřejou záda víc než zadek, ikdyž je to nastavené rovnoměrně, je to jen dojem? Přišlo mi že zadek u E38 hřál víc a záda u E38 zase že hřály jen nízko a méně. Možná je to jen dojem.
- řešil někdo vůni do auta? Ze stromečků a ambipurů a pod je mi špatně a bolí mně z toho hlava, ale chtěl bych aby auto nevonělo tím hnusným plastem, koupil jsem California Scents na Tominesmrdi.cz ale přijde mi že to necítím v autě vůbec.
Co je špatně:
- pružiny víka kufru unavené, je potřeba vyměnit
- podle Jaraxe ASK na výměnu, projevuje se to tím že repro ve dveřích řidiče hraje slaběji, to zatím neřeším
- čidla tlaku v pneu nefunkční
- nějaké čerpadlo díky kterému nefunguje funkce REST - zatím neřeším
- 3 dvěřní roletky nefungují, resp. jezdí nahoru a dolu jen ty držáčky, takže někdo vycvakl nebo vylomil roletky z těch paciček, nutno rozebrat tapec a uvidíme
- včera jsem měl defekt a v servise mi oznámili že je prasklý disk, zevnitř cca 1 cm prasklina, naštěstí byla v kufru identická rezerva tak se přehodilo a jezdím dál,
- ošahané madla na dveřích, lehce ošoupaná kůže na loketce - bude spraveno by Mr. Spooner
Spotřeba E85:
Meziměsto: 11 l dle BC
Dálnice (110-140) - 10,5 dle BC
Čistě město - cukačky 5km - 20 dle BC
Jinak zatím musím říct že funguje vše.
Moje otázky:
- jdou ty pružiny vyměnit doma bez pomocí speciálního nářadí? Nějakých stahovaček atp? Jde to vyměnit jako u E38 jen vycvaknutím a nacvaknutím s tím rozdílem že u E66 je horší přístup? Nebo je to složitější? Návod na netu jsem si našel a vím že musí pryč čerpadlo ale to není podle všeho tak náročná věc.
- mám to prasklé kolo nechat opravovat? Dělá se to, má to smysl a bude to pak mít tu předchozí pevnost? Stalo se někomu že mu to kolo prasklo? Jak poznám že je to BMW kolo a né kopie? Koplé totiž není, je skoro jako nové jen ta prasklina která je ale zevnitř ze strany auta, nikam jsem nevrazil na nic nenajel, díru nevymetl, jezdím jak důchodce co se stará o svou starou Š120.
- spotřeba se mi opět jako u přechozího vozu zdá po městě vysoká, mám to řešit nebo se na to vysrat a smířit se stím že je to tak normální na takové krátké trasy?
- výhřev sedaček se mi zdá že hřejou záda víc než zadek, ikdyž je to nastavené rovnoměrně, je to jen dojem? Přišlo mi že zadek u E38 hřál víc a záda u E38 zase že hřály jen nízko a méně. Možná je to jen dojem.
- řešil někdo vůni do auta? Ze stromečků a ambipurů a pod je mi špatně a bolí mně z toho hlava, ale chtěl bych aby auto nevonělo tím hnusným plastem, koupil jsem California Scents na Tominesmrdi.cz ale přijde mi že to necítím v autě vůbec.
E38......zase
- Raisidlo77
To kolo nech normálně opravit - zavařit, obrousit, stáhnout. Běžně se tak opravuje, nebude to mít vliv na životnost. Jestli je to originál poznáš podle popisů přímo na kole (pod pokličkou nebo zezadu na špajchnách).
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
- Spooner
Taky mám California Scents. Dříve jsem měl kokos a meloun, ale moc to nešlo cítit. Teď jsem si koupil na doporučení višeň a super. I podle dodavatele je nejžádanější a voní nejvíce.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
BMW e36 328i Cabrio
-
JaraX
Moje otázky:
ano jen to vycvakneš, čerpadlo hydrokufru musí dolů. dej tam ale jedině origo vzpěry, neorigo si nebude s hydrokufrem rozumět
ano dej to spravit a pak už to nech na rezevru a máš
kurva je to long, má to přes 2200kg, tzn o cca 300kg težší než tvoje předchozí auto
tak si to nastav tak aby to hřálo podle tebe a máš
musíš tu plechovku otevřit
ano jen to vycvakneš, čerpadlo hydrokufru musí dolů. dej tam ale jedině origo vzpěry, neorigo si nebude s hydrokufrem rozumět
ano dej to spravit a pak už to nech na rezevru a máš
kurva je to long, má to přes 2200kg, tzn o cca 300kg težší než tvoje předchozí auto
tak si to nastav tak aby to hřálo podle tebe a máš
musíš tu plechovku otevřit
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
DDT
Pružiny samozřejmě jen nové a origo, pamatuji co jsi mi říkal. Šlo mi o to jestli to zvládnou i ty moje levé ruce.
Vůně do auta - plechovku jsem samozřejmě otevřel
Mám vůni Hugo Boss, voní hezky ale jen z blízka, v autě to v podstatě necítím. Ještě jsem vzal "rozkvetlá zahrada" tak uvidím jaké bude tohle.
Spotřeba - ok takže je v pořádku a nebudu dál řešit, já jen aby měli další lidi jasno.
Kolo - ok nechám opravit a bude z něj rezerva
Výhřev - jak to jde ještě jinak nastavit, našel jsem jen rudě záda, rudě prdel a růžová záda i prdel. ono jde nastavit rudě prdel a růžově záda? Možná jsem to jen nenašel. To není že bych byl nespokojen, hřeje to strašně rychle a je to fajn, ale cítím tam prostě rozdíl na tom zadku. Škoda že už si letos neužiju odvětrávání
Jinak naprostá spokojenost, je to jako řídit v posteli ,která má vzadu obývák.
Vůně do auta - plechovku jsem samozřejmě otevřel
Spotřeba - ok takže je v pořádku a nebudu dál řešit, já jen aby měli další lidi jasno.
Kolo - ok nechám opravit a bude z něj rezerva
Výhřev - jak to jde ještě jinak nastavit, našel jsem jen rudě záda, rudě prdel a růžová záda i prdel. ono jde nastavit rudě prdel a růžově záda? Možná jsem to jen nenašel. To není že bych byl nespokojen, hřeje to strašně rychle a je to fajn, ale cítím tam prostě rozdíl na tom zadku. Škoda že už si letos neužiju odvětrávání
Jinak naprostá spokojenost, je to jako řídit v posteli ,která má vzadu obývák.
E38......zase
- Spooner
Tu Hugo Boss jsem u někoho viděl. Možná u Perfekta, ale nejsem si jistý
. Spousta lidí to řeší tak, že si koupí 2 stejné vůně. Jednu dá do dveří spolujezdce a druhou k řidičovi.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e36 328i Cabrio