Spooner a jeho 750iL Individual [e38]

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
JaraX

Re: Spooner a jeho 750iL [e38]

Příspěvek od JaraX »

spooonere, ty seš hroznej lajdák že jsi tak utekl a nezustal na grilování :)
BMW service expert - http://www.jarax.net
Spooner

Příspěvek od Spooner »

AnthonyWave píše: Zvládneš namíchat tobacco brown? Nebo kde se to dá sehnat? Popřípadě jak dlouho trvá barvení tapeců od dřeva dolů kromě madla a krytu na na airbag?
Já to nemíchám. Je to přímo barva podle vzorníku BMW. Potom se mrknu jestli je tam hnědá.
A časově netuším. Tak dva dny by to určitě chtělo, aby se naneslo několik vrstev a aby to stihlo vždycky zaschnout.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Spooner

Příspěvek od Spooner »

JaraX píše:spooonere, ty seš hroznej lajdák že jsi tak utekl a nezustal na grilování :)
Jj, to je od tebe pěkné. Nejdřív mě nechej odjet a teď mi tu piš, že jsi griloval :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
JaraX

Příspěvek od JaraX »

tady se griluje furt, jak jsi odjel tak jsem ještě svařoval z plechu upgrade krbu a hned jsem to musel vyzkoušet.
BMW service expert - http://www.jarax.net
AnthonyWave

Příspěvek od AnthonyWave »

Spooner píše:
AnthonyWave píše: Zvládneš namíchat tobacco brown? Nebo kde se to dá sehnat? Popřípadě jak dlouho trvá barvení tapeců od dřeva dolů kromě madla a krytu na na airbag?
Já to nemíchám. Je to přímo barva podle vzorníku BMW. Potom se mrknu jestli je tam hnědá.
A časově netuším. Tak dva dny by to určitě chtělo, aby se naneslo několik vrstev a aby to stihlo vždycky zaschnout.
podívej se mi. prosím, co nejdříve po té Tobacco brown :-)
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Tak mám tady dvě hnědé, ale ty barvy nemají jména. Když jsem to porovnal se vzorníkem v BMW katalogu, tak by jedna z nich mohla být Tobbacobrown, ale musel bych ten vzorek porovnat reálně s Tobbacobrown interiérem. Já jsem si sice nechal poslat vzorky pro BMW od roku 1990 do roku 2000, ale zdá se mi, že neposlali všechny, takže kdyby to nebyla ona, tak by stačilo poslat kousíček kůže dodavateli a oni by tu barvu určitě měli.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Tak malá aktualizace.
Včera jsem natáhl kabeláž a namontoval zadní monitor. Jenže ať jsem dělal co jsem dělal, tak monitor nefungoval :x. Po hodině laborování jsem zavolal JaraXovi, který mi slíbil, že si na mě udělá čas a proto jsem se vydal do Olomouce. Ani tam jsem však nepořídil a po telefonické poradě se Snejkem jsem odjížděl domů s informací, že mi odešlo zadní LCD :cry:.
Doma jsem ale LCD strčil do předního monitoru a fungovalo úplně normálně. Tak jsem pořád spekuloval a zkoušel různé možnosti.
No a přišel jsem na několik věcí:
- v nastavení předního monitoru se objevila položka Zadní monitor, kde ho lze zapnout a vypnout. Díky tomuto zjištění jsem rozsvítil zadní monitor, ale...
- zprovoznil jsem ho pouze s připojenými tlačítky z předního monitoru. Což znamená, že mohu ovládat pouze přední monitor a zadní je stále v základním menu. Když připojím tlačítka, které tam patří, tak je monitor po tmě. Tzn. že tlačítka zadního monitoru jsou po smrti.
Proto se nabízí dvě řešení a zároveň otázka pro chytré hlavy :idea:.
První řešení by bylo opravit původní tlačítka, ale když jsem viděl tu elektroniku v nich, tak si nedělám iluze :).
A druhá možnost by byla pustit zadní monitor paralelně s předním, přičemž by se oba ovládaly pouze zepředu.
Otázka tedy zní:
Jak rozběhnout zadní monitor bez připojených tlačítek a zároveň souběžně s předním? Stačilo by ve videomodulu zapojit oba monitory na videovýstup pro monitor přední? Utáhl by videomodul oba monitory z jednoho výstupu nebo by něco shořelo (pojistka, videomodul) ?
Děkuji za informace a nápady ;)

Fotky po prvním zapojení:
Musím uznat, že je to fakt luxusní! Navíc se více oddělil zadní prostor od předního a zvětšil se tak pocit, že sedím v limuzíně.
Objevil jsem ale jeden zápor. Když jsem vyjížděl za JaraXem, tak jsem si hodil za přední sedadlo minerálku. A byl jsem zvyklý, že stačí pravou rukou sáhnout dozadu a pití si vzít. Jenže smůla. Chtěl jsem se na dálnici napít a díky monitoru jsem se dozadu rukou nedostal :D.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Spooner dne stř led 28, 2015 11:49 am, celkem upraveno 1 x.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

Slintám.. nádhera :). Myslim si, že v žádný jiný barvě interiéru ta obrazovka nedokáže tak "zapadnout" a krásně ladit se vším ostatní.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stew1988 »

Kua zavidim
NeWCars BMW e66 Individual DK90724
Ex. díle BMW e38 750iL DG50564
Ex. BMW e38 740i rv.99
hacker

Příspěvek od hacker »

Ty máš barvu pearlbeige? Odkud? Už mi jí slibovali asi tři lidé a nakonec ji nikdo nedokázal sehnat... a já už třetím rokem jezdím na ošoupané sedačce

resp. nemusíš mi říkat odkud, stačí když mi ji dokážeš zprostředkovat :)
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
Odpovědět