e38 full výbava - identifikačné znaky

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
AnthonyWave

Re: e38 full výbava - identifikačné znaky

Příspěvek od AnthonyWave »

littleB píše:Veď ja tak ani neuvažujem, ako som písal na inom fóre, buď Longa za max 100k czk v horšom stave a porobiť ho, alebo Longa za 200k czk aby vyžadoval čo najmenej opráv. :) Dúfam, že sa mi podarí niečo zaujímavé zohnať na nemeckom trhu, či už to bude 740Li/750Li, to mi je fuk, podstatná je výbava a celkový stav. :)
vřele bych ti doporučoval jet do DE pro něco, co má najeto do 150 000km a ročník nejlíp 2000 nebo 2001 v cenovém rozpětí cca 10 000 euro. Tam je šance, že se to srát nebude...

Ale pokud chceš prodat byt, což bude finanční injekce, ale příjem budeš mít pořád 400 eur za měsíc, tak ti ta injekce moc dlouho nevydrží, to ti garantuju. Já budu jen rád, když se budu mýlit a koupíš ji a budeš ji dávat servis jako já, nebo ostatní poctví lidi odsud. ;-) 400 eur padne do provozu 7er měsíčně jak nic a to ani nemusím počítat PHM a pojištění :-) těch 400 eur měsíčně je dobrý si šetřit pro nečekaný výdeje jako je třeba automat, převodka řízení apod.

Přeji hodně zdaru
DDT

Příspěvek od DDT »

10 000,- měsíčně do E38 bez PHM a pojistky? Tak to bych chtěl vidět jak tady někdo má takové náklady a stále si ji nechal.
Jetý motor i s praci kolik 20? Jetá převodovka i s prací 20? Kdyby se mu tam fakt něco vysralo. Ale počítat že dáš za e38 120tcz/rok tak ji hodím ze skály.

Nepočítám když si někdo dodělává výbavu nebo si s tím hraje jako Raisidlo nebo Rosťa. Mluvím o opravách, né úpravách.
E38......zase
littleB

Příspěvek od littleB »

Fuj, skoro som chytil šok! :mrgreen: 4800€ ročne do servisu??? Pri obstarávacej cene vozidla 6-7 tisíc euro? :shock: To je hádam len zlý fór...
Ja nie som tuner. Mám rád klasiku, takže budem zháňať len dobové diely, žiadne moderné sračky ako 22 palcové elektróny za desaťtisíce, fólie, nálepky, chróm, či nejaké znižovanie svetlej výšky a pod. ;)
A počítam, že keď dám za auto viac pri kúpe, tak bude výbava viac než slušná, a teda ani v tomto smere už nebudem musieť moc investovať, možno s výnimkou MKIV, 16:9 monitoru a DVB-T tuneru...
Na slovenskom bmw-klube som to už raz hovoril, takže to zopakujem - keď v súčasnosti musím dávať do servisu 20-ročného rozpadnutého Pežota ročne viac než je jeho trhová hodnota, radšej budem v rovnakom pomere investovať do auta, ktoré mi prinesie komfort, úžitok a splnenie sna. ;)
A k tomu 400€ mesačnému platu a živeniu dvanásťvalca - je rozdiel, keď niekto najazdí 1000km za týždeň a 1000km štvrťročne... :) Ja nechcem e38 "zodrať" v bežnej premávke a najazdiť na ňom desaťtisíce kilometrov ročne, prepokladám, že pre 3-5 tisíc najazdených km ročne si auto nebude vyžadovať servis za 4800€... :mrgreen:
hacker

Příspěvek od hacker »

Já mam v e38 mesíčně průměr rozhodně víc jak 5000czk (i když 10 to asi nebude) a už jí mám třetím rokem. Bez benzínu a pojistky. A nic moc jsem netunil, auto už má skoro všechno z výroby.
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
littleB

Příspěvek od littleB »

Hovorím, záleží koľko človek najazdí, podľa toho sa odvíjajú aj prevádzkové náklady. :)
Ešte som sa chcel s vami poradiť - ktoré prvky výbavy sa nedajú dodatočne domontovať? ;) Je jasné, že z povahy veci sa nedá dorobiť napr. šíber, no myslel som to skôr tak, že čo sa nedá zohnať... ;)
Spiderrr

Příspěvek od Spiderrr »

e38 mám 9 měsíců a najeto přes 12tKm a když spočítám všechny náklady kromě pořizovací ceny, paliva a přestavby LPG, tak to vychází na 6743Kč/měs.. Pokud bych započítal naprosto nutné náklady, za které by to auto mohlo zůstat v provozu při rozumné míře cestovního pohodlí, tak 3451Kč/měs., ale pravděpodobně by se po kosmetické stránce jeho stav zhoršoval daleko rychleji. Nemusel jsem repasovat převodovku, měnit motor ani dodělávat výbavu a auto bylo v době pořízení ve výborném stavu zevnitř, v dobrém stavu zvenku. s autem jsem nikde nehavaroval. Do budoucna očekávám, že by průměrné měsíční náklady mohly aspoň trochu klesnout :D
ex BMW 740i e38 před FL '98
ex BMW 728i e38 po FL '98
ex BMW 750iL e32 '88
littleB

Příspěvek od littleB »

Je logické, že po zakúpení bude treba nejaké veci spraviť, minimálne vymeniť spotrebák, a to bude dosť mastné. ;) Ale zase ty si najazdil 1300 km mesačne, a to ja najazdím možno polovicu, ak vôbec. :mrgreen: Hádam teda nebude nutné preventívne niečo repasovať...
AnthonyWave

DDT píše:10 000,- měsíčně do E38 bez PHM a pojistky? Tak to bych chtěl vidět jak tady někdo má takové náklady a stále si ji nechal.
Jetý motor i s praci kolik 20? Jetá převodovka i s prací 20? Kdyby se mu tam fakt něco vysralo. Ale počítat že dáš za e38 120tcz/rok tak ji hodím ze skály.

Nepočítám když si někdo dodělává výbavu nebo si s tím hraje jako Raisidlo nebo Rosťa. Mluvím o opravách, né úpravách.
díly z vrakáče opravdu hodně vyřeší. To je přesně ten přístup klasických českých majtelů BMW.
AnthonyWave

já nechal 200.000 jen v dílech během dvou měsíců ... Kompletně celej podvozek, rozvody na motoru, ložisko na kardan, brzdy, hardy spojka, vodní hadice, přetěsnění půl motoru, nádrž atd.
DDT

Příspěvek od DDT »

Tak až ti klekne motor nebo převodovka tak napiš jak jsi si koupil novou/nové v BMW. A taky doufám že ti to dělali v BMW protože odrbávat auto v neoriginálních servisech je taky klasický přístup majitelů BMW v ČR.
E38......zase
Odpovědět