Úpravy motoru + náplně

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
P3RF3KT

Úpravy motoru + náplně

Příspěvek od P3RF3KT »

Jaky kdo lejete olej a do jakeho motoru?
Ja sem lil plnou syntetiku a teď při posledni vyměně nevim proč sem nalil 10w40 od shellu. Nikdy sem nedolejval ani kapku a teď sem dolil asi litr. Mam na něj najeto asi 10tis. Km. Vyleju ho už do hajzlu a vratim se zpatky k 5w30 plna syntetika. Asi zase castrol? Jak moc to tomu motoru bude vadit? Mam radsi udelat pruplach, tzn. Nalejt najet par km, vylejt a nalejt znovu?
Naposledy upravil(a) P3RF3KT dne pát zář 13, 2013 2:38 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
PRAHAV8

Re: Olej

Příspěvek od PRAHAV8 »

Pruplach delám jen u aut které stály treba 5let nekde na dvoře a nejezdily. Jinak já už spousty let kupuji jen Castrol který je podle mě super jinak ten shell je poradna mrdka asi jako jejich benzin.
davcity

Příspěvek od davcity »

do 730d dávám Castrol edge a maximální spokojenost,teď mám najeto nějakých 7000 km a ještě jsem nemusel dolít ani kapku ;)
e38,10.98,730d 135 kW
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Já tedy nedolejvam olej nikdy a vzdy ho vypustim +- stejne
littleB

Příspěvek od littleB »

Hoši, už som počul aj taký názor, že Castrol je kvalitou velice nízko. ;) Neviem čo je na tom pravdy, ale tiež jazdím na Edge a zatiaľ nemám problémy (samozrejme nie je to BMW). :)
Hugo

Příspěvek od Hugo »

castrol je castrol - cena je vysoka , obal je krasny, a olej prumerne kvality neco jako MOGUL :lol:
Kdo chce pro svuj motor to nejlepsi, tak si CASTROL nalit nemuze.

TOP oleje vyrabi Millers Oil - nejlepsi je s NANODRIVE tech., ...pak MOBIL 1, TOTAL neni drahy a urcite lepsi nez castrol, atd.
nebo oleje posilene syntetickymi estery nebo na bazi syntetickych esteru - MOTUL, REDLINE apod.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Hugo píše:castrol je castrol - cena je vysoka , obal je krasny, a olej prumerne kvality neco jako MOGUL :lol:
Kdo chce pro svuj motor to nejlepsi, tak si CASTROL nalit nemuze.

TOP oleje vyrabi Millers Oil - nejlepsi je s NANODRIVE tech., ...pak MOBIL 1, TOTAL neni drahy a urcite lepsi nez castrol, atd.
nebo oleje posilene syntetickymi estery nebo na bazi syntetickych esteru - MOTUL, REDLINE apod.
Castrol dava i BMW. Dej sem testy tech oleju o kterých píšeš. Jinak Total je pekna sračka a není lepší než Castrol. Mogul a Castrol nemůžeš srovnávat :shock:
Hugo

Příspěvek od Hugo »

sorry, ja se nechci hadat. Vedel jsem ze pichnu do osiho hnizda ale musel jsem. To ze je CASTROL obycejny olej za neobycejnou cenu je proste fakt. Takovej MAGNATEC je uplna sracka. EDGE nevim, ale vim ze za tu cenu toho EDGE koupis lepsi olej, lepsi kvality. MOBIL 1 byl vzdy spicka a take ho davalo BMW. Kvalita oleje se da urcit podle vyrobniho procesu (PAO, hydrokrak, ...), kolik a ci vubec obsahuje estery, podle aditiv atd. Vice na http://www.oleje.cz/forum/automobilova-maziva-f1.html
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Ok a co ten pruplach? Mam udelat kdyz jdu z polo na plnou syntetiku? Nebo neni treba?
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Ati
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

BMW E38 740iA/LPG
Obrázek
http://www.youtube.com/watch?v=8acGvMt4DJU
http://WWW.RENOVUJEMEKUZI.CZ.CZ
BMW E66 745Li (DP82092)
Ex.BMW E38 740iA with LPG (DK62113)