Špatný studený start M62 - Vřešeno / opraveno

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Big Mára

Špatný studený start M62 - Vřešeno / opraveno

Příspěvek od Big Mára »

Ahoj, než sem začál tohle psát, tak jsem se podíval tady po foru, jestli to už někdo neřešil a nic jsem nenašel.

Mám problém při studeném startu. Motor nechytá na všechny válce a strašně se hádá, ani volnoběh nedrží.
Když jsem auto kupoval motor byl teplý a já si toho nevšimnul, jenže čím je větší zima tím je to horší a já už nevím pomalu co s tím.

Po koupi auta jsem udělal takový běžný servis, filtry, náplně, svíčky (Bosh iridium), lamda sondy a jiné drobnosti. Spotřeba mi klesla o 10l na 18l a teplý motor jel konečně normálně jak má. Pak se ochladilo a začal zlobit. Tak jsem zajel na diagnostiku, ta nic moc neřekla jen se vymazali chyby, související s lamda sondama a zase o něco klesla spotřeba. Předevčírem jsem dal svíčky NGK, které tam mají podle ETK být.

Teď sice motor startuje na více válců, ale stejně to není na všechny, neudrží se na volnoběh a nechce jít do otáček. Když ho startuju tam musím přidat plyn a minutku ho podržet, aby se udržel pak sám v otáčkách. Pak další tři minutky počkat na místě, aby se trochu zahřál a já se mohl rozjet.

Už nevím co s tím a strašně mě to ser** ...

Auto je 97´ má najeto 324tis, má vykuchané katy ( dám jiné ) a má LPG

Ještě zkusím vyčistit váhu vzduchu a pročistit škrtící kapky .... a pak budu úplně v koncích :(

Edit : řešení
Tak že, závada byla ve vyhřátem a ztvrdlém těsnění na sání. Řešení bylo koupení sady těsnění v USA ta vyšla na 1350kč i s poštovným. Dva dny práce a auto startuje na brnk a všech 8 hrnků
Naposledy upravil(a) Big Mára dne pon lis 11, 2013 10:21 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
Filozof

Re: Špatný studený start M62

Příspěvek od Filozof »

a co cívky ? Diagnostika proběhla ? :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Big Mára píše:Tak jsem zajel na diagnostiku, ta nic moc neřekla
Dělá mi to lehce taky a u mě je to tím že si to přisává falešnej vzduch přes mikronetěsnost pod sáním, kde mám přihlou trubičku. Budu měnit spolu s rozvodama v blízké době. Po zahřátí se netěsnost zatáhne a je klid. Víděl bych to na to samý. Případně jak sme se bavili vyzkoušíme jinou váhu vzduchu. Ale to chce taky na studenym motoru, páč když přijedeš ke mě bude to už ohřátý a to toho moc nezjistíme.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Co smrádek z výfuku ? Co svíčky, nebyly nějak zanesené, popř. nahoře neplavaly v oleji ?

Taky by nebylo od věci změřit tlaky.

Spotřeba 18 je kde a jakým stylem ?
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Svíčky jsou nové NGK ty co tam mají být a jsou tam 3 dny.
Diagnostika proběhla, a nic moc nenašla.
Spotřeba je vysoká, kvuli absenci katů, které jsou vykuchané, dám pak UNI Magnaflow.
Auto má taky poměrně bohatou směs, jde cítit po špatně spáleném benzínu, jak je chladno tak to jede s ohřátým motorem moc bobře, ale o to hůř to startuje.
Nahraju to na video a dám na YouTube, aby bylo jasno o co se jedné.

Zkusím nechat změřit ty tlaky, to je dobrý nápad.

A Honzo u tebe se stavím o víkendu, ještě ti zavolám, ale zkoušel jsem to nastartovat s odpojenou váhou a bylo to ještě horší.
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Myslel jsem jestli ty starý svíčky, cos vyndával nebyly třeba mastný apod. ...

Ten smrad benzínu bych skoro sváděl na ty katy, resp. nekaty :)
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BobbySD »

spotrebu bych na katy asi nesvadel, sice mam v12 ale taky bez katu a jezdim s tim svoji normalni jizdou (uzivam si to) cca do 13ti, ted se v tom motoru neco pojebalo a jezdim za 15 takze 18 u 4,4 pokud jezdis normalne nebude podle me tema katama
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Ta spotřeba těma katama určitě bude ale nevím jak moc. Ale nechám změřit ty tlaky.

Když jsem koupil auto byli tam svíčky BERU. Dal jsem tam ten BOSH s bylo to obrovské zlepšení, ty NGK svíčky funfujou uplně stejně. Jinak svíky, podle mě poměrně se rychle z černaj, to bych svedl na bohatou směs. Jinak v oleji se vyloženě nekoupou.
adrian_b

Příspěvek od adrian_b »

skontroluj vstreky
roman325e

Příspěvek od roman325e »

Me se motor chvel a smrdel nespalenym benzinem kdyz byly zasrany cidla polohy vacky. Zepredu nahore. Vyndej a ocisti.
e38 740i DF87614
Odpovědět