Mám problém při studeném startu. Motor nechytá na všechny válce a strašně se hádá, ani volnoběh nedrží.
Když jsem auto kupoval motor byl teplý a já si toho nevšimnul, jenže čím je větší zima tím je to horší a já už nevím pomalu co s tím.
Po koupi auta jsem udělal takový běžný servis, filtry, náplně, svíčky (Bosh iridium), lamda sondy a jiné drobnosti. Spotřeba mi klesla o 10l na 18l a teplý motor jel konečně normálně jak má. Pak se ochladilo a začal zlobit. Tak jsem zajel na diagnostiku, ta nic moc neřekla jen se vymazali chyby, související s lamda sondama a zase o něco klesla spotřeba. Předevčírem jsem dal svíčky NGK, které tam mají podle ETK být.
Teď sice motor startuje na více válců, ale stejně to není na všechny, neudrží se na volnoběh a nechce jít do otáček. Když ho startuju tam musím přidat plyn a minutku ho podržet, aby se udržel pak sám v otáčkách. Pak další tři minutky počkat na místě, aby se trochu zahřál a já se mohl rozjet.
Už nevím co s tím a strašně mě to ser** ...
Auto je 97´ má najeto 324tis, má vykuchané katy ( dám jiné ) a má LPG
Ještě zkusím vyčistit váhu vzduchu a pročistit škrtící kapky .... a pak budu úplně v koncích
Edit : řešení
Tak že, závada byla ve vyhřátem a ztvrdlém těsnění na sání. Řešení bylo koupení sady těsnění v USA ta vyšla na 1350kč i s poštovným. Dva dny práce a auto startuje na brnk a všech 8 hrnků