Fredyho E38 750iL

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
fredy
Kontaktovat uživatele:

Re: Fredyho 750iL

Příspěvek od fredy »

Tak já už měřák nemám /musel jsem ho vrátit/, ale byl podobný tomuto akorát místo hadičky tam byla ta trubička s gumovým kuželem který strčíš do válce a přitlačíš. Ten byl ale moc tlustej, tak se nám podařilo sehnat s menším kuželem a pak to měřit šlo.

Obrázek

Nastartovat nevím jestli vůbec šel. Kupoval jsem to s tím, že mě bylo v Německu řečeno, že není komprese na druhém válci, ale tam je. Proto jsem to raději nestartoval a chtěl napřed změřit ty tlaky atd ......

Asi seženu pořádný kompresiometr a měření budu opakovat, jinak ano měřil jsem každé válce vícekrát.
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

Mám tam svíčky M14 a podle adaptérů je na těch kompresiometrech stoupání 1,25. Dělalo se i jiné stoupání na M14 ? Myslím si osobně, že ne, ale určitě to nevím. Já vím, změřít, ale teť je momentálně nemám u sebe :mrgreen:

Tak asi jo, táta to měřil a vychází to tak .....
Naposledy upravil(a) fredy dne pon zář 23, 2013 10:33 am, celkem upraveno 1 x.
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
Hugo

Příspěvek od Hugo »

fredy píše:
Hugo píše:jen takova technicka poznamka: kdyz se meri komprese, tak vzdy s plynem na "podlaze" :idea:
Nemel jsem plyn vubec, je tam nejaky zakladni rozdil ?
No tak logicky, kdyz meris tlak ve valci tak meris vlastne co? vzduch ktery se stlacuje ve valci pistem, kdyz se do valce toho vzduchu moc nedostane tak se stlaci co? ono se tam nejaky vzduch dostane, ten co je v sani, ale takhle to nenameris objektivne. Ona ja takova poucka na mereni tlaku:
1. Baterka na 100%
2. Motor na provozni teplote (alespon cca 60 stupnu)
3. Skrtici klapku otevrit na maximum = plyn na podlahu
4. pri kazdem mereni pretocit motorem cca 5-6 krat

ja meril tlaky na teplem motoru a jak postupne chladnul tak mi tlaky stoupali...na teplym to bylo cca 10-11 bar a na studenym az 13 bar
Ber to jako teorii. Nicmene to stym valcem kde mas 4 bar asi moc nesouvisi, odchylka je moc velka.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
T613

Příspěvek od T613 »

to nemuze mit zadny vyznam, kdyz pominu ze tady je elektornicky plyn, ale pochybuju ze by pri startu EML klapky reagovaly na plyn (priznam se ze jsem to nezkousel)
za dalsi tam mas system podtlaku kde se vzduch vzdycky dostane ... a pokud uvazujes ze se ten vzduch "spotreboval" po mereni par valcu tak pri kazdem sepnuti zapalovani se EML klapky nataci na min-max hodnotu takze vzduch tam jde v pohode :-)

to ze nameris tlaky na teplem-studenem motoru trochu jine, s tim souhlasim
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Zajímavý, já si vždycky myslel, že když je motor studenější, naměříš miň (na základě teplotní roztažnosti pístu atd...)

Dokážeš to nějak objasnit / zdůvodnit ?
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Není to tak dávno co jsem měřil tlaky na T-815 a postupoval přesně podle manuálu k měřáku a nic o sešlápnutém pedálu tam nebylo.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Hugo

Příspěvek od Hugo »

no... nechci tu zasi*at vlakno s teorii o mereni tlaku, nicmene kazdej *odbornej* manual ci literatura ti to rekne. Je to proste, fyzika zakladni skoly. Pist jde dolu a nasava vzduch, kteremu klade odpor cely saci system (vzduchovy filter, tvar a prumer saciho potrubi, skrtici klapka, saci ventily) - cili pri kazdem nasavani u atmosferickeho motoru nastava pri nasavani urcity podtlak, kdyz je klapka uplne zavrena tak je podtlak nejvyssi. Kdyz pist zacne stlacovat plyn, kterej tam vlastne neni (resp. je ho tam malo), tak nemuzes cekat ze se stlaci na takovej tlak, jako kdyby tam byl :-D Idealni je, kdyz je ve valci pri dolni uvrati pistu atmosfericky tlak (cca 100kpa), pak pri kazdym centimetru zdvihu pistu tlak prudko stoupa. Naopak, kdyz pri dolni uvrati pistu je podtlak (tlak mensi nez je atmosfericky tlak vzduchu), tak aby se ten tlak vyrovnal atmosferickemu, tak pist urazi drahu rekneme az 3 cm ze sveho zdvihu. Zjednodusene se da rict, jakoby motor stratil na kompresnim pomeru (treba z 10:1 na 7:1). Jasne vim ze se tam ten vzduch nejak dostane (pri prekryvani ventilu z vyfuku) jenze ten urcity podtlak tam furt bude.
Naposledy upravil(a) Hugo dne pon zář 23, 2013 3:25 pm, celkem upraveno 1 x.
Hugo

Příspěvek od Hugo »

Tak pokud v te T-815 byl motor na naftu, tak zadna skrtici klapka v nem neni, proto nemusis slapat na plynovy pedal. To s tim plynem plati pouze u benzinovych motorech.
T613

Příspěvek od T613 »

fredy píše:Tak já už měřák nemám /musel jsem ho vrátit/, ale byl podobný tomuto akorát místo hadičky tam byla ta trubička s gumovým kuželem který strčíš do válce a přitlačíš. Ten byl ale moc tlustej, tak se nám podařilo sehnat s menším kuželem a pak to měřit šlo.
Obrázek
Nastartovat nevím jestli vůbec šel. Kupoval jsem to s tím, že mě bylo v Německu řečeno, že není komprese na druhém válci, ale tam je. Proto jsem to raději nestartoval a chtěl napřed změřit ty tlaky atd ......
Asi seženu pořádný kompresiometr a měření budu opakovat, jinak ano měřil jsem každé válce vícekrát.
tento jsem jeste nevidel, zajimave
to klidne zkus natocit, na tom nemas co ztratit
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BobbySD »

mam uplne ten samy co je na obrazku, nesroubuje se takze kdyz to ma tlaci 13 uz to trochu tloaci do ruky :-D ale i tou rukou to clovek utesni dobre a zmeri
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
Odpovědět