Spooner a jeho 750iL Individual [e38]

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
fredy
Kontaktovat uživatele:

Re: Spooner a jeho 750iL [e38]

Příspěvek od fredy »

Spooner píše:
caknakis píše:Vojto, snad se na mě nebudeš zlobit....ale ty zadní předface světla jsou humus všech humusů. Až pojede taťka do prahy tak ať je dovalí na rozleštění, protože byť vypadají, že docela ujdou....ještě jsem nikdy neviděl zadní předface, které by nepotřebovaly rozleštit
Nezlobím se. Bylo mi jasné, že většině členů hnu žlučí :P.
Světla samozřejmě nebyly 100%, ale byl to takový "hodně slušný základ". Od doby montáže a pořízení těchto fotek už prošly menší renovací (rozleštěním) a teď vypadají ještě lépe ;)
Prosím tě jak jsi je rozleštil /nebo čím/, já tam budu také dávat ty před fl co jsem měl na mé bejvalé a také by potřeboval rozleštit ......
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Jak psal Tomáš, ony jsou ty před fl zadní světla opravdu většinou ve strašném stavu. Je jasné, že světlo z roku 1995 toho bude mít za sebou víc než světlo o 5 let mladší. Ale taky je to dáno samotným vzhledem, kdy se toho na faceliftové lampě "více schová".
Naštěstí jsou mezi námi ale vyznavači omlazování, kteří starý typ světel nahradí zavčasu novějším a ty původní schovají. Takže se občas objeví světla, která na autě zřejmě nebyla moc dlouho a podle toho taky vypadají.
A tyhle potkal nejspíš právě takový osud. Na nějaké broušení a velkou renovaci bych si asi ani netroufl, takže naštěstí stačilo pouze přeleštit. Použil jsem nějakou leštící pastu, kterou jsem našel v garáži. Nevím teď název, ale nebylo to nic světoborného. Myslím, že na každé benzínce nebo v obchoďáku by se něco podobného dalo sehnat.
Při výběru světel jsem měl jasnou představu jak musí vypadat. Až v případě nouze bych musel ze svých nároků snížit a následně řešit rozsáhlejší renovaci. Ale když nad tím přemýšlím, to bych se na to asi vykašlal, nechal na autě to, co tam bylo a trpělivě čekal dál :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
rajnhold

Příspěvek od rajnhold »

Také jsem kdysi rozlešťoval zadní světla a přední směrovky a použil jsem na to naší českou leštící pastu v tubě "Tempo". Člověk musí být trpělivý a nesmí příliš tlačit. Hlavně v závěru velmi jemně leštit v různých směrech a měkkým hadříkem, takže zcela ruční práce . Udělal jsem jednu lampu a měl toho tak akorát dost. Jeden den pauza a pak jsem lešťil další světlo. Výsledek je nakonec špičkový ale hlavně NESPĚCHAT a vydržet!
caknakis

Příspěvek od caknakis »

tempo...no potěš prase :-)) TO je jak Babica....když nemáte profi leštící sadu, použijte hobby leštící sadu. Když nemáte hobby leštící sadu, kupte smirky a leštící pastu na plasty. Když nechcete nic kupovat, dejte na to TEMPO.

já to leštím profi 3M vzduchovou sadou - světla jsou pak jak nové a to jak přední, tak zadní, tady se můžeš podívat: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 183&type=3
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
T613

Příspěvek od T613 »

vylestis to aj konskym hovnem
ja bych chtel spis videt fotky jak dlouho to vydrzi, kazdou tou metodou a znackou ... treba po pul roce nebo po roce
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Taky na tyto věci používám tempo a musím říci, že s velmi dobrým výsledkem. Dělal jsem s tím plasty v předních světlech a dobrý.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

já taky rád používám tempo a jsem s ním spokojen, jsou tempo na lak a na plasty, jinak světla bych rozleštil s Meguliar X. to je docela dobrá leštěnka.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Já jsem měl nějakou leštěnku v černé lahvičce. Jméno si bohužel nepamatuju. Vzhledově to připomínalo tempo, ale bylo to řidší. A přímo na plasty to myslím nebylo. Těžko říct jak dlouho to vydrží v takovém stavu, v jakém to je teď, ale momentálně to musí stačit :).

Fredy: Hezky to tady sleduj ty komentáře a ještě si rozmysli, jaké si dáš zadní světla ;) :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
scorpion

Příspěvek od scorpion »

T613 píše:vylestis to aj konskym hovnem
ja bych chtel spis videt fotky jak dlouho to vydrzi, kazdou tou metodou a znackou ... treba po pul roce nebo po roce
Protože většina si myslím, že když to rozleští tak tím to pro ně končí (bohužel to tak funguje i u mnoha firem co to nabízejí)... Je to stejné jak kdyby jsi auto nalakoval metalízou a nedal na to již vrchní ochranný bezbarvý lak... Takže velmi záleží, čím se to po rozleštění naimpregnuje... Tedy ošetří proti namáhání, UV záření a působení chemikálií, které používají v myčkách apod... Problém je, že tyto impregnace, které vydrží rok a déle jsou drahé a tedy lidé dají přednost firmě, která to udělá za 600 kč pár než třeba za 2 500 kč pár... Ovšem to za těch 600 kč můžeš za rok nebo dříve opakovat... V případě zájmu druhé varianty renovace světel SZ....
Obrázek
certoslav

Příspěvek od certoslav »

caknakis píše:...

já to leštím profi 3M vzduchovou sadou - světla jsou pak jak nové a to jak přední, tak zadní, tady se můžeš podívat: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 183&type=3

a kolik u tebe stojí takové rozleštění světel- jesi se můžu zeptati?
ex BMW 720iA 11/´99
ex C280
530dA, 524tdA, RX4
Odpovědět