Rady pred kupou 730d

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
petkoh

Rady pred kupou 730d

Příspěvek od petkoh »

Chalani potreboval by som nejake rady okolo 730d, ktory motor je lepsi 135 alebo 142kw. Na co si treba dat pozor atd.. Mal by to byt dovoz z DE.
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady pred kupou 730d

Příspěvek od Michelin »

Ja bych vubec nebral naftu. Zkusil sem si a nechci to :lol:
Jinak urcite 142kW i tak je to na e38 slabe. Zkontrolovat prusaky oleje. Kour z vyfuku, ten napovi jak je natom turbo. Idealne napichnout na diag. kde se ukazou primo tlaky na turbo a da se z toho odvodit jeho stav. Jinak casto odchazi turba, vstrikovace a plastove sani. Ale to si se uz urcite nekde docetl.
kolem 200tis se to zacne sypat jako domecek z karet co sem tak vycetl po netu a porovnal se svym a kamarodovym autem.

Edit: u 132kW verze se da repasovat turbo, protoze ma hydraulicke naklapeni lopatek, u 142kW to nejde protoze ma naklapeni elektricke. Nove stoji tusim 32, nebo 37 bez dane. Ted sme ho kupovali na 330D
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

bejt tebou bych mu věřil. ten 3,0D je fakt zlo. minimalně od 200 000km. znamej ji ma od začatku ma na ni nalitano 180tkm a už turbo měnil ale zatim jinak nic, ale to přijde :) michelin si s tim ted užívá. nehledě na to že ten motor je na muj vkus hlučnej a línej jako prdel, a to sem jel s e39 ktera je lehčí. odezva plynu je nula oproti 740 :) ale spotřeba je luxusní, to se musí nechat. ale co na tom když se do udržby vysypeš jak oslíček, to si to pak muže jezdit za 3litry a bude to neekonomický
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

taky přidám svojí trochu do mlejna. pokud narazíš na auto v dobrý kondici, nebudeš s ním kravit, jako kdekdo, budeš to používat výhradně na rozumný ježdění, zkrátka vyhovíš tomu motoru, taxe ti ten motor odvděčí hezkou spotřebou a solidní spolehlivostí. myslím si, že ty motory vydrží bez problémů mnohem víc než 200 tis. km, jde o to, že se motor na např. e38 730d, který má ve skutečnosti najeto 500-600tis. před prodejem na tachometru stočí na 180-210 tis. km, jaxe to dělává aby ten počet km nemlátil tolik do očí zájemce o auto. pro příklad- ted jsme vyměnovali na jedný služební fabii z roku 2004 komplet tlumiče, ramena, př. ložiska atd. kolik si myslíte, že měla najeto? :) měla najeto přes 300tis.km. to si fakt myslíte, že si někdo koupí 730d, nejlépe nějaký starý děda v deutschlandu, že? :mrgreen: najede s takovou károu 180-210 tis. km za celých 8- 11let a ted to prostě prodá s těmahle km? není to naivní? :D dnes už stáčí km snad kdekdo. když si vezmete, to množství e38 v naftě na netu, např autoscout atd, co je na prodej a všichni mají "poctivě" najeto "jen" 180, nebo 200 tis. km? :D navíc si myslím, že tenhle model asi zrovna nebude vysněným autem všech německých důchodců, takže asi každý auto má svojí historii a věřím, kdyby mělo ruce a nohy, asi by kolem sebe mlátilo a kopalo.
asi to je o tom, kolik "sovětských bojových ofenziv" který auto si prošlo, jak o to někdo pečoval a nemyslím si, že když to měl němec, že zákonitě s tím jezdil výhradně jen do bmw service. i když v porovnání s námi jsou na tom líp. :D mám jen 725tds skoro 2 roky a na motor si nějak zatím nestěžuju. tukám, abych to nezakřikl. :) nikdy jsem s tím nekravil a jezdím s tím, jaxe má, aby mi to vydrželo co nejdýl. nikdy jsem nezkoušel maximálku, drifty, sprinty, a podobný píčoviny, na který takováhle limuzína není stavěná.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

ten znamej na sidlaku ma rv 2000, koupil to novy v autecu a i když s timjezděj do prace denně tak ma najeto sotva 180. turbo už musel měnit jinak nic. měnil jen tyčky stabilizatorů a nějaký čepy jinak tlumiče, ramena všecko puvodni.
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
petkoh

Příspěvek od petkoh »

Dlho som uvazoval nad 740i s LPG, ale na Slovensku je trosku zlozitejsie, tak som sa rozhodol pre naftu kedze spravim cca 40tis km rocne
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Normanne jeste pripomen ze si se do toho taky musel vysypat aby to jezdilo. A s benzinem si klidne zakravit muzes a budes daleko vic vklidu nez kdyz parkrat zakravis s naftou.
No zase to ode me vyzni blbe, ale jen sem chtel podotknout ze nafta je hakliva. A i kdyz to nechas plynule zahrivat, tocis to az je prohratej olej, po jizde dochlazujes turbo. Stejne se to atmosferickymu benzinu nevyrovna. Jedina pekna vec je spotreba. Souhlas s tim ze pulka aut je stocenych ;)
A prosim neber to zase na utok na tvou osobu.
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Michelin píše:Normanne jeste pripomen ze si se do toho taky musel vysypat aby to jezdilo. A s benzinem si klidne zakravit muzes a budes daleko vic vklidu nez kdyz parkrat zakravis s naftou.
No zase to ode me vyzni blbe, ale jen sem chtel podotknout ze nafta je hakliva. A i kdyz to nechas plynule zahrivat, tocis to az je prohratej olej, po jizde dochlazujes turbo. Stejne se to atmosferickymu benzinu nevyrovna. Jedina pekna vec je spotreba. Souhlas s tim ze pulka aut je stocenych ;)
A prosim neber to zase na utok na tvou osobu.
ano taky jsem do toho něco nasolil: výměna žhavicích svíček, výměna el.ventilu, co uzavírá přívod paliva do vstřik. čerpadla, výměna prasklý trubky na AGR ventil, výměna kladek na klínovým řemenu, oprava naprasklý vany, s tím jsem to už koupil. tot vše za celou dobu, ale žádný vstř. čerpadlo,žádný trysky, žádný turbodmychadlo, jak se tu píše. i když se to samozřejmě ještě může stát, mám to auto necelý dva roky a za tu dobu s motorem jen tohle. ty ale micheline narážíš na prasklou hlavu, se kterou jsem to auto koupil, na kterou jsem dostal 25tis. slevu. no: že se někdo choval k tomuhle autu přede mnou, jako prase, já za to nemůžu. závadu jsem hned v úvodu nechal odstranit a od tý doby klid. rozhodně jsem se do toho motoru nevysypal, jak píšeš, ještě jednou: počáteční oprava s prasklou hlavou byla hrazena ze slevy od kupce (25tis.k.) což v pohodě pokrylo náklady a ještě zbylo na jiný věci. ;) jedinýho, co mně sralo a to jsem ti tenkrát psal, že ta výměna trvá dost dlouho - asi měsíc. :roll: nejdřív se čekalo na dobrou hlavu, pak na maníka, co jí zbrousí na magnetce, ale stálo to za to. 8-)
a ještě: věřím, že kdybysme rozebrali tvoje závady motoru na tvým e39 3.0d, možná bysme se dopracovali k závěru, že si za ty závady můžeš sám a ne že soudruzi v NDR někde na dieslech udělali chybu. ;) a neber to zase jako útok na tvojí osobu.... :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no vidiš. na dva roky je toho docela dost + praskla hlava od puvodniho majitele... to je porad vymena tohohle tamhletoho. v běžné 740 se v motoru mění co.. olej a svičky:) už to mam rok a zatim sem menil jen olej a termostat, a i když to předemnou určitě někdo prznil a ja s tim kickdown udělám za každou jizdu taky parkrat... tak se neřeši nic, musim teda zaklepat. ale i se zkušenostmi z e32, sem na motor nikdy nemusel sahnout, na žadnou z jeho mechanických částí (nemysllím třeba váhu ale mechaniku jako takovou, sání, blok, ventily, hlava, agregáty atd... ) prostě to prasíš prasíš a ono to porád jezdí a jezdí :)
Obrázek
lolita

Příspěvek od lolita »

Taky muzu potvrdit, ze krom problemu s plynem nic co se tyce motoru.
Odpovědět