kdyz uz se tady ptam na ruzny veci tykajici se myho auta, tak si myslim ze by bylo dobry kdyz bych ho tady trochu predstavil. Pri hledani novyho auta jsem o e38micce ani moc nepremyslel, az do chvile kdyz jsem se dozvedel ze jedna vyvonena kamaradova sedma je na prodej. Slovo dalo slovo a za par tydnu jsem auto mel doma. Chtel jsem velky, bezpecny auto s velkym motorem, benzin, a hlavne automat. Kamaradova sedma tohle vsechno splnovala, navic tam je jeste LPG, coz je pri dnesnich cenach benzinu obrovsky plus.
Takze jde o jednu z prvnich poFL e38, motor M62TUB44, rok 98. Puvodem ze Svycarska, momentalne tretim rokem v cechach. Najeto okolo 280ti, vybava na sedmu takova prumerna- pdc vpredu vzadu, el. roletka zadniho okna, mkiv navigace, vyhrivany comfortsitze, dvojity okna atd.. proste takovy standart
Jelikoz mam v planu si auto nechat hodne dlouho (za predpokladu ze se nebude moc sypat, znate to
Jde o vymenu kluznych list rozvodoveho retezu, dale se meni napinak retezu, olejovy separator a takova ta bezna udrzba- oleje, filtry, desticky ... a hromada dalsich veci, ktery maji sva leta a zaslouzi si vymenit, i kdyz to neni uplne akutni. Chci to mit proste TOP. Za cas se zrepasuji vanosy, i kdyz ty jsou asi OK, a pri vymene tech list se zkouknou rozvody jak na tom jsou...
Az bude hotova technika, vrhnu se pomalu na "styling"- nemyslim tim tuzingovy nesmysly, ale zjara bych nahodil repasovana predni svetla by caknakis- ty moje jsou zazloutly a uz ani moc dobre nesvitej... dale chci dat oranzove blinkry dopredu, na boky a oranzady dozadu, udelat z toho poradnej oldschool styl, kterej se mi libi a myslim si ze ty oranzady spolu s modrou barvou a kolama viz. nizsi odstavec budou tvorit zajimavej celek.
Na leto jsem k tomu vyfasoval 20" Alpiny softline, ktere meli nove predni gumy, ale zadni byly total KO, tudiz uz se mi doma vali nova sada Falkenu 275/35/20 a ceka a tesi se na leto, stejne jako ja, az budu moc ty dvacky konecne nahodit. Premyslim jeste o snizenych pruzinach -40/30, ale to si nechavam jeste projit hlavou.
Jinak resim par veci, ktere se u 16 let staryho verglu proste holt resi, ale jinak musim rict ze to auto je naprosto skvely a kazdou jizdu v nem si neskutecne uzivam!
Nahodim par fotek, at mate lepsi predstavu o cem je rec, snad se bude sedmica libit....

Tady letni setup

A tady zatisi s moji letni popelnici, ktera ma svuj topic na jinem klubu..