tak mne na dvojke to zrychluje celkom svyzne. Samozrejme ten mrtvy bod tam je, zozaciatku snad ta jedna sekunda ale potom je tam vystrel dopredu. Samozrejme keby som to tocil do omezovaca tak vyhra klasika "1-2"... ale E38 neni fabia aby sa motor furt tocil do 5000 rpm. Teda ked sa bavime o V8.
vyhody ma take, ze to zbytocne neradi 1-2 a zase 2-1 a takto furt dokola v meste, v kolonach resp. ked jazdis stylom ze kazdych 200metrov mas semafor. Setris tym prevodovku, resp. lamely na prvom stupni.
Niekde som cital, ze automat ma okrem ekonomickeho rezimu aj SUPER EKONOMICKY rezim, prepina si to podla stylu jazdy (samozrejme su tam aj rezimy ako sport, zima, jazda z kopca a pod.)
aby som nekecal, tu mas vycuc z oficialneho dokumentu:
Kód: Vybrat vše
STOP and GO
The feature is activated by defined sequence of shifts which are as follows:
• Upshift from first to second - followed by a downshift from second to first - followed
by another upshift from first to second. This is then followed by the vehicle coming
to a complete stop.
After this sequence occurs, the transmission will stay in second gear. The AGS control has
recognized stop and go driving and this function will prevent excessive shifting during heavy
conditions. The second gear start will be cancelled when:
• The vehicle speed exceeds 40 MPH
• The throttle pedal is pressed more than 90%
• The range selector is moved to Park, Neutral, Reverse or Sport (4,3 or 2)
• The vehicle is in Sport Mode