Převodovka v režimu S

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Big Mára

Re: Převodovka v režimu S

Příspěvek od Big Mára »

Ale není to tak rychlé, jako když si do toho šoupneš sám tu jedničku, vypneš ASC a pak nejen čekat na skulinku. Vím že si to tam tu jedničku hodí samo, když prošlápnu plyn na podlahu, ale to trvá dlouho cca 2 vteřiny. A to je někdy ve městě, fakt dlouho. Někdy vyjíždím i tak, že prostě jeden pruh zablokuju a pak mě někdo i pustí :lol:
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Já pokud se couram městem tak radim rucne a když potrebuji vystřelit tak tam jen hodím D a pak zase manual. Ale rozhodně mi to netrvá 2s je to velice krátký okamžik. Jinak pokud máš v nádrži málo paliva tak auto ti nebude tak dramaticky zrychlovat jako když tam máš dost paliva. Jinak proč vypínáš ASC? Prokluz kol přeci vždy auto zpomaluje.
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Jestli automat bude brzdit nebo tam dá jakoby N, to zaleží na noze, jak rychle ji sundáš z plynu. Mám to osobně vyzkoušené, pokud jde noha opravdu lehce a v klidu z plynu, pak jede jako na N, pokud ji sundáš rychle, začne brzdit motorem. Poznáš to rychle i podle otáček motoru. Další parametr je silnice, z kopce nebo po rovině. Z kopce je vcelku náročnější dostat tam N, naopak stačí klepnout do brzdy a automat podřadí.
Pepíno(740i E38 1995 DG40941)
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

PRAHAV8 píše:Já pokud se couram městem tak radim rucne a když potrebuji vystřelit tak tam jen hodím D a pak zase manual. Ale rozhodně mi to netrvá 2s je to velice krátký okamžik. Jinak pokud máš v nádrži málo paliva tak auto ti nebude tak dramaticky zrychlovat jako když tam máš dost paliva. Jinak proč vypínáš ASC? Prokluz kol přeci vždy auto zpomaluje.
Když na to na křižovatce dupnu a než auto podřadí ze dvojky na jedničku a vystřelý jak raketa tak je to tak o dvě vteřiny pomalejší, než když tam dám jedničku manuálně a vypnu ASC. ASC to moc přidusí a akcelerace je dost pomalá. Možná je to i tím, že mám v převodovce nejspíš málo oleje.
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

No já když měl málo oleje tak převodovka jako by nevyužívala všechnu sílu. No ale já i když tam mam 2ku a potřebuji rychle akcelerovat tak tam hodim D a jedu. Sešlápnu plnej na 2ce když to je ještě na manualu a v tu chvíly tam přehazuji D a zatim to funguje. Jinak s ASC jsem se v tomhle ohledu ještě nesetkal.
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Big Mára píše:...
Jak to tak čtu, tak přemýšlím, jestli máš všechno mechanicky v pořádku. Protože se mi ještě nestalo, že bych někde nemohl na "D" vystřelit z křižovatky nebo z vedlejší na hlavní. Mám sice 750, ale nevěřím, že 740 nedokáže vystřelit skoro stejně. Ještě jsem neměl potřebu kvůli hustotě provozu přeřazovat na "S".

A s tím neutrálem souhlasím s Pepínem. Když pustím plyn, tak je dojezd fakt dlouhý a myslím, že je srovnatelný s jízdou na neutrál.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Lopo

Příspěvek od Lopo »

Spooner píše:A s tím neutrálem souhlasím s Pepínem. Když pustím plyn, tak je dojezd fakt dlouhý a myslím, že je srovnatelný s jízdou na neutrál.
to sa zda, ale fakt nie je... neverili by ste aku ma ta 2 tonova krava zotrvacnost... uz som si niekolkokrat za jazdy vyradil do N (pri jazde z mierneho kopceka a pod.) a ten dojazd je o dost rozdielny
e38 '00 740d
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Na takové experimenty mám svoje auto moc rád :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Hugo

Příspěvek od Hugo »

ked tu spominate ten dojazd, mne to tiez akoze na neutral (v rezime D ked tam bol zaradeny akoze neutral) auto spomalovalo az velmi rychlo, tym padom som tu 2t zotrvacnost nevyuzival naplno, pomohlo ked som (z ineho dovodu) vymazal adaptacne udaje z RJ prevodovky. Vtedy mi aj o dost klesla spotreba paliva, tusim ze to bolo z 15 na 13 litrov.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Lopo píše:
Spooner píše:A s tím neutrálem souhlasím s Pepínem. Když pustím plyn, tak je dojezd fakt dlouhý a myslím, že je srovnatelný s jízdou na neutrál.
to sa zda, ale fakt nie je... neverili by ste aku ma ta 2 tonova krava zotrvacnost... uz som si niekolkokrat za jazdy vyradil do N (pri jazde z mierneho kopceka a pod.) a ten dojazd je o dost rozdielny
Na N se neřadí nebot se to níčí :roll:
Odpovědět