Problémy s elektronikou

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Venca Konopník

Re: Problémy s elektronikou

Příspěvek od Venca Konopník »

Já to měl i u E39, že v zimě, především když byl sníh, mi nefungoval rychloměr, palivoměr a otáčkoměr. U E38 mi to nejde taky, ale jen občas, po opětovaném nastartování to zase jde. A tempomat nejde. Netušil jsem, že je to navázané na tohle. Takže teď už vím, proč nejde ani tempomat. Budu s tím muset buď na diagnostiku, ale nejdříve zkusit alespoň vyčistit ty senzory ABS. Nevíte někdo, kde přesně se nachází? U E39 jsem je hledal, ale nenašel a tady u sedmy jsem to ještě hledat nezkoušel.
BMW 728i E38 1995 > 730d E65 2003
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

samože sundáš kola a podíváš se, kam vede kabel, který se plazí po nápravě, ten tě dovede k senzoru ABS, který vede do každého kola, ale pozor, u levého př. kola a pr. zad. kola vedou do kol ještě další dva kabely a to jsou snímače brzdových desek, tak nezaměnit s nimi, ale to poznáš, ty vedou do brzdičů.
tak si nejdřív sundej pr. př. kolo a pak levé zad. kolo. :D
v podběhu jsou ty kabely ke kolům vedeny od takové plastové krabičky, mají bud šedé štekry (před FC), nebo modré štekry (po FC).
v těchto krabičkách kde jsou kabely spojeny těmito barevnými štekry se nachází spousta bahna, soli a bordelu z cest, někdy může být problém i v tomto spoji, i když vlastní štekry jsou velmi dobře provedeny, co se týká vlastních kontaktů, jsou jakoby ve vodotěsném prostředí, ale stav kabelů vycházejících z těchto spojů a okolí spojů bych ruku do ohně nedal. je tam dost vlhko a agresivní prostředí - např. sůl.
další takové slabé místo ve vedení kabelů je nepochopitelně prostor kolem nádržky ostřikovače, kde mimo jiných větví, vede tato větev kabelů od senzorů kol k řídící jednotce ABS a tam v tomto prostoru jsou kabelové větve plné bláta a marastu, je dobré sundat pr. př. kolo, pak plastový podběh, pak nádrž ostřikovače a zkontrolovat to tam, možná se nebudeš ani stačit divit, co tam bývá za bordel. mnohdy právě tam jsou zdroje závad.
já jsem to u svého auta taky před pár roky udělal a omotal jednotlivé svazky kabelů po očištění a osušení novou izolačkou a zkontroloval jejich stav.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Porucha LZ čidla ABS = nefunkční rychloměr a s ním počítadlo km. Nefunkční jakékoli čidlo ABS = nefunkční ABS, ASC a tempomat. Dost jem to řešil. Možná doplnění k samodiagnostice - jestliže ABS po nastartování chvíli funguje, rozjeď se a do rychlosti 30km/h přišlápni lehce brzdu. Jestli brzdí normálně, bude na 90% problém v popisovaných konektorech v podběhu (včetně LZ - nenech se zmást funkčním tachometrem, krátkodobej výpadek, kterej ani nehoupne ručičkou, elektronika pozná a systéím vyhodí). Bordel, zoxidovaný špatný kontakty. Čistí se to blbě, "prasecká", ale spolehlivá oprava je uřezat, zaletovat na tvrdo, zalejt do silikonu. Nejsprávnější je vyměnit (ale dost debilní), použitelná je čištění. Na věky to není. Jestli do 30km/h periodicky "dupe" ABS do pedálu s frekvencí odpovídající otáčení kol, je to smutné, ale je problém v náboji kola a je to na výměnu pásku generujícího impulzy pro ABS, kterej je neoddělitelnou (co vím) součástí ložiska kola.
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
Paulie001

Příspěvek od Paulie001 »

Taky přihodím jeden aktuální problém. Mám něco podobného jako již tady bylo popsáno. Najednou přestala fungovat elektrika ve dveřích řidiče (nejde od řidiče nastavit zrcátka, stáhnout okna, neodemykají se dveře řidiče centrálem, pouze klíčkem). Dnes jsem zjistil, že stahování okna funguje jen u spolujezdce, zadní okna taky mrtvé, centrál funguje všude kromě řidiče. U řidiče funguje reprák, osvětlení. Při zařazení zpátečky se pravé zrcátko normálně sklápí dolů. Předpokládám, že to bude nějaká jednotka. Nejlepší by byla diagnostika, ale nemám čas jet k Jaraxovi, pinki (člen e30 fora moc volného času nemá, takže jsem teď trochu v pasti). Měl jsem dnes dole tapec, konektory všechny zacvaknuté, konektor co jde do dveří nebyl zaoxidovaný. Kde najdu nějakou jednotku týkající se centrálu, zrcátek ...? Díky za rady

edit: pojistky jsou taky ok

Edit 2: jedná se o 730i '95
Naposledy upravil(a) Paulie001 dne sob úno 08, 2014 8:51 pm, celkem upraveno 1 x.
E38 750i
E36 323ti
E30 316i TC2 Baur
----------------------
ex: E38 730i, E36 320i Touring, E36 318i Tour LPG, S211 E500, e36 316i Compact
Hugo

Příspěvek od Hugo »

a ake mas auto?
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Paulie001

Příspěvek od Paulie001 »

Tak vyřešeno, chyba byla v ovladači ve dveřích řidiče. Tuto možnost jsem vůbec nebral v potaz, protože nefungoval ani centrál ve dveřích řidiče. Takže po výměně jednotky a málem kabeláže dveří jsem toto zkusil jen tak náhodou, protože se mi do rukou dostal jeden náhradní ovladač ... :D
Snad to někomu v budoucnu zjednoduší řešení stejného problému
E38 750i
E36 323ti
E30 316i TC2 Baur
----------------------
ex: E38 730i, E36 320i Touring, E36 318i Tour LPG, S211 E500, e36 316i Compact
Šipešek

Příspěvek od Šipešek »

ahoj..to stím abs a asc..vypadá na abs jednotku,co je u motoru na levo..v ní jsou vyvody na na senzory do kol,pajené střibrem ,drátky jsou tenké jak vlas..časem to popraská a vytvoří se studený spoj..diagnostika ti bude psát že máš špatné čidlo..jenže problem je právě už v té jednotce..řešil sem to u E39borec měnil čidla všechny a na konec se musela jednotka nechat repasovat..stejný problem mam i u své E38..tam ještě lítaji ty budíky jak chtějí..myslím že jde o typ 01:-/..kupovat to použíté nemá smysl,začne to znovu..repase probíma přepájením těch spoju..což neni docela jednoduché v domácich podmínkách,ale nějaký šikula snad ano..je to ještě zalité v takovém zulcu...ta repase na te E39 vyšla na 3800kč..jede to už 3roky..nove kolem 10 000kč0:)
E38, 728i manual r.v 12/1995,DJ00809
E34, 535i manual r.v. 11/1988,3177810
Citroen Jumpy 1.9d r.v 96.....
Odpovědět