Scorpion e38 740iL - origo vlady ČR

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
fredy
Kontaktovat uživatele:

Re: Scorpiona e38 740iL (HLZPE)

Příspěvek od fredy »

Jen malej dotaz ohledně nátěru. Máš lepší zkušenosti ze starším prováděním oprav /odrezovač, základovka, vrchní/, než před novejma nátěrama přímo na rez jako jsou Hammerit atd ...... ?
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Hele ani nevím co je vysloveně lepší já upřímně ty jednosložkové (Hammerit apod) používám tak na vrata nebo nějaké konstrukce... Ale kolem aut stále více věřím základnímu antikoroznímu nátěru a pak teprve vrchní... Pod Body také uvádějí, že není potřeba dávat základní nátěr... Ale já ho dávám... A odrezovač aktuálně používám od Dinitrolu ale stojí celkem dost asi litr roztoku stojí přes tisíc kč... Zatím ho ale nepoužívám tak dlouho abych mohl referovat jak funguje... ;) Upozorňuji, že nejsem lakýrník! Takže tomu tolik nerozumím... Ale mám už něco za sebou kolem barev takže se v tom trochu orientuji... :D
Obrázek
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stew1988 »

fredy píše:Jen malej dotaz ohledně nátěru. Máš lepší zkušenosti ze starším prováděním oprav /odrezovač, základovka, vrchní/, než před novejma nátěrama přímo na rez jako jsou Hammerit atd ...... ?
tak záleží jakou tu základní barvu použiješ a jakou bud Syntetiku nebo Polyuretanovou bázi nebo Akrylovích barvách přímo na auto a nebo takzvané 2šiktovky a to je Hemmerit Alkiton atd.... a hemmerit přímo reaguje s rezí a nějak se sní chemicky spojí a udělá zni součást Kovu nebo nějak tak přesnou definici nevím ale vím že to funguje dobře pak ten Alkiton je novinka na poli Nátěrových hmot a je fakt famózní tu když natřeš nebo nastříkáš nebo naneseš na podklad válečkem tak drží jak kdyby to byla součást toho podkladu příklad Plech dokonce s plechem můžeš všelijak kroutit ohýbat lámat atd... a vůbec se lak neponičí a nic na tom nepoznáš a také reaguje s rezí se mě zdá jak Hemmerit ale to nejsem si úplně jist a když použiješ dnešní syntetické NH tak prakticky stojí za hovno a můžeš nátěr provádět za 2 roky znovu když dáš Dvou slozkový Polyuretan tak rez nevyleze ani za 10 let a je to popřát jak nové a tvrdá barva to je tím pádem dost odolná a halvně odolává a převážne se používá v Potravinářské průmyslu nebo pro MMD a nátěr všech konstrukcí výškových atd... a dřív se to kdysi dávno používalo na auta ale z dobou ekologie se to odbouralo a nahrazují je jiné barvy, jediná nevýhoda je těch dvousložkových barev že si ji musíš namíchat v určitém poměru a pokud možno ten poměr celí použít jinak pak to co ti zbude můžeš zahodit protože ti to Zgelovatí a je neoužitelné .
NeWCars BMW e66 Individual DK90724
Ex. díle BMW e38 750iL DG50564
Ex. BMW e38 740i rv.99
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Ještě častým problémem je, že v případě že ti například lakýrník odlije to tužidlo tedy tu druhou složku, tak i přesto že jí nesmícháš s tou druhou složkou (barvou) tak většinou také po čase zgelovatí a je nepoužitelná...
Obrázek
Kajec

Příspěvek od Kajec »

Má zkušenost :

Čím víc se s tím člověk drbe a snaží se , tím víc je výsledek k hovnu.

Kdysi jsem stříkal jedno své auto...snažil jsem se...dodržoval postupy a picicandy...a výsledek do dvou let to kvetlo.

Pak rok na to jsem narychlo v den konání srazu lakoval kouswk blatniku a drbky...šup šup....tyvo a dodnes je to perfektní...Norman může potvrdit.
Každopádně odrezovac je základ !
BMW 750iL e32 r.v.1987 " Schwarz "
BMW M5 e34 r.v.1989 " Schwarz "
BMW 318iC e30 r.v.1991 " Calypsorot metallic "
BMW Z3 2.8i Coupe e36/8 r.v.1999

Made in WEST Germany
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Takže dnes se opět dělalo, ale asi to brzy skončí musím také pracovat na jiných věcech než autě... :lol: Nicméně dnes se vyčistili ještě před FL díry na zvedáky ty se pak vystříkali ošetřením na dutiny... Pote se práh odmastil a šlo se na to... Celý FL práh je přidělán tak aby šel bez problémů sundat (snad)... Díry na držáky jsem nevrtal z důvodu, že až z toho budu chtít udělat "veterána" prostě origo stav včetně před Fl světel apod tak aby prostě nebyli zbytečně díry v práhu... Bohužel zatím jsem stihl jen jeden... Dále jsem vrátil strobáče do masky a udělal nový držák aby byli rovně a ne jako tehdy celé křivě... Držák je štelovací takže až bude čas tak se to doladí do roviny... :lol: 8-) A zde je v rychlosti pár fotek zaprášeného auta ale s FL práhama... :lol: Ale z těch práhů jsem nadšen! :twisted:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
caknakis

Příspěvek od caknakis »

super práce. Pamatuju si, jak tam ty diody byly chycené nějákýma samořezkama, nebo co to bylo za hulvátovinu :lol:
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Dobrý ;) .
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stew1988 »

scorpion píše:Ještě častým problémem je, že v případě že ti například lakýrník odlije to tužidlo tedy tu druhou složku, tak i přesto že jí nesmícháš s tou druhou složkou (barvou) tak většinou také po čase zgelovatí a je nepoužitelná...
tak když dáš málo tužidla tak to nezaschne a lepí to vedšinou
NeWCars BMW e66 Individual DK90724
Ex. díle BMW e38 750iL DG50564
Ex. BMW e38 740i rv.99
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

Kurnik, nádherné auto, palec hore ;)

... jen ještě k těm barvám. Byl mě právě doporučen ten alkyton, tak jsem ho vzal. Uvidím časem zda to bylo dobře :)
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
Odpovědět