Šťastný nový majitel - "sedm statečných"

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
kitrop
Kontaktovat uživatele:

Šťastný nový majitel - "sedm statečných"

Příspěvek od kitrop »

Zdravím,
přišel správný čas a stal jsem se majitelem E38, po dlouhém hledání a přemýšlení jsem koupil 730d fl ve velice zajímavé výbavě ( plně komfortní sedačky, vyhřívaný volant, MK2, roletky ve dveřích,zadní el. roletka, dvojté skla, hydrokufr, 10xairbag, elektricky stavitelný volant s tím "vylepšeným vystupováním, vnitřní i vnější osvětlení klik, TV- analog, telefon.

forum jsem pročetl, ale stejně se na pár rad a informací zeptám -
1)
klasicky a pořád diskutované téma - MK2-> MK4 - ale jde mi hlavně o bluetooth funkci jelikož často volám - umožňuje to MK4 nějakým modulem nebo nečím takovým?
Nechci čínský napodobeniny disleje 16:9 a ani dodělávky typu "parrot"
Pokud někdo má komponenty na MK4 (mám MK2 s 4:3 displejem) - budu rád za nabídky...
Jak zjistím zda mám DSP?

2)
Zadní tlumiče - jak zjistím zda má moje verze "nivo"? auto je vzadu "zvednuté" o hodně výš než je předek a je úplně tuhé, nepruží, ikdybych naložil cokoliv do kufru, tak se auto ani nehne. Měly všechny 7er nivo regulaci? popřípadě jak na opravu?

3)
osvětlení vnějších a vnitřních klik - jak v nich vyměním diody? venkovní mi nesvítí řidičova - doufám, že kvůli tomu nebudu rozebírat celé dveře?

4)
DVB-T - odkazy na tunery, které doporučujete jsou neplatné ( weby zrušeny atd), prosím o radu jaký koupit

5)
Stahování oken na D0 - nefunkční - jak to naprogramovat? absolutně to nefunguje

6)
Senzor tlaku v pneumatikách - má smysl to opravovat? jak poznám zda mám v kolech čidla?

7)
gumy kolem oken(mezi chromem a karoserii) mám totálně ztrouchnivělé, popraskané - kde je ty gumy seženu a kolik stojí? výměna by měla být jednoduchá ne? ( vytáhnout starou a zamáčknout novou - nebo se pletu?)

to je prozatím asi tak vše co je třeba řešit aby auto bylo tip-ťop :-) a jak vyřeším tohle všechno, tak půjde na lak.
Jelikož E38 byla můj sen, tak chci ať podle toho vypadá 8-)
Doufám, že se budeme potkávat na srazech, jelikož zde přibyl další fanda 7er E38 :!: :!: :!:
Všem díky za užitečný rady při těžkých začátcích...
BMW 730d E38 fl N46530
Spooner

Re: Šťastný nový majitel - "sedm statečných"

Příspěvek od Spooner »

Ahoj. Vítám tě na foru a gratuluji ke koupi E38 ;). Zkusím odpovědět na některé tvé otázky a určitě to ještě někteří doplní.
kitrop píše: 1)
Jak zjistím zda mám DSP?

Jednoduše. Přímo v MENU displaye musíš mít napsáno DSP. A když na to klikneš, tak se ti otevře nastavení ekvalizéru.

Obrázek
Obrázek

2)
Jestli máš nivo, poznáš nejlépe z výpisu výbavy podle VIN. Ale nivo tlumiče jsou připojeny k potrubí s hydraulickým olejem. Buď můžeš mít zarezlý mechanismus nastavování světlé výšky a nebo tam nivo vůbec nemáš. Kdo ví.

3)
Nemám facelift, takže tohle netuším...

4)
DVB-T - odkazy na tunery, které doporučujete jsou neplatné ( weby zrušeny atd), prosím o radu jaký koupit

Hlavní je aby jsi koupil dvoutunerový DVB-T. Tzn. že bude mít dvě antény. Vyzkoušená je ASUKA. Mám ji taky a i ve 180km/h hraje a je čistý obraz.
Odkaz třeba tady: http://www.melodiecb.cz/produkty/autora ... ove-anteny

5)
Zkus vyměnit baterku v klíčku. Taky mě nefungovalo stahování a zavírání oken a stačilo vyměnit baterku.

6)
Senzor tlaku v pneumatikách - má smysl to opravovat? jak poznám zda mám v kolech čidla?

Čidla mají prý životnost jen pár let a jsou dost drahá, takže tuhle "výbavu" bych vůbec neřešil ;).

7)
gumy kolem oken(mezi chromem a karoserii) mám totálně ztrouchnivělé, popraskané - kde je ty gumy seženu a kolik stojí? výměna by měla být jednoduchá ne? ( vytáhnout starou a zamáčknout novou - nebo se pletu?)

Gumu kolem oken samotnou nekoupíš. Je součástí celého chromu a na jednu stranu auta to stojí cca. 2500kč.
Kdysi jsem je vyráběl, ale už nemám možnost koupit vhodný materiál, takže jsem s tím skončil. Mám tu poslední zbytky, ale ty už jsou všechny zamluvené a zdejší členové na ně čekají jak na boží smilování :D.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
caknakis

Příspěvek od caknakis »

3- rozebírat dveře budeš a je tam žárovka s parabolou, od které vede optický kabel až kliky :-)
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
oxik

Příspěvek od oxik »

Ahoj, taky gratuluji ke koupi a vítám tě tu :) Časem nahoď nějaké fotky :D

ad3- může to být blbost, ale koukni jestli nemáš ten plast v klice stříknutej barvou jako to bylo u mě.. kdybys rozebíral na youtube jsou návody..myslim že tady, ale video se mi ani nenačte tak nevím..http://youtu.be/WVwmCjPfdj0
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
kitrop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitrop »

Plast je cistej, diky za tip.
Jinak nikdo nevi o origonal bluetooth?
BMW 730d E38 fl N46530
caknakis

Příspěvek od caknakis »

musel by jsi vyměnit navigační jednotku, radiomodul a pak k tomu přikoupit origo bluetooth modul.
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
kitrop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitrop »

Navigacni jednotka by mela byt asi mk4 ze? Radiomodul 54? A kolik stoji ten bluetooth modul?
Dik
BMW 730d E38 fl N46530
Rescator

Příspěvek od Rescator »

kluci nemáte tedy odkaz na návod na ten digi. tuner jak,kam instalovat a zapojit atd.
kitrop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitrop »

Ten by se mi taky šiknul...
BMW 730d E38 fl N46530
Odpovědět