pár dotazů v jednom treadu k E38

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

pár dotazů v jednom treadu k E38

Příspěvek od Filozof »

Nechci zakládat několik témat, tak to dám do jednoho. Snad to nebude ničemu vadit.
Pokusím se stručně :D

1. Když mám zabržděné auto a odbrzdím, tak to udělá nepříjemnej silnej zvuk prásknutí. Je to chyba nebo mi chybí nějakej tlumič / doraz aby to bylo potichu a ruční brzda tak nemlátila ?

2. Některé lišty u spodku dveří jsou lehce vypadené asi 2mm a nedrží pořádně - je lepší je nějak opravit a ošetřit a silikonem nebo něčím přichytit nebo koupit nové a věřit že je tam dostanu a budou držet jako u nového auta?
Nechci aby tam byla voda a auto rychleji chytlo rez. Jak toto vyřešit ?

3. Zlobí mě občas 4:3 navigace že si nepamatuje čas nebo spadne do základního nastavení po týdnu stání auta a vše se vymaže. Může to bejt tím že je tam starší autobaterie nebo bude problém jinde ? O víkendu když jsem po pár dnech vyjížděl autem si auto pamatovalo čas z doby, kdy jsem naposledy parkoval v garáži. Dávám vinu autobaterii nebo baterce v navigaci pokud tam nějaká je. Baterie měla 11,9 někdy má 12,2 po delší cestě.

díky za reakci k tématu a odpověď. :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
herman17

Re: pár dotazů v jednom treadu k E38

Příspěvek od herman17 »

1. Jestli myslis ten zvuk, kdyz rukou povolujes rucni brzdu (nozni) ... tak si mylsim ze je to uplne normalni. Ja kdyz odbrzduju, jemne ji pridrzuju nohou, aby to nedelalo ranu.

2. Nevim, ceka me vyvareni auta, ale co sem tak slysel, budu pak muset koupit nove

3. Nejsem elektrikar, ale kdyz sem mel slabou baterku, tak pri startovani bral nejvic starter a ostatni se vynulovalo :D nevim jak to odborne popsat :D
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

1. normalni
2. kup nove
3. nevim
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

P3RF3KT píše:1. normalni
2. kup nove
3. nevim
krátké, výstižné, ale řekl bych v podstatě to samé :lol:
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Jen k tomu lupání.. Na té páčce nožní brzdy je pístek, který ji brzdí. Pokud je úplně v háji, tak to letí rovnou až na doraz. Nový stojí kolem 600, ale jeho účinností si nejsem jistý, je to prostě síla od těch brzd :)
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tu brzdu neres a pri odbrzdovani ji "chytej" nohou ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

změř napětí na baterce při startování(tzn pod zátěží)-nemělo by klesnout pod 10V. Pokud ano, tak je baterka v háji. A pro jistotu si ještě změř nabíjení-při nastartovaném motoru by mělo být na baterce 14,4V +-. A to i když zapneš všechny možné spotřebiče.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Hugo

Příspěvek od Hugo »

1. ano, je tam tlmic! skontroluj ci sa ti neodpojil od pedalu
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Filozof

Příspěvek od Filozof »

díky za rady. :mrgreen:

1. Mrknu se na ten doraz. Přeci mi neříkejte že 7er luxusní limuzína bude mít takovej rušivej zvuk prásknutí povolení brzdy.
Viděl jsem tam nějakou tyčinku která by to měla asi zpomalit ale bohužel neplní nijak svuj účel.
Navíc zachýtávání nohou je super ale pak mi řve čidlo brzdy že je zabržděno. A musím zastavit a znovu zabrzdit a nechat brzdu prásknout zase- odbrzdit a pak je vše ok.

2. Lišty dvě jsou povysunuté a co jsem se dočetl hodně se tam drží voda v zimě sůl a pak to rezne rychle. Takže asi zjistím stav případně pod tím nechám opravit a dám nové lišty.

3. Změřím autobaterii i při startu a uvidíme kolik tam bude. Pak dám vědět nebo budu rovnou zhánět novou. Ideálně 85ah nějakou kvalitnější značku.
BOSCH nebo EXIDE ??? :?: :idea:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

1. Vsak na tu paku das nohu. Podrzis tu packu na odbrzdeni a zatim co ji drzis davas nohu nahoru. Vzdycky tontak delam a zabrzdeny to nezustane :D
3. Neni 85 malo? Ja tam mam tusim 100
Obrázek
Odpovědět