LPG v 7er – zkusenosti po roce
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- magnum
Re: LPG v 7er – zkusenosti po roce
tak jsem ji asi našel ale prasklá není
takže další špek k řešení 
EX E38 728i, EX 740i E38 1995 DG39346,EX E38 740iA FL LPG, E32 735Ia 1991.
- herman17
Moje zkušemost s LPG:
1. Tak od doby, co jezdim na LPG ( asi 14dni )
jsem zjistil, že moc neušetřím, protože o to víc jezdim
ale alespon si užívám tu jízdu
2. Vždycky jsem nesnášel keci příbuznejch, že jsem debil a blázen, že mám takovej velkej obsah. Když jim pak řeknu, že jezdim 2,3 kč na kilometr, tak jim sklapne a to miluju
3. Mám asi 85l nádrž v rezerve a kdyz tankuju, pumpařka vždy vyleze, jestli mi to někde nesyčí, že to neni možny, aby se mi tam tolik vlezlo. Prej tam u nich nikdo tolik netankuje
4. Jsem na benzince kazdej druhej den
LPG bylo dodáno od nás a namontované v Polsku a je tam na černocha
takže se bojím brát plnou, protože když vyjedu nadrž uplne, zacne to pri 60ti litrech nejak bzucet. Ale neni to zvuk, že je bomba plná ( ten znám a je jinej
) přes těch 60 by to ještě šlo, ale mám strach
. Zjistil jsem, že když nevyjedu nádrž uplne, tak to nebzuci, ale uz slysim bombu, jak pracuje a sem tam v ní lehce lupne..... tak to taky radeji necham. No kdyby to bylo ofiko, tak je mi to jedno, ale takhle nevim co?od toho cekat 
Pak tu mám ještě jeden postřeh. Když dojde plyn, tak auto ztratí na vteřinu výkon a pak za doprovodu škubnutí přejde na benzín. Jde to nějak eliminovat?
1. Tak od doby, co jezdim na LPG ( asi 14dni )
2. Vždycky jsem nesnášel keci příbuznejch, že jsem debil a blázen, že mám takovej velkej obsah. Když jim pak řeknu, že jezdim 2,3 kč na kilometr, tak jim sklapne a to miluju
3. Mám asi 85l nádrž v rezerve a kdyz tankuju, pumpařka vždy vyleze, jestli mi to někde nesyčí, že to neni možny, aby se mi tam tolik vlezlo. Prej tam u nich nikdo tolik netankuje
4. Jsem na benzince kazdej druhej den
LPG bylo dodáno od nás a namontované v Polsku a je tam na černocha
Pak tu mám ještě jeden postřeh. Když dojde plyn, tak auto ztratí na vteřinu výkon a pak za doprovodu škubnutí přejde na benzín. Jde to nějak eliminovat?
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
- oxik
1. Přesně tak, první měsíc jsem byl u pumpy každej den a projezdil neskutečný prachy a když sem si spočet kolik bych dal za benzín, tak mi vyšlo pěticiferné číslo 
2. Přesně tak, "4,4l no ty seš blázen! to musí žrát jak protržený a ještě se v tom zabiješ!"
3. Taky mám asi 85l nádrž, nicméně tankuju většinou tak max 78l s tím, že na pumpu už musim přijet na benzín, páč na plyn už se to ani z kruháče nerozjede
4. Amen.
Jen tedy nejezdím za 2,3kč/km, leda tak mimo město a předpisově, ale za 3000 km se průměrně vejdu do 3kč/km, repsektive průměrná spotřeba je 17,03l, nejnižší 15,18l
2. Přesně tak, "4,4l no ty seš blázen! to musí žrát jak protržený a ještě se v tom zabiješ!"
3. Taky mám asi 85l nádrž, nicméně tankuju většinou tak max 78l s tím, že na pumpu už musim přijet na benzín, páč na plyn už se to ani z kruháče nerozjede
4. Amen.
Jen tedy nejezdím za 2,3kč/km, leda tak mimo město a předpisově, ale za 3000 km se průměrně vejdu do 3kč/km, repsektive průměrná spotřeba je 17,03l, nejnižší 15,18l
- herman17
On asi dela hodne ten Vanos, ze je ta spotreba tak mala. Sice trochu klepe, ale dobry 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to je vanosem a ne nohou? Mám 4.0 a jezdím za 14
I když je pravda, že hooodně z toho je dálnice a nohu umím mít velmi umírněnou. Jinak mě příbuzní na auto nijak extra nenadávaj, můj hlavní argument je bezpečnost.
Ad nádrž - mám 100 litrů, nejvíc jsem tam zatím narval 98 a posledních zhruba 9 litrů to tam rve s tim, že bomba dává jakoby zpětné rázy a cvaká to dost nahlas u toho, až když je fakt skoro plná, tak ty rázy začnou přestávat až zmizí úplně. Jedna pumpařka mi řekla, že to dělá víc autům, ale většinou tankuju sám, tak je to každýmu putna. Jinak asi nej historku ohledně velikosti nádrže mi řekla pumpařka v Ústí nad Labem - prý tam přijel týpek s jeepem a vysmátě pumpařce tvrdil, že má nádrž na 250 litrů a ona mu to nevěřila. Je to taková ta pumpa, kde se musí držet při tankování tlačítko, prý se tam narvalo 230 litrů, pumpařka hotová
A k té ztrátě výkonu při automatickém přepnutí na benál - dělá mi to samé, dokonce bych řekl, že když je tam toho plynu už posledních pár litrů, že auto lehce ztratí výkon, ale možná je to jen subjektivní vjem. Jak tohle eliminovat netuším, asi je to na řídící jednotce toho plynu, každopádně je to poměrně nebezpečné na rychlé předjíždění, tak s tím vždycky počítám, když vím, že tam už moc litrů nezbývá, nebo si pro sichr dám benál rovnou.
Ad nádrž - mám 100 litrů, nejvíc jsem tam zatím narval 98 a posledních zhruba 9 litrů to tam rve s tim, že bomba dává jakoby zpětné rázy a cvaká to dost nahlas u toho, až když je fakt skoro plná, tak ty rázy začnou přestávat až zmizí úplně. Jedna pumpařka mi řekla, že to dělá víc autům, ale většinou tankuju sám, tak je to každýmu putna. Jinak asi nej historku ohledně velikosti nádrže mi řekla pumpařka v Ústí nad Labem - prý tam přijel týpek s jeepem a vysmátě pumpařce tvrdil, že má nádrž na 250 litrů a ona mu to nevěřila. Je to taková ta pumpa, kde se musí držet při tankování tlačítko, prý se tam narvalo 230 litrů, pumpařka hotová
A k té ztrátě výkonu při automatickém přepnutí na benál - dělá mi to samé, dokonce bych řekl, že když je tam toho plynu už posledních pár litrů, že auto lehce ztratí výkon, ale možná je to jen subjektivní vjem. Jak tohle eliminovat netuším, asi je to na řídící jednotce toho plynu, každopádně je to poměrně nebezpečné na rychlé předjíždění, tak s tím vždycky počítám, když vím, že tam už moc litrů nezbývá, nebo si pro sichr dám benál rovnou.
- P3RF3KT
dunnst píše:Jinak asi nej historku ohledně velikosti nádrže mi řekla pumpařka v Ústí nad Labem - prý tam přijel týpek s jeepem a vysmátě pumpařce tvrdil, že má nádrž na 250 litrů a ona mu to nevěřila. Je to taková ta pumpa, kde se musí držet při tankování tlačítko, prý se tam narvalo 230 litrů, pumpařka hotová
Luk Oil na střekově a VW Amarok firmy Protect Security a jeho dvě nádrže
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
- herman17
Prosim o radu, jakej je tak zlatej stred cena/vykon svicek na LPG ? Motor 4.4 vanos, lpg "landy renzo" nebo tak nejak 

- herman17
Nikdo nic? Bavil sem se s plynařem a prej tam mam dat obycejny za stovku a castejs je menit.

- Filozof
mě bylo řečeno že nejlepší na LPG jsou s jednou elektrodou a 0,7mm velké ideal BRISK silver ale myslím si osobně, že nejlepší jsou klasické co tam patří BOSCH nebo NGK. S těma nikdo problémy nemá. Jinak ty BRISK silver tak 5-10tis km a museli ven vyhodit a nové. Dost to pak začlo zlobit. Takže je nedoporučuji.
U e38 to bude podobné. Dal bych klasiku. I ty lepší nevydrželi o moc více a museli brzy ven a zase klasika NGK, BOSCH bude nejlepší poměr cena / výdrž.
U e38 to bude podobné. Dal bych klasiku. I ty lepší nevydrželi o moc více a museli brzy ven a zase klasika NGK, BOSCH bude nejlepší poměr cena / výdrž.
Naposledy upravil(a) Filozof dne pon zář 01, 2014 7:18 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- fishmaker
- Kontaktovat uživatele:
já jsem dával origo BOSCH...a měnil po 20tis km
First EX: BMW e38 740i 6/1995 
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG
Third EX : BMW f01 740i 3/2009

Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG

Third EX : BMW f01 740i 3/2009