BMW Welt - Mnichov

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

BMW Welt - Mnichov

Příspěvek od Filozof »

Tak jsem měl po cestě z alp možnost chvilku zavítat do BMW přímo v srdci mnichova a byl jsem nadšený co vše tam mají ikdyž 7er tam byla jen jedna.
Kdo jste tam byli, tak to znáte je tam vystavených několik aut nových BMW 3-4-5-6-7 M5 , M6 , M3 i nová M4.
Zaujala mě 750xi. Kterou jsem si celou prolezl a vypadala fakt pěkně. Ovládání u řidiče mě celkem nadchnulo škoda jen že se nedalo v tom projet to by se mi líbilo abych viděl více z ovládání auta a hlavně vyzkoušet všechny ty vychvalované funkce.

Osobně se mi po e38 libí ještě facelift e65 a pak Fko které je sice zatím vysoko s cenama ale za pár let to bude taky běžné auto na klubu.
Za 6-10let tady bude jistě plno lidí co Fko budou mít doma jako druhé auto nebo zustanete u e38 co pak dál ? :)

Ještě mě zaujali modeli i3 a i8 které jsou celé z karbonu a mají plno nových technologických prvků.
něco více zde.
http://www.autorevue.cz/bmw-i8-vyroba-h ... -107x-foto

Co si myslíte o BMW Welt v Mnichově. A co příště ještě navštívit, krom muzea, které jsem bohužel časově nestíhal.
Rád bych příště jeden den na muzeum a ještě rád bych i fabriku s českým průvodcem a popisem co se kde vyrábí a jak atd. :)
Neuspořádáme nějakej výlet s českým průvodcem ? :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
oxik

Re: BMW Welt - Mnichov

Příspěvek od oxik »

Chystam se tam, ale draha polovicka na to moc neni a vsichni okolo jezdi bud v ceskych snech nebo radsi nejezdi vubec :D
Urcite bych byl pro -udelat 7er.cz exkurzi do BMW Museum
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Tak fajn to jsme dva :-) ještě se pár lidí přidá a třeba několik aut pojede. :-)
Bylo by fajn aby byl někdo kdo nám muže tlumočit v BMW továrně. Věřím že se to dá stihnout. A počítám ideální je když jsou alespon skupinky 15-20lidí.
Vím že před lety pořádal BMWKLUB něco podobného ale netuším jak to nakonec dopadlo. Já bych rád viděl nejen museum ale taky fabriku kde se vyrábí BMW a viděl jak od začátku až po konec po sestrojení auta vznikne BMW. :-)

Obrázek
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Poreferuji ti az se vratim z Mnichovskeho srazu 8er co je ted na konci kvetna :)
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

ale 7er a 5 er se nevyrábí v Mnichově ale v Dingolfingu, což je asi 70km na severovýchod od Mnichova. ;)
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Filozof

Příspěvek od Filozof »

V pořádku to by se dalo taky stihnout. Rád bych viděl muzeum kde jsou většinou naše auta a starší a pak taky fabriku.
Nejlepší by bylo vidět 5er a 7er jak píšeš takže přejezd 70km dál a pokračovat v prohlídce.

Byl jsem docela v šoku když jsem viděl ty ceny BMW doplňku apod.
Koupil jsem mladé šiltovku za 20euro a sobě nějaké drobnosti.
Ale když jsem viděl trika, jak se z toho tahají nitě, a jak to někdo zdrbal při výrobě, začal jsem trochu pochybovat o kvalitě BMW oblečení, kdo to vyrábí pro firmu BMW ?
Mám pocit, že Čína. Krom jiných třeba šiltovky od PUMY vypadali velice dobře a kvalitně vyrobeny , zato trika pánská, děs a hruza asi 3kusy jsem probral a vypadalo to jak ze stánku od čongů.... :?

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

OPRAVUJI SE!
TA VZDÁLENOST MUNCHEN - DINGOLFING NENÍ ASI 70KM, ALE ASI 100KM :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Filozof

Příspěvek od Filozof »

To už je jedno pokud letíš pruměrně jako ostatní němci 160-170km/h po dálnici jsi tam za chvilku :)
nebo po okresce 130-140km/h. :lol:

Já chci vidět muzeum a hlavně fabriku kde dělají auta. Chtěl bych vidět e38 v řezu a taky co v sobě vše má z jakých materiálů atd.
Rád bych viděl nějaké raritní kousky co jsou jen po pár kusech nebo jen jeden dva kusy na světě a nikdy je automobilka nevyráběla těch aut je dost. :-)

Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

tak jsem dostal k narozeninám poukaz na jeden den ve fabrice BMW v Mnichově s českým průvodcem 17.9. jedu - pak jdu do muzea BMW vedle WELTU.

No docela se těším, ikdyž to není Dingolfing bude se snad na co dívat.
M3 tam taky dělají přeci ne ? :-)

Na co se mám zaměřit ? Ve fabrice nejde fotit bohužel jen v Muzeu. :(

Byl jste tam někdo ?

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Cau, tak jsem tam ted byl taky a byl sem celkem zklamanej. Mercedes ma daloko lepsi muzeum, ma to alespon nejak usporadany od nejstarsich aut po nejnovejsi. BMW to ma jaksi na preskacku a chybi tam spousta modelu. Cekal jsem ze tam budou treba vsechny modely 3er 5er 7er atd. Sedmicka tam byla jen e23 a to tam vysela na zdi, takze se na ni neslo ani poradne podivat :( Radost mi udelalo par vystavenejch motoru a BMW M1. V BMW Welt sem marne hledal novou sedmu...no hlavne, ze tam maji nakou posranou ctverku v individualu, do ktere se ani nemuzete posadit. Motorek plna prdel. Muzeum Rolls Royse je v cene a bylo hezky. Pruvodce jen v nemcine a anglictine (na pokladne)... Co me zaujalo, je nedalek rozhledna postavena kvuli Olympiade, z ktere jde videt na strechu muzea, kde je logo BMW (i kdyz by ho mohli pretrit) a zdejsi Oktoberfest, kterej je plnej němek, špulící své vnady :D

Klidne sem muzu dat foto z muzea a mozna i par tech němek ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Odpovědět