Nemám prostě na to živit 4-5litr když mám další jiné výdaje a po zjištění že jezdím furt kolem 9,5-10litru benzínu kombinovaně jsem auto nechal předělat na LPG a rovnou PRINS VSI. První nádrž byla dost sporadická když to auto jezdilo skoro ve městě a v kolonách a 11,9Litru mi přišlo prostě hodně ale ted když se to motá kolem 11.2-11,5litru plus mínus beru něco na start benzínu asi 2deci protože po 45sekundách už auto jede na plyn při 15C což mi přijde uplně super. Další zjištění že při 2500ot je nával kroutáku a auto jede líp.
takže ideální je držet auto nad 2500otáček i na dálnici a to je nad 140km/h.
Chápu že investice jako olej do motoru a převodovky a další výdaje kolem auta se pak promítnou i jinde do nákladů ale mám obrovskou radost že např novej renault má přední destičky o 400kč dražší než já na svoji 7er co jsem ted kupoval i jiné díly a to jsou auta o dost dražší a horší jizdní vlastnosti. Koukal jsem se na ceny a docela mě překvapilo servis a díly že se dají sehnat za pěkné ceny oproti jiným značkám bud srovnatelné nebo levnější případně někde dražší ale žádná palba. To jsme u e38 u e65 je to už jinak. To mě potěšilo.
Když auto bude jezdit za cca 11,5litru plynu budu spokojenej. Nejezdím stím jako prase prostě na pohodu 100km/h okresky a na dálnicích v levém pruhu z 80procent 140-160km/h.
Jezdíme převážně dva lidi já 105kg a přítelkyně 65kg a prcek 10kg a plnej kufr 60kg asi tak sem tam někdo přisedne ale toto je většinou nejčastejší kombinace.
LPG beru u lepších benzínek např BENZINA v Brně nebo vyškově. Žádnej sajrajt. A vždy u stejné aby to vypínalo přesně a dobře se to počítalo.
48,5litru LPG na 432km je 11,22litru plus beru že si trochu cucne benzínu takže dejme tomu litr-dva benzínu na nádrž. Podle počtu startování. Za 1450km jsem spotřeboval asi 6-7litru benzínu
Kdybych jezdil jen po městě jistě to bude o 2litry více.
Nesrovnávejte toto auto s 4litrem ani naftou prostě jedině s další 728i.
Když budu mít 4 stokilové pašíky v autě a budu jezdit jako hovado budu mít určitě alespoň o 3litry větší spotřebu ale to naštěstí nevozím.
A naopak kdybych jezdil na spotřebu troufnu si tvrdit že budu atakovat hranici 10litru LPG ale to je extrém a nikoho by to dlouho nebavilo.