Zdravim. Mám problém s e38 728i 99, když sednu do auta je krásně tiché, ale po ujetí cca 20km se hlavně při dobbržďování začne ozývat vrzání jakoby od levého předního kola, když začnu přerušovaně brzdit třeba z 50km/h tak každý dotek s brzdou to zavrže nebo jakoby lupne jak kdyby v něčem byla vůle, při této rychlosti to dělá i když jedu přes hrboly a také to dělá i když jedu pomalu přes kruháč tak při zatáčení to nepříjemně lupe, jakmile zrychlím nad 70km/h tak vše přestane, při propružení ticho, při přibrždění a doteku s brzdou nic. Ale při zpomalení pod 70km/h to zase začne. Někam dojedu a třeba za 2 hodiny jedu zpět, tak je uplné ticho i při pomalých rychlostech a znovu to začne po ujetí cca 20km. Ještě jsem vypozoroval, když po těch 20km stojím na místě převodovka na P a nejsem na brzdě a točím volantem tak je vše OK a ticho, ale když dam D a stojim na brzdě a začnu točit volantem začne se ozývat to lupání a vrzání, tím mě napadá že by to mohlo mít souvislost s brzdama a vyloučil jsem uložení tlumičů protože to by asi dělalo při otáčení volantem i když nestojím na brzdě. Jinak před rokem dávány nové pružiny, nové orig. brzdy, nyní zkontrolována náprava-vyměnen pomocný čep řízení na pravé straně, jinak vše OK a tuhé, rozebraný brzdič, kontrola plíšku desek, promazání, pístky se zdají že chodí OK. Kola se nehřejou. Ještě jsem si všiml, že je slabší účinek brzd a při popojíždění a dobržďování když koukám na kolo, tak se pořádně brzdy jakoby nezakousnou a ještě se celý kotouč kousek pootočí ale ne plynule ale jakoby skokově a zavrže to. Mohlo by to celé způsobovat stará brzdovka? Nebo je možná vada přímo v třmenu brzd? Neřešil prosím někdo podobný problém? Děkuji za info
Mafa
Vrzání/lupání od přední nápravy
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Šipešek
Re: Vrzání/lupání od přední nápravy
Ja sem měl sekly jeden pistek...hodil sem plovouci jednopistkovy ze 740d ...brzdi parádně..jsou větší....
E38, 728i manual r.v 12/1995,DJ00809
E34, 535i manual r.v. 11/1988,3177810
Citroen Jumpy 1.9d r.v 96.....
E34, 535i manual r.v. 11/1988,3177810
Citroen Jumpy 1.9d r.v 96.....
-
zagy44
Měl jsem něco dost podobnýho. Divný zvuky od předních kol - vrzání a hučení. Většinou to dělalo až po zahřátí a tuším, že spíš v nižších rychlostech. Kolikrát to hučelo a vrzalo, i když auto stálo na místě - mám manuál. Jestli to bylo se sešlápnutou brzdou nebo bez, už si nepamatuju.
Nedařilo se úplně přesně identifikovat, co to způsobuje. Tlumiče i pružiny byly podle testu ok, pouze ve 2 ramenou byla lehounká vůle, mechanikovi se úplně nezdálo, že by to bylo od nich.
Nicméně nakonec jsem to vyřešil kompletní výměnou přední nápravy dílama od ATP Autoteile a od tý doby mám pokoj.
Nedařilo se úplně přesně identifikovat, co to způsobuje. Tlumiče i pružiny byly podle testu ok, pouze ve 2 ramenou byla lehounká vůle, mechanikovi se úplně nezdálo, že by to bylo od nich.
Nicméně nakonec jsem to vyřešil kompletní výměnou přední nápravy dílama od ATP Autoteile a od tý doby mám pokoj.
E38 728i ( LPG ), manuál
E65 745i, r. v. 2002
ZAŘÍDÍM NEJLEVNĚJŠÍ POVINNÉ RUČENÍ I HAVARIJNI POJIŠTĚNÍ - INFO PŘES SOUKROMÉ ZPRÁVY
http://www.insia.cz/
E65 745i, r. v. 2002
ZAŘÍDÍM NEJLEVNĚJŠÍ POVINNÉ RUČENÍ I HAVARIJNI POJIŠTĚNÍ - INFO PŘES SOUKROMÉ ZPRÁVY
http://www.insia.cz/
-
Mafa
Děkuji za odpovědi 
Moc se mi nechce kupovat brzdy ze 740i, když mam kotouče a destičky cca 8tis. km staré
Dnes jsem rozchodil dva pístky v levém třmenu, který nechodili moc dobře, ale problém přetrvává :-/
Zkusím se zaměřit na tu nápravu ještě, ikdyž ta dle kontroly dvou mechaniků je pevná bez vůlí, uvidíme.
Díky za tipy
Moc se mi nechce kupovat brzdy ze 740i, když mam kotouče a destičky cca 8tis. km staré
Zkusím se zaměřit na tu nápravu ještě, ikdyž ta dle kontroly dvou mechaniků je pevná bez vůlí, uvidíme.
Díky za tipy
- NORMANN
mně napadá, že by to přesto uložení tlumičů nahoře v hrncích možná mohlo být, mohla by to být už špatná ložiska nahoře na tlumičích.
je to jen můj nápad. zkus si představit, kdybys místo těch tlumičů tam měl mít svojí ruku, co by musela tvoje ruka přenášet za moment, když máš zařazeno P a stojíš na brzdě a co přenáší za moment, když je zařazeno P. a ještě přitom točit do stran.
je to jen můj nápad. zkus si představit, kdybys místo těch tlumičů tam měl mít svojí ruku, co by musela tvoje ruka přenášet za moment, když máš zařazeno P a stojíš na brzdě a co přenáší za moment, když je zařazeno P. a ještě přitom točit do stran.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
-
Mafa
Děkuji všem za odpovědi. Nakonec to způsoboval čep na tyči řízení na levé straně:)