Zapalovací cívky

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Sopta

Zapalovací cívky

Příspěvek od Sopta »

Zdravím pánové.
Řeším problém s lehce nepravidelným chodem u mého motoru M62. Nepravidelnost se projevuje nejvíce okolo 2000otáček motor se lehce rozechvěje a přijde mi to jako by občas vypadával některý z válců nebo špatně pálil volnoběh taky není uplně stopro a uplně nejhorší situace je vlhké počasí a studený motor.
Zatím jsem udělal tyhle kroky:
-Výměna svíček BKR6EK
-přetěsnění sání + nová membrána + vyčištění škrtící klapky a volnoběžáku
-vyčištění vstřikovačů

Na téma tohohle problému jsem toho tady pročetl dost a nikde jsem nenašel nic kloudného ohledně zapalovacích cívek protože se závada projevuje na benzín i na plyn zaměřil jsem se právě na cívky
V Inpa jsem si rozkliknul kanál smoothness a graf ukazoval největší číslo u válce č.1 přehodil jsem proto cívky s dvokou a na grafu se jednička zlepšila a dvojka zhoršila ale moc nechápu co vlastně tenhle graf měří a co vlastně znamenají hodnoty (nejvyší olo 1300 zbytek kolísal okolo do 500 )
Vydedukoval jsem správně že tento graf dokáže rozpoznat stav cívek? V jakých hodnotách by se měl idealně pohybovat? dají se cívky ještě nějakou metodou spolehlivě proměřit například mutimetrem?
Může tohle dělat i váha?
Díky moc za objasnění :)
Odpovědět