Diagnostika - ABS,tachometr,spotřeba,čidlo...

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
calif

Re: Diagnostika - nejde nic načíst,ABS - nouzák...

Příspěvek od calif »

Tak čidlo to asi není, starý ven nešlo, práce na dvě hodiny s vrtačkou, odvrtal jsem ho celý, dovnitř spadl snad jen malý kousek. bohužel ABS stále svítí a tachometr se spotřebou stále neukazuje..... je fakt že to nový čidlo jsem tam musel doslova namlátit ačkoliv jsem tu díru vyčistil.
Jelikož mi nejde ta diagnostika tak nevím který je špatný, ale všude se tu píše že když nejde tacho je to levý zadní, doufám že levý se myslí to za řidičem.......
tak ted nevím co s tím dál...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Re: Diagnostika - nejde nic načíst,ABS - nouzák...

Příspěvek od calif »

hm, chvíli jsem tu zas o tom něco hledal, a jelikož tam to nový čidlo vůbec nešlo, napral jsem to tam trochu nakřivo, což jsem zjistil když mi tam nepasoval ten zajištovaci šroubek, může být chyba tady? blbý je že ani to nový čidlo už nikdo nevyndá bez vrtačky..... :roll:
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
oxik

Re: Diagnostika - ABS,tachometr,spotřeba,čidlo...

Příspěvek od oxik »

a není čidlo na tachometr v obou zadních?
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Hugo

Příspěvek od Hugo »

ne
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
calif

Příspěvek od calif »

Nedalo mi to a vrátil jsem se, kolo opět dolů a zkoušel jsem to narovnat do tý pozice abych do toho čidla dal ten šroubek, povedlo se ale jestli se hnul jen ten plastový vršek to nevím, kontroloval jsem znovu konektor, šlo to tam ztěžka, takže nešel rozpojit, kus zůstal v protikonektoru čidla :( ale kontakty zůstaly nevytržený, tak jsem to spojil a zaizoloval, zkontroloval jsem všechny kontektory a prostříkal to kontaktolem. Až na to levý zadní, šly rozpojit normálně a byly uvnitř krásně čistý....kouknul jsem i na ten svazek v pravém podběhu, a krom trochy bláta a jednoho pavouka je to tam ok, alespon jsem žádnou potrhanou izolaci neviděl....
Tak netuším... mám to čidlo koupit znova? ven ho celý nedostanu, mohla by to dělat jednotka ABS že nejde tacho?
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Pac na me taky bafla kontrolka ABS + ASC (nastesti po 3 startech zhasla), tak jsem to trochu studoval a jeden clovek to vyresil az vymenou loziska, protoze ten magnetickej prouzek co maka ve spojeni s cidlem byl poskozenej. Takze to muze bejt ledascims. ABS jednotka to delat muze taky, ale vetsinou je to spojeny s ohratym / studenym motorem.
Staci poguglit viz napr. zde:
http://www.meeknet.co.uk/e38/abs/index.htm
Na netu je toho spousta, i na youtubu se daj najit nejaky zajimavy videa. Nicmene diag by mela bejt schopna rict, ktery cidlo blbne. Resp. signal od kteryho kola je spatnej, at uz je to cidlem, studenakem v ABS jednotce nebo vadnym loziskem. V extremu to napichnout na biak a porovnat signaly od jednotlivejch cidel, ale to by nedelali asi ani v BMW :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
calif

Příspěvek od calif »

zzeli píše:Pac na me taky bafla kontrolka ABS + ASC (nastesti po 3 startech zhasla), tak jsem to trochu studoval a jeden clovek to vyresil az vymenou loziska, protoze ten magnetickej prouzek co maka ve spojeni s cidlem byl poskozenej. Takze to muze bejt ledascims. ABS jednotka to delat muze taky, ale vetsinou je to spojeny s ohratym / studenym motorem.
Staci poguglit viz napr. zde:
http://www.meeknet.co.uk/e38/abs/index.htm
Na netu je toho spousta, i na youtubu se daj najit nejaky zajimavy videa. Nicmene diag by mela bejt schopna rict, ktery cidlo blbne. Resp. signal od kteryho kola je spatnej, at uz je to cidlem, studenakem v ABS jednotce nebo vadnym loziskem. V extremu to napichnout na biak a porovnat signaly od jednotlivejch cidel, ale to by nedelali asi ani v BMW :)
No diagnostika mi udělat nejde, o tom píšu v tomhle topicu taky, jinak bych to samo nejdřív zjištoval přes ní. kontrolka svítí při startování, pak problíkne a svítí dál ještě než se auto pohne, to je mi divný, a pak tan tachometr.... nevím jestli mam to čidlo koupit znova, trochu ho obrousit aby tam zapadlo fakt lehce...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jasne, zapomnel jsem ze ti nejde diag a taky ze mas divnou baterku.
Ja kdyz zapnu zapalovani, tak kontrolky po chvili zhasnou, ale behem startovani probliknou. Je pravda, ze baterku asi taky nemam uplne top a ten starter se toci trochu unavene. Je mozny, ze behem startovani jde do ABS jednotky nizsi napeti nez ma a vyhodi to chybu. Ja se zbavil trvale sviticich kontrolek az po tretim nastartovani a od te doby zase dobry. Asi ses zralej na ten osciloskop a porovnat vystup z ruznych cidel hned v konektoru a pripadne i u ABS jednotky, nebo jeste jednou zkusit to cidlo. Rekl bych, ze tam musi jit fakt presne, protoze ten signal z toho cidla bude par milivoltu, takze kdyz bude cidlo spatne usazeny oproti magnetu, tak pude signal hned do haje. Ale jako nevim jaky jsou el. charakteristiky toho cidla, jestli treba taky nepotrebuje nejake stejnosmerne predpeti, aby jelo...buhvi. Mozna, ze by misto oscaku stacil provizorne i multimetr. Napada me zvednout cely zadek auta, sundat obe kola, natocit to, zaradit aby se tocily kola a z cidel sel signal a merit. Obe strany by mely davat to samy (kdyz se budou kola stejne tocit). Kdyz ne, tak pak prohodit cidla a podle toho jestli se hodnoty prestehujou nebo ne poznas jestli je spatne cidlo nebo lozisko nebo kabelaz k jednotce, pripadne jednotka. Cili pak jeste merit na konektoru jednotky potom co si propisknes kabelaz, abys zjistil kde vubec merit. Pokud teda signal z cidel jde primo do jednotky.
calif

Příspěvek od calif »

oscilometr nemám, ani nevím co to vlastně je, multimetr ano, ale ani s tím neumím :) začnu asi tím čidlem, budu to dělat podruhy, takže budu vědět jak na to a tentokrát ho tam zkusím dát volně a přesně. pokud to nezabere tak to na jaře zkusím svěři někomu kdo to s těma věcičkama umí :) ale bateri po dobítí a prvotním excesu ukazuje správné hodnoty, teda aspon na BC.... napadá mě k čemu je vlastně v BC ta funkce DIAG ? je to něco jako samodiagnostika, co znamenaj ty kody? nedalo by se z toho něco určit?
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Osciloskop ti mimo jine zobrazi prubeh napeti na nejakym dratu v case, takze muzes zkoumat, jestli je prubeh spravnej, jestli se casem nejak neprerusuje/nehoupe amplituda, jestli je signal pekne obdelnikovej atd atd. Samozrejme nevim, jak presne ma ten signal vypadat, ale to porovnas s ostatnima cidlama. Nicmene z principu veci se da predpokladat, ze by tam nejaka zubatice mela byt. Pokud neumis ani s merakem, tak po osciloskopu vubec nepatrej. Multimetr bys jinak prepnul na stridavy rozsah napeti (treba 200mV) a pripojil paralelne k vodicum toho cidla. Pri konstantnich otackach kola by to melo ukazat vicemene konstantni hodnotu napeti a to na kazdym cidle, ale neni to uplne 100procentne vypovidajici mereni, pro orientaci ale staci.
K cemu je DIAG nevim, do tyhle faze jsem jeste nedospel. K necemu to tam bude, je otazka jestli to v tom BC pujde do takovy hloubky, aby to reklo neco uzitecnyho, nebo ti to jen zopakuje, aby sis treba vymenil zarovku :)
Odpovědět