e38 jednotka ABS - ložisko ?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
calif

e38 jednotka ABS - ložisko ?

Příspěvek od calif »

Zdravím,
stále jsem nevyřešil problém s ABS, do toho přestal fungovat tacho a spotřeba... první výměnu čidla jsem asi podělal tím že jsem ho tam napral lehce nakřivo, druhý je objednaný, kdyby to nevyšlo, chci se zeptat zda to že nejde tacho může dělat i jednotka ABS? mám ročník 94, falcon povídal že tuhle jednotku nespraví. Jednotkou se myslí ta jednotka co je pod kastlíkem spolujezdce a končí číslem 011? nebo ten modul co je na pumpě u motoru?
A ted to hlavní, musí se jednotka nakodovat?? nefachá mi diagnostika, bud je něco špatně nebo se to spojí jen s nějakým historickým notebookem co má program přímo v sobě nebo co.... mimochodem má někdo takový přístroj k dispozici? díky za každou polopatickou radu, do tajů elektřiny, jednotek,relátek,ampérů ani miliampérů jsem nikdy nepronikl :(.....
tahle jednotka?
http://auto.bazos.cz/inzerat/42853858/B ... MW-E38.php
Naposledy upravil(a) calif dne čtv bře 05, 2015 3:32 pm, celkem upraveno 1 x.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Re: e38 jednotka ABS

Příspěvek od zzeli »

Proc zakladas nove tema? Lepsi je doresit to v puvodnim. Predstav si chudaka, co si to cte, ma stejny problemy, tesi se jak to vyresi, dojde nakonec tematu a reseni nikde? :D Jinak tu jednotku prodava zdejsi clen Fredy. Az vymenis znova to cidlo a stane se znova to, ze to nepojede, tak bych asi zvazoval navstevu u nejakyho zdejsiho experta, protoze uz to, ze ti nejde diag je blby i do budoucna. Snejk nebo Jarax ti to lousknou za chvilku. A kdyz uz ti dochazi invence co s tim a lidi tady taky, zda se, uplne nevi, tak je zbytecny na tom palit svuj cas, kterej muzes efektivne vyuzit jinde. Jinak pokud vladnes trochu anglictinou, tak se mi uz parkrat osvedcilo mrknout i na jina fora nez 7er nebo bmwklub. Treba bimmerforum, na prvni juknuti trochu neprehledny, ale da se tam najit hodne informaci a je tam spousta lidi, kteri vi, co pisou. Ale zase to bude chtit ten cas, poradne to prohledat, procist...
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Hugo

Příspěvek od Hugo »

... poistky si dufam kontroloval?

ABS cidla su priamo napojene na ABS jednotku, z ABS jednotky ide "rychlostny" signal do budikov, budiky podla toho signalu ukazuju rychlost a momentalnu spotrebu paliva
zober stare ABS cidlo a zmeraj jeho odpor (ohmy), tak isto zmeraj odpor toho noveho cidla....tym zistis, ci to stare cidlo bolo naozaj KO
ak maju hodnoty +/- rovnake, je pravdepodobne, ze stare cidlo bolo OK a chyba je niekde inde, napriklad v ABS jednotke
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
calif

Příspěvek od calif »

zzeli - protože to starý vlákno vychladlo a krom tebe mi tam už skoro nikdo nereagoval ....
jednotkou se myslí to v odkazu s číslem 011 nebo to u pumpy? - je třeba to nakodovat? pokud ne můžu ji mít za par stovek a zkusil bych to pokud to nevyjde s tim čidlem, ale tušim že se nakodovat musí, jako všechno....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Hugo

Příspěvek od Hugo »

ano je to ta jednotka a kodovat sa (si myslim na 95%) nemusi
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

Pokud si nejses jistej tak ten osciloskop te nemine. Ja mam ten stejny problem, zatim jsem to nevymenil. Od leveho zadniho kola je ten signal trochu pokurveny. Leze tam obdelnikovy signal a jeden ten obdelnik z toho jednoho kola je v jednom miste trochu delsi.
Mereni probihalo tak, musis mit dvojkanalovej osciloskop. Ted vyndas abs jednotku z podkastliku. Potrebujes se dostat na privodni kabely od abs cidel. Sondy pripojis na ty kabely jeden leve kolo, druhy prave kolo. Zem osciloskopu na dobre kostrici misto. Je tam malo mista a kratke kabely, ale da se tam dostat. Nejhorsi bylo odizovovat ten kousek aby si pripojil sondy. Zvedni auto, dej rychlost a mer. Zkus to od pomale rychlosti treba az to 100km/h. A hned poznas jestli jsou to cidla a nebo neco jineho.

No a kdyz zacnes brzdit tak to jednotka vyhodnoti jako kolo ve smyku a povolovi brzdny ucinek.
Sice antihrab funguje, ABS taky, ale i tam, kdy neni potreba aby abs byla v cinnosti.
Presne vim, co jsem pri vymene toho cidla udelal spatne. Prvni jeste asi originalni cidlo neslo vytahnout, muselo se odvrtat a pri tom odvrtavani jsem urcite poskodil magneticky krouzek na lozistku. Takze me pred technickou ceka vymena toho lozistka.
bmw 740 3/1995 DG60693
calif

Příspěvek od calif »

No to ložisko mě taky straší, kousek toho starýho čidla tam zapadl, vrtákem jsem to určitě nepoškodil to jsem si hlídal... vemu to systematicky, čidlo, jednotka,ložisko...budu mít pujčený kvalitní multimetr, na ten osciloskop a operace s ním spojený si fakt netroufám Miko....
Je někdo schopen na stopro říct že se ta jednotka nemusí kódovat jak naznačuje Hugo?
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

Co jsem zkoumal pri vymeme cidla neni potreba a ani kalibrovat. Co pisi tak kalibrace a kodovani se provadi pri vymene cele abs jednotky nebo cidla natoceni volnatu, kdyz mas DSC. ABS jednotka udajne neni potreba.
Podle me uz staci, kdyz na tom lozistku bude trochu spon, je lehce zmagnetizovana a bude to delat neplechu.
Ten osciloskop te asi nemine....
bmw 740 3/1995 DG60693
zzeli

Příspěvek od zzeli »

U toho loziska to musi bejt cisty, nehlede na to ze ta spona to tam mohla poskodit, protoze cidlo stoji, ale lozisko se toci. Nehlede na to, ze uz od zacatku to mohlo bejt lozisko a vymena cidel byla zbytecna uz od zacatku. Jinak s tim multimetrem, pokus to bude pripad jako mel Mika, tak to multimetrem neodhalis, protoze nameri prakticky stejnou hodnotu. Nicmene urcite pro orientaci jestli z toho cidla aspon neco jde, je to dobry. Hlavne to pak zmerit i u te ABS jednotky, nebo rovnou merit u ABS, aby bylo videt, cim je krmena.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
calif

Příspěvek od calif »

No zkusim čidlo, pak tu jednotku - když se nemusí kodovat teda, a pak ložisko.... jedno z toho to musí být.... já sám s tím osciloscopem stejně nic nezmůžu a výsledek takového měření by byl k ničemu a zavádějící....a když nic udělám si v létě výlet za snejkem,aspon zkzr tu diagnostiku...to kdyby fungovalo tak jsem si mohl ušetřit celý tohle zkoumání :( a spoustu nervů...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Odpovědět