e38 jednotka ABS - ložisko ?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
calif

Re: e38 jednotka ABS - ložisko ?

Příspěvek od calif »

Nové poznatky....
Je tam ložisko s magnetickým proužkem, dneska jsem přezouval na letní, zvlád bych to doma ale vezl jsem kola na vyvážení, tak jsem to nechal zvednout a optal se, mimochodem volal jsem do ACR budějice a tam mi to nebyli schopný zdělit, zda je tam proužek nebo zub díra... po zvednutí jsem se přesvědčil že senzor sedi jak má, dál prostě jít nemůže, po obhlídky náboje ze všech stran mechanik povídal že tam musí být ložisko s proužkem, není tam nic vidět a vypadá to tam jen jako futro na ložisko,žádný kroužek....
Dále bylo konečně možno bezpečně zatočit kolem při měření výstupu senzoru, bohužel jsem nechal doma špičkovej multimetr půjčený z práce, a mechoš to měřil taky multimetrem, ale manuálním,při přepnutí na volty to při točení kola a zapnutým klíčku nějaký hodnoty dává, cca 0,3V v ohmech nic.... mechoš ví houby, chtěl to prozvánět přes oba odpojené piny, jestli mu to něco ukáže, ale takhle se mi neozvalo žádný, ani když bylo zcela nový a čerstvě vybalený a ani žádné z těch co jsou na autě, někdo tu snad říkal že to ani nejde....
Závěry : čidlo je tedy asi OK, asi i správně usazené, jednotku jsem měnil bezvýsledně,takže bud ložisko, nebo přerušený drát při cestě do jednotky, nebo budíky jak říkal myšulín,ještě jsem nezkoušel relátka, jedno je pod jednotkama v motoroprostoro a bojím se ty jednotky odpojit...
Otázka : kolik a kde jsou všechna relé co to maj na starost? mohu ty jednotky motoru a automatu jentak vytáhnout??????
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Příspěvek od calif »

budíky z osmiválcový pětky nejdou, ale airbag a ABS se na nich rozsvítí taky :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Hugo

Příspěvek od Hugo »

budiky treba nakodovat
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
calif

Příspěvek od calif »

kodování je u mě problém, ale tacho by jít mělo ne? pokud by dostávalo signál od jednotky abs a to od čidla v náboji? já mám pocit že s těma diagnostikama ty klucí neuměj, asi nestačí jen to připojit jak iphone a čekat až se přihlásí jednotka....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
calif

Příspěvek od calif »

můžu "beztrestně" odpojit ty jednotky abych se destal k tomu relé???? asi při odpojené baterii co?
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Celkem dlouho to sleduju a už Ti něco napíšu.... Nechápu co Tě vede k tomu se v tom pořád šťourat sám. Pokud smrdíš korunou tak je to asi jediná možnost, ale nadruhou stranu následky budou mnohem horší a to auto pohřbíš jako většina mekániků tady, co začala řešit banální věc sami a pak už jen sypali a sypali. Když jsem to Tvoje auto viděl v Kolíně tak vypadalo že by ještě parádu udělalo, ale jestli řešíš pořád věci kolem jednotek, tak Ti holt nezbyde nic jiného než to prodat pod cenou někomu kdo na to bude mít, nebo holt budeš muset navštívit někoho kdo tomu opravdu, ale opravdu rozumí. Ikdyž to máš z ruky, tak se prostě dohodni se Snejkem, kterej tam těch jednotek má jak sraček a může je přehazovat jak bude potřeba. Pokud se v tom chceš hrabat sám, tak se připrav že ikdyž nakrásno ty jednotky vydoluješ, tak těch milion pinů co z nich trčí ven bude zoxidovaných a modli se aby se některý z nich neulomil, páč jsi pak nahranej. Pokud máš z opraváře pocit že tomu nerozumí, tak ty prachy leješ do kanálu :| Nic ve zlým, ale kdysi tu někdo pronesl krásnou věc, a to že můžeš mít sebelepší nářadí, ale pokud to nemáš srovnané v hlavě, tak je Ti k ničemu. U těhle starejch střepů to platí obzvlášť :(
T613

Příspěvek od T613 »

(|) zitra se zajdu podivat do sopy jestli tam mam zadni naboj a rozrezu ho flexou napul at se podivam co tam je nebo neni
pokud se nepletu to cidlo je elektro-magneticke tudiz napeti nebo nejaky odpor te nezajima, ty potrebujes merit signal, ten ma nejaky tvar a prubeh
cidlo je pasivni prvek ne, tudiz jestli tam je ozubene kolo nebo magneticky pasek je mu jedno, vysledek je ten ze to proste prerusuje nejakym zpusobem signal a pokud jsou ty zuby omrdane/zarezle nebo pasek praskly tak to nefunguje

na stejnem principu funguje cidlo polohy kliky nebo vacky, u abs mas tu vyhodu ze tech cidel tam mas vic takze muzes promerenim vsech vyloucit chybu, druha vec je ze nevis metodiku mereni a nebudes mit na to pristroj, protoze multimetrem to fakt nezmeris ... pokud teda nemas nejaky za 50t
calif

Příspěvek od calif »

O peníze nejde,rád bych zaplatil kdyby to někdo uměl dát do cajku, ale ne způsobem že koupí čidlo,ložisko,náboj.. a pak mi to vrátí že už neví co s tím. začalo to jednoduše, všude se píše že tohle dělá čidlo levého kola, proč bych za to platil v servisu nebo s tím jezdil za snakem který jak vím pořád nemá čas takže výměna se zdá snadná, hurá tedy na to... poprvé nevyšlo, tak podruhé.... další rada - pak to tedy bude jednotka, náhodou jsem ji sehnal rychle od člověka co se tu taky pohybuje, takže důvěra, jenže problém stejný... myšulín mě navedl na ty budíky, tak než začnu někoho otravovat zkouším to sám, zaprvé se člověk něco naučí, zadruhé je to občas zábava a zadalší kdyby se náhodou zadařilo tak ten pocit že jsem to spravil sám za to taky stojí. leč bohužel...... většina denšních mechaniků umí tak akorát vyměnit pár věcí na podvozku,o lakýrnících se radši nebudu vyjadřovat, s diagnostikou neumí pořádně žádný co znám,je to těžký, ted jsem koupil druhý auto , tak bych to mohl konečně i někde nechat at se v tom vrtaj....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Nikdy jsem se Snejkem neměl problém kvůli času. Jde jen o to se mu přizpůsobit :) Hlavní výhoda spočívá v tom, že tam Snejk těch pelechů má několik a má z čeho brát. Navíc to není typ co Ti rozmrdá auto, neopravené ho vrátí a ještě chce zaplatit. Mechaniku si asi opravíš, ale rozhodně bych se být Tebou nepouštěl do věcí, které souvisí s "elektřinou" ;)
calif

Příspěvek od calif »

No asi to tak dopadne, už je mi jasný že to sám nespravím. mám v plánu jako prvního myšulína, ještě jsem u něj nebyl, nevím co zlvádne nebo ne, ale byl mi taky doporučen.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Odpovědět