Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
calif

Re: Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Příspěvek od calif »

Tak jistotu nemám, protože v BMW mi nebyli schopni načíst klíč, našel tam jen něco o výměně zámku kufru, tuším v roce 2005, ale vím že auto jsem koupil před rokem a ještě rok před tím jezdilo v německu, na rok 2014 měl ještě tu zelenou plaketu na čelním skle a v servisce měl štítek na příští výměnu brzdovky na rok 2014, to už ale nestihl...někde mám i ten štítek se jménem kupujícího. počítám ale že i kdyby tam byla druhá, tak ta první by mu neodešla dřív jak za pár let, a pochybuju že by mu tam dali skřín co se válela deset let ve skladu jak podotknul zzeli.... jelikož je vyrobená ve stejném roce, počítám že tam bude původní, pří dobrém zacházení to asi není problém, což potvrdil i ten servisák v pakře když to projížděl, ty nový modely prý už tak odolný nejsou...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

ale jo, já věřím, že s velkou pravděpodobností je to původní almara, ale 100procentně to nemůže nikdo říct, přece se mohlo stát, že na autě a motoru máš nakroucíno např. 280 tisíc km, almara se mohla před 4 roky posrat když bylo na tachometru 220 tisíc km, tak tam dali v nějakým místním servisu almaru shodou okolností ze stejnýho roku a i z tohoto měsíce co máš, akorát, že má najeto v jiným autě o 200 -300 tisíc km víc, myslíš že to není možný? je jasný, že do předFC auta se dá předFC převodovka, takže je větší pravděpodobnost, že je ze shodného roku.
jestli si to nemyslíš, tak se jen utěšuješ. :)

a ještě toto:

skřín je červenec auto listopad, to si snad dokáže dát dohromady každý :)

a myslíš si, že se skřín válela někde ve skladě 4 měsíce od července? než jí dali do auta v listopadu?
všimnul jsem si, že díly v autě nejsou starší než odhadem tak max. 2 měsíce, krom nějakých drobností, převodovka mezi drobnosti určitě nepatří. ;) :)
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
calif

Příspěvek od calif »

No jak říkám je to spíše pravděpodobné, než jisté, ale kdyby tam byla druhá, tak jen plus pro mě :)
Auto jezdilo celou dobu do origo zastoupení, servis existuje stále- http://www.lobenhofer.biz/ jen to zastoupení už nemá mimochodem tam jezdí stejná auta jako před dvaceti lety, alespon podle foto :))) , ale po mailu semnou nekomunikují a to jsem se snažil samo němečoursky :) servisní plán dodržoval, razítka mají různý odstíny, propiska taktéž,podpisy se také mění. chtěl jsem tam zjistit právě věci kolem převodovky. V ACR se tam podle vinka nemohl nikam dostat, krom té výměny zámku, takhle starý záznamy jdou prý většinou špatně... Ale prostě to na mě dělá dojem že je tam první alamara Normane :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

calif píše:kdyby tam byla druhá, tak jen plus pro mě
Obavam se, ze jestli je z roku 1994, tak to neni plus at uz je na tom aute od zacatku nebo je vymenena z jinyho auta. Pise se rok 2015 :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
calif

Příspěvek od calif »

Však, myslel jsem že jesti je tam druhá, je to jedině plus :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
zzeli

Příspěvek od zzeli »

V cem vidis ten plus? Porad je to prevodovka z roku 94. Kdyby existovala i treti z roku 94, porad bude z roku 94. A ani u prvni, u druhe nebo u treti nemuzes vedet, kolik ma kazda najeto. Jedinej udaj je, ze je 21 let stara a ze "neco malo" najeto mit bude. A jestli se ta tvoje prvni kvuli necemu vysypala, tak na tom ted s tou v poradi druhou (udajne) nejsi o nic lepe, nez kdyby se ta tvoje prvni nevysypala.
Mozna mi ale neco unika, nebylo by to poprve ani naposled :D
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Filozof

Příspěvek od Filozof »

známej co jezdí dlouhé štreky má 530d e61 a tam je automat a auto přes 600k bude mít a převodovka je taky puvodní takže i ten 6ti kvalt od ZF nebude uplně špatnej.
je pravda že olej se tam měnil už několikrát. Je to německé auto kupované ze salonu němcem. A jezdí dlouhé štreky po evropě. Obchodník.

Jinak otec má taky 530xd a bude mít 352tis km a taky funguje zatím dobře.

takže bych tomu věřil, že ty starší 5kvalty ZF co máme při běžném slušném zacházení najedou taky statisíce a klidně 20let v pohodě.
závada materiálu může bejt klidně 2roky od koupě nového auta ale taky třeba až 25let poté. 8-)

Jiná převodovka stojí 5-10tis takže není problém vyměnit a jezdit dál. Repas u takto starejch aut co tady máme mi přijde zbytečný luxus když za to koupíte komplet dvě auta na díly.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Filozof píše:Jiná převodovka stojí 5-10tis takže není problém vyměnit a jezdit dál. Repas u takto starejch aut co tady máme mi přijde zbytečný luxus když za to koupíte komplet dvě auta na díly.
TO je zas názor tohle. To přesně vystihuje to jak kdo a k čemu to auto má. Pokud to máš jako šunku a dělníka kolem komína co hlavně že jede dopředu a dozadu a zbytek mam v prdeli tak s tebou souhlasím. Pokud to někdo má na dlouhý ježdění a nebo někdo jako leštěnku co chce mít vše ok tak je to holá hovadina co jsi řekl. To bylo jako když mi umřel motor a já dal 60k za GO a přitom jsem za 10 mohl koupit jinej. Jenže ten jinej má najeto dva světy, nikdo neví jak se o něj kdo staral a za 10tis. km můžu bejt tam kde jsem byl, nebo taky ne, ale do toho nikdo nevidí. Stejně tak převodovka, koupíš jinou, nikdo neví jak se v autě chovala. Dáš ji tam a nedej bože bude v prdeli hned od začátku. Takže znova ven, znova jinou, 2x práce, 2x nákup převodovky a seš tam za víc než když uděláš repas za 30k. V lepšim případě ti převodovka vydrží rok, dva a pak zdechne znova a jedeš to samý. Repas ti vydrží dalších 20 let a máš klid. Mě osobně pokud by zdechla převodovka tak jednoznačně udělám repas. Ono taky záleží jak se k tomu kdo chováte. Jak jsem psal já ji nešetřim ale základní věci dodržuju a převodovka řadí furt jak po másle. U zelený sedmy která měla 580tis. km najeto jsem si třeba ani kick down netroufnul, protože jsem byl rád že ta převodovka vůbec řadí tak plynule jak řadila a nechtěl jsem pokoušet její následující výdržnost.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Filozof

Příspěvek od Filozof »

pěkný příklad je kamarád co do své e39 koupil za 8k automat a jezdí stím 2roky a přes 80tis už má namotáno a když jsme spolu jeli řadila krásně a hladce... olej vyměnil ihned po koupi.
jinak ji předtím ještě vyzkoušel v autě které šlo na díly ... takže není pravda že všichni musí dělat repas. hodne lidí tady má e38 pro parádu ale i pro cestování a ježdění.

Kdo má nějakej speciál show car at si klidně repas za 60k dělá ale ostatní to jistě řeší koupi jiné převodovky samozřejmě v pěkném stavu nejlépe.
Ano můžeš narazit na špatnej kup a to co popisuješ ale je to zase jen díky špatnému výběru a nevyzkoušení si pořádně převodovky před koupí.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Taky to teď řešim, nevím jak dlouho si plánuju nechat e38, přecijen nejmladší auto už to neni, ale stejně nejspíš půjdu do repasu (hydroměnič) než kupovat jetej. Případně to možná i zvedne prodejní cenu/zájem kupujícího
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Odpovědět