Scorpion e38 740iL - origo vlady ČR

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
zzeli

Re: Scorpiona e38 740iL (HLZPE)

Příspěvek od zzeli »

Co mas za rocnik auta? Ja 95 a vytekla mi 14 dnu zpet :) Nastesti jsem byl zasoben olejem a dojel sem, ale bylo to vo fous, po ceste sem prisel o 2 litry, samo jsem musel dolivat. Jinak me to chcije pod podbehem leveho zadniho kola, jedno misto bylo na ty trubce necitlive ohnuty a v tom se udelala pididirka, nicmene jak to slusne tlakuje, tak to teklo ve vysledku dost. Takze to pomalu vymenuju, kdybys shanel trubky, tak ocelovy 4,75mm maji v autodily Krc skladem za krasnou cenu a pak je spousta shopu na Ostravsku. Nebo autokelly, ale tam to stoji malem dvakrat tolik. Brzdovejch se taky pomalu zacinam bat, nejsou zrovna v top stavu :)

Koukam, ze jsi od Prahy, takze jeste tady:
http://www.dovavanik.cz

Dalsi shopy v tydle oblasti jsem nenasel. Tak at to nemusis hledat znova, jestli si to budes delat sam.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
herman17

Příspěvek od herman17 »

kdyz mi vytkelo nivo u tohoindividualu, zak sem s tim jeste tyden jezdil :lol:
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Tomas735i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas735i »

Škorpe, že by vpravo vzadu? :D :?
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Takže jsem doma!!! Především bych chtěl moc poděkovat mišulínovi s kterým jsem mnohé jednal po telefonu!! Jinak začalA chcát zadní pravá trubka co vede k tlumiči ale opravdu vyloženě chcát jak blázen... Při výměně kol jsem se všiml že to tam je nějaké mastné a kolo bylo také ale jak kdyby to už bylo delší dobu... Bohužel při přejezdu ze Zruči do Humpolce byla šílená silnice hrozně to houpalo a vzadu byl asi na tlumiče vyvíjený abnormální tlak navíc jsem byl celkem naložený... Při vykládání věcí jsem se všiml olejové cestičky k místu kde jsem stál... kouknu pod to a vidím jak to tam ne kape ale vyloženě teče po všem možným... Kouknu do bandasky serva a tam prázdno... Tak jsem volal první pomoc (mišulína) prokonzultoval a už se pro jistotu ptal na cenu jiného serva... Nic méně jsem svištěl k nejbližší větší benzínce (Benzina) a když jsem tam zajížděl tak už bylo servo bez kapaliny... šílené zvuky vydávalo... Tak jsem šel že koupím a ono koukám a mají jen motorový... Tak jsem volal svému otci který byl jen 60 km daleko a požádal jestli by koupil aspon 3 litry servo oleje a dovezl mi je... Jelikož tam to byl samý "ochotný" člověk... mezi tím jsem samozřejmě sundal kolo a hledal závadu vypadalo to na jednu trubičku... Po asi hodině a kus čekání dojel otec s olejem... mezi tím jsem vymyslel že rozmontuji stavění nivelizace abych získal na tlumičích menší tlak a tedy to pomaleji teklo... Takže jsem to posadil na zem... Poté nalil litr oleje a stačilo to... Takže jsem ještě koupil desetidenní dálniční a hurá po D1 domů... Malinko přes limit abych byl doma co nejdříve a moc nemusel dolívat... jednou jsem cestou zastavil a ani to neteklo... Doma už to teklo jak děravé necky... Tak jsem ještě teď v noci zjišťoval kde je přesně závada a zbytek je na fotce... ;) Přeji dobrou noc...

Po odstranění té průchodky co to chrání kolem držáku to bylo jasné...

Obrázek
Přílohy
koo.JPG
Naposledy upravil(a) scorpion dne sob kvě 09, 2015 4:21 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

zazivam ted neco podobnyho s hadici u serva... ekologove by meli radost :lol: uz dolivam 2litry tydne... nechci to ted rozdelavat, protoze tam je pristup na hovno a potrebuju mit do pondeli auto pojizdny.... pak uz se na tom zacne delat. Navic jsem zjistil, jak dojedu dom, ze mi tak za pul hodky po zaparkovani vytece tak 2,5 litru vody z chladice.... nechapu proc az po pul hodine a ne behem jizdy... asi se tam zvedne tlak, jak to zdechnu. Jeste ze sem ten nahradni chladic neprodal :D

Takze soucitim s tebou.... :cry: ;) a radim vymenit i na druhe strane, nez te to zase nekde dostihne ;) :)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jojo, ty hadice jsou celkem dost tvrdy a pri pohybu tlumice se to tam celkem sprajcuje a chybejici pruchodka pak dost zamrzi. Asi si je taky poradne zkontroluju.
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Kdepak průchodka byla na svém místě ale právě při pátrání kde to teče jsem jí musel sundat jelikož to právě teklo kolem ní... Nad ní sucho a pod ní už to kapalo... Dle mě hlavní důvodu sůl velké zatížení tedy velký tlak při pružení... Jelikož jinak ty trubky jsou jak nové když jsem jí očistil... Jen pod tou průchodkou bylo ošoupané to origo ošetření tím jak se to tam stále tře... :(
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

herman17 píše:zazivam ted neco podobnyho s hadici u serva... ekologove by meli radost :lol: uz dolivam 2litry tydne... nechci to ted rozdelavat, protoze tam je pristup na hovno a potrebuju mit do pondeli auto pojizdny.... pak uz se na tom zacne delat. Navic jsem zjistil, jak dojedu dom, ze mi tak za pul hodky po zaparkovani vytece tak 2,5 litru vody z chladice.... nechapu proc az po pul hodine a ne behem jizdy... asi se tam zvedne tlak, jak to zdechnu. Jeste ze sem ten nahradni chladic neprodal :D

Takze soucitim s tebou.... :cry: ;) a radim vymenit i na druhe strane, nez te to zase nekde dostihne ;) :)
Ty jsi dobrý střelec :-D To já tedy to auto udržuji tak aby bylo stále spolehlivé v rámci možností (co vypadá zle se udělá)... Jelikož to auto mám hlavně na dálkové trasy takže nerad bych kdyby kleklo někde v Německu nebo tak... Ale co si budeme povídat je to starý verk a nikdy nevíš co se zrovna vysere...Ale třeba tohle by mě vážně nenapadlo... :) U ventilu pod autem ano tam ty trubky jsou horší také se na ně chystám ale u toho kola jsou fakt pěkné... Jinak nová hadice origo BMW (počítam že druhovýroba neexistuje) Stojí kolem dvou tisíc... Takže asi rovnou vyměním obě ať je klid... Respektive zkontroluji asi celé nivo u ventilu a vyměním i ty trubky kolem něj... :? ;)
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja bych ro opravil, ale nemuzu si ted dovolit odstavit auto... tak radeji dolivam no :/ ale v pondeli uz s tim zacnu neco delat :)

Jinak na origo hadici seer... zavez ji nekam, kde delaji hydrauliku ma bagry a oni ti ju nekdy i na pockani vyrobi :) usetris spoustu penez a výsledek je uplne stejnej ;)
Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Zajimave, myslim, ze to mam pod tema pruchodkama ok, kdyz jsem se v tom naposled hrabal, ale radeji mrknu. Je fakt, ze zbytek te trubky vypada u me taky v poradku. Urcite nebudu kupovat origo v BMW, az to budu menit, protoze fakt jedna stoji pres litr. A k ventilu vedou taky hadice (sice jen kratke, ale jsou tam) a zase pres litr jedna, tj. 4k za takovou blbost. Spousta firem dela renovace podle puvodnich hadic, napr.:
http://www.garance-slavicin.cz/hadice/e ... c-a-trubek
Takze urcite pujdu touto cestou. Vzory sezenu nejaky jety za babku, podle nich necham udelat novy, a pak to jen prohodim.
Odpovědět