Přezuto na letní - třepání volantu-kola vyvážena.
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Tomas V8
Re: Přezuto na letní - třepání volantu-kola vyvážena.
Protože pokud kolo nesedí přesně na náboji, tak samotné šrouby ho nevystředí. Potom se třepe volant jak kdyby ty kola byla nevyvážená, ačkoliv na vyvažovačce je všechno v nulách 
- NORMANN
[quote="zzeli. Jinak ty vule na rizeni je lepsi zkoumat pohmatem. Pomocnik bude hrkat s volantem a ty budes rukou osahavat vsechny klouby vcetne prevodky a ucitis, jestli tam vule je nebo neni. Pohledem to neni tak presne. Ono ani tim pohmatem to nemusi byt presne. Kola muzou byt klidne na zemi.[/quote]
no to právě ne! kola ve vzduchu ne na zemi! pokud je máš právě ve vzduchu, tak je to vidět pouhým okem, kde je jaká vůle, no a samože pohmatem to doplnit, ale to každýho napadne si na čepy sáhnout, když jsou v pohybu, že?
takže to ani nepíšu.
kolikrát i stačí vzít za kolo a sledovat ramena, co dělají.
no to právě ne! kola ve vzduchu ne na zemi! pokud je máš právě ve vzduchu, tak je to vidět pouhým okem, kde je jaká vůle, no a samože pohmatem to doplnit, ale to každýho napadne si na čepy sáhnout, když jsou v pohybu, že?
kolikrát i stačí vzít za kolo a sledovat ramena, co dělají.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Já třeba tehdá ani netušil, že ty kola jsou na E39
A do volantu to sice šlo, ale ne až tak markantně, spíš se prostě klepalo celé auto.
Nejsou tam ty kroužky teda právě proto, aby kola seděly přesně? Nebo jsou s tím vysloveně nějaké negativní zkušenosti, jakože kroužky nekroužky, auto stejně vibrovalo atp.? Já ty kroužky používám, umělohmotné. A nikomu to nepřišlo nijak zvlášntí, až doteď
Nejsou tam ty kroužky teda právě proto, aby kola seděly přesně? Nebo jsou s tím vysloveně nějaké negativní zkušenosti, jakože kroužky nekroužky, auto stejně vibrovalo atp.? Já ty kroužky používám, umělohmotné. A nikomu to nepřišlo nijak zvlášntí, až doteď
- Tomas V8
Tak teď nevím jestli si děláš prdel, nebo to myslíš vážně
Samozřejmě že od toho ty kroužky jsou. Buď máš originál kolo od výrobce s přesnou středovou dírou, nebo máš kolo z jiného modelu (nebo druhovýroba, kde ta díra je co největší ať to kolo můžeš dát na x aut) a pak tu mezeru musíš dohnat tím kroužkem
Jinak o se týče těch samotných kroužků, tak doporučuju pana Kroužka, páč jinde si nevidí do huby co si ten kousek plastu říct
http://www.vymezovaci-krouzky.cz/
Jinak o se týče těch samotných kroužků, tak doporučuju pana Kroužka, páč jinde si nevidí do huby co si ten kousek plastu říct
- oxik
ja to teda chapu tak, ze dunnst se pta, jestli je neco spatne na pouzit kol s vetsi dirou spolu s krouzkama oproti pouziti origo kol, ale nevim, jen to tak na me pusobi 
- Tomas V8
No pokud to myslí takhle, tak samozřejmě je to jedno, jestli jsou origo, nebo s kroužkem, prostě ty kola musí sedět na díře
Není v tom žádný rozdíl ....Ale pokud ty kola nejsou přímo na daný typ auta, tak pak hraje roli i ET, které u těhle kol bývá univerzální kolem 35.
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ptal jsem se přesně na to, jestli jsou nějaké negativní zkušenosti s použitím kol z jiného modelu (tedy s větší středovou dírou) a k tomu středících kroužků. Ptám se proto, že Fish tvrdí, že ty kroužky jsou peklo, tak chci jednoduše vědět proč.
Btw. nemaj E32 i E38 ET20?
Btw. nemaj E32 i E38 ET20?
- Huff
Já měl kola na kroužkách od předchozího majitele a stálo to za houby. Jednou se mi i povolilo kolo, které bylo zaručeně dobře dotažené. Podle mě je nesmysl, aby to bylo na plastu. Velmi rychle jsem se jich zbavil, od té doby jsem vystřídal tři sady originálů a nemám sebemenší problém.
BMW E32 730ia V8
- P3RF3KT
Jezdim na krouzkach 4 roky a nikdy zadny problem.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
- Filozof
Já jsem to auto koupil na kolech z e39. Vypadá to pěkné kola bmw jen větší díra o 2mm. Kroužky mám všude na všech 4 kolech. Tak budu hledat dál. Vůli ve volantu nemám. Kotouče mají 0,4mm hranu a zdají se ok. Jen mírně drhnou o desky, nevím zda je to dobře. Co ty silentbloky olejove? 
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba