740i podtlak v nádrži?
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- pepin28
740i podtlak v nádrži?
Zdravím neví někdo čím by mohlo být že když po delší cestě zastavím a vypnu motor ozve taková zvláštní rána vypadá to jako kdyby to dělala nádrž jako kdyby v ní byl něakej podtlak, slyšel jsem že ta nádrž má mít něaky ventil podtlaku a ten když nefunguje tak to může zlobit ale netuším kde by mohl být taky mám nádrž lehce děravou to s tím možná taky souvisí jako kdyby čerpadlo přisávalo vzduch nemá někdo zkušenost? 
BMW e38 740i Fl
- herman17
Re: 740i podtlak v nádrži?
cerpadlo ti prece vzduch nemuze prisavat ne? pokud nemas prazdnou nadrz.... a podzlak by diky nemu taky vznikat nemel. Co si pamatuju, kdyz jsem pil fruko, tak se obal smrskl, az kdyz jsem tam nic nemel
Sakra musim si zas koupit fruko a zkusit to, uz si to presne nepamatuju, jestli vznikal podtlak i kdyz bylo brcko ponorene
no jooo fyzika
Ja myslim ze se nadrz nafukuju a smrskava podle teploty, to si vsimnes i na poloprazdym kanystru, ze se smrskne a nebo roztahne (asi meni objem ty vypary, protoze plnej kanystr je furt stejnej)
Sakra musim si zas koupit fruko a zkusit to, uz si to presne nepamatuju, jestli vznikal podtlak i kdyz bylo brcko ponorene
Ja myslim ze se nadrz nafukuju a smrskava podle teploty, to si vsimnes i na poloprazdym kanystru, ze se smrskne a nebo roztahne (asi meni objem ty vypary, protoze plnej kanystr je furt stejnej)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
- Tomas V8
Samozřejmě že se bude cokoliv deformovat když to budeš vycucávat a nebude to mít přísun vzduchu (tekutiny), který nahradí ten objem který vycucneš - podtlak 
- Spooner
Přesně tak. To máš jako by jsi pil z pet lahve. Dokud budeš mít rty přitisknuté z hrdlu a budeš pít, tak se láhev bude deformovat. A vrátí se do původního nedeformovaného stavu až teprve ve chvíli, kdy pustíš do láhve vzduch.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
- herman17
jj to je pravda 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

- pepin28
A prave proto by tam měl být ten ventil ne?:) aby se nadrž nedeformovala 
BMW e38 740i Fl
- Tomas V8
Ten ventil je víčko nádrže 
-
zzeli
To jsou zase uvahy
Jinak zkus jezdit bez vicka a uvidis jestli to ma souvislost s nadrzi nebo ne. A jestli to dela az po vypnuti motoru, tak pred vypnutim na nadrz poloz ruku a taky to musis citit, jestli to vychazi odtud nebo ne i kdyz je to nanejvys divny, proc by to melo souviset s chodem motoru. Leda ze by nejak blbnul ventil odvetrani nadrze (ktery vede vypary do motoru ke spaleni) jestli to na sedme je, jakoze asi jo a uplne ciste teoreticky by to souviselo s podtlakem v sani, ktere kdyz pomine, tak se nadrz po case "prifoukne". Ale to uz je mozna zabavnejsi historka s frukem
Jinak zkus jezdit bez vicka a uvidis jestli to ma souvislost s nadrzi nebo ne. A jestli to dela az po vypnuti motoru, tak pred vypnutim na nadrz poloz ruku a taky to musis citit, jestli to vychazi odtud nebo ne i kdyz je to nanejvys divny, proc by to melo souviset s chodem motoru. Leda ze by nejak blbnul ventil odvetrani nadrze (ktery vede vypary do motoru ke spaleni) jestli to na sedme je, jakoze asi jo a uplne ciste teoreticky by to souviselo s podtlakem v sani, ktere kdyz pomine, tak se nadrz po case "prifoukne". Ale to uz je mozna zabavnejsi historka s frukem
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- pepin28
To je zajímavá úvaha
ja totiž kdysi četl že nekomu kvuli tomu ventilu haproval motor. Taky mi nevede zezadu do sání do membrány hadička která by mela jit z nadrže ale mam misto toho hadicku ktera vede do lpg. Problémy s podtlakem v motoru mám už od tý doby co jsem sedmu koupil ikdyž jsem přetesnil komplet sání, pořád se po zahřátí ozývá pískání z membrány 
BMW e38 740i Fl
- T613
vicko nema zadny vyznam, nebo aspon u bmw ... jine automobilky maji system kde to funguje na bazi castecneho podtlaku (treba japonci) a pak mas i na vicku napsane ze ho mas povolovat pomalu a vylozene to syci
kdyz tady resite fruko tak srovnani k bmw je asi takove jakobys pil lahvac co to jde a ono to pak nejde - natahne ti to pul huby do flasky
kdyz tady resite fruko tak srovnani k bmw je asi takove jakobys pil lahvac co to jde a ono to pak nejde - natahne ti to pul huby do flasky