Klepání od motoru při stání na brzdě a zařazeném "D"
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- oxik
Klepání od motoru při stání na brzdě a zařazeném "D"
Když mám zařazeno "D" a zastavím třeba na semaforech a stojím na brzdě, někdy mi začne zepředu od motoru z levé strany auta jít nepříjemný zvuk, takové klepání až rachtání.. stačí brzdu pustit, případně zařadit "P" a klepání přestane. Motor je vanosovej M62TU44, během roku, co sedmu mám, jsem to slyšel asi 3x, pak byl dlouho klid, jinak bych to už řešil, a teď se mi to začíná stávat častěji. Nesetkal se s tím někdo? Prosím bez hloupých komentářů, na ty nemám náladu, děkuju 
-
zzeli
Re: Klepání od motoru při stání na brzdě a zařazeném "D"
Co kdyz zaradis N? Co kdyz pak slapnes na brzdu? Co kdyz zaradis D a zabrzdis ruckou nebo obrubnikem?
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- oxik
když zařadim N, přestane to.. i když stojim na brzdě nebo jí pustim.. s tim D to zkusím někdy jindy, neměl jsem to kde vyzkoušet.. ale teď mi to za 2 cesty po městě nedělalo vubec, tak to jde vyzkoušet blbě 
-
PRAHAV8
Jakej má smysl zařadit D a zatáhnout ruční brzdu?
-
zzeli
Smysl ma mit zarazeno D a auto zastaveny...ruckou nebo prekazkou. Aby se prokazalo nebo vyloucilo, ze s problemem souvisi provozni brzdy.
-
PRAHAV8
Teoreticky ale stačí mít i D a postavit se do kopce v kterém auto zůstane stát a nerozjede se
- oxik
no, me se rozjede i do docela velkyho kopce, ale asi bude jednodussi ta "rucka".. ale vyzkousim to az po dovoleny 
- herman17
Taky se chystam sedmou na dovolenou (nejakych 3700km ve vedru. Jedu teda az v Zari, ale musim to do te doby dat do kupy a sehnat nahradni hadice
. .. Preju ti, at se dostanes zpatky domu bez jedine poruchy
Kam mas namireno?
Az ti to zacne delat, tak bych dal rucku (nozku
) a nechal D, aby si mohl vyloucit brzdovej system...jak uz tu zaznelo
Az ti to zacne delat, tak bych dal rucku (nozku
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
http://WWW.BOZENOV.CZ
- oxik
letos jen Rakousko do hor na kola
more 9let bez prestavky me omrzelo a mistni jsou kazdym rokem protivnejsi a drazsi..
no, v tom pripade by to mohl byt napr posilovac? hned jakmile pustim brzdu, prestane to, jeste nez se auto zacne rozjizdet (chvilicku to trva..), ale pri nejblizsi moznosti to zkusim, nechci pred dovolenou zatahovat rucku, aby mi treba nezustala zatazena
par mesicu jsem ji nepouzil
no, v tom pripade by to mohl byt napr posilovac? hned jakmile pustim brzdu, prestane to, jeste nez se auto zacne rozjizdet (chvilicku to trva..), ale pri nejblizsi moznosti to zkusim, nechci pred dovolenou zatahovat rucku, aby mi treba nezustala zatazena
-
zzeli
Nojo, ale psal jsi, ze na N to nedela, at brzdis nebo ne. Samotnej brzdovej system to asi nebude, jen nejak ve spojeni s motorem. Zkus ten obrubak, kdyz nechces "ruckovat". Nebo s sebou voz cihlu a jak se to objevi tak sup s ni pred kolo
Taky by to chtelo pomocnika, kterej to pujde hned prozkoumat a vocuchat odkud to jde.
Jo a jeste dalsi vec. Az budes brzdit brzdama, tak jeste decentne proslapni plyn, jestli to jde s otackama.
Jo a jeste dalsi vec. Az budes brzdit brzdama, tak jeste decentne proslapni plyn, jestli to jde s otackama.