Zdravím sedmičkáře. chci se zeptat mám venku motor, převodovku a karadan, a měním nádrž. Tak se chci zeptat když tyto věci už mám ven z auta tak co pro ně mohu udělat z takového toho základního servisu, Jedná se o BMW E38 M60B30 s aut. převodovkou rv.,94
-nádrž byla děravá novou mám v plánu nechat opískovat a našopovat zinkem, je to dobrý plán či jaký máte zkušenosti
-Kardan jen promazat křížky a to asi vše
-převodovka zkontrolovat a očistit el,připojky, omýt bednu , nalít nová olej s filtrem a dát aditivu v podobě militec(má cenu vymýšlet nějaký průplachy či něco takového ?)
-Motor tak jasná je výměna oleje a fitrů, očištění, nalití militecu. a udělaní komplet rozvodové sady drážkového řemene. Pak mám v hlavě takový plán dát místo 3 litrového saní 4litrový saní který má větší průměr a dodání sportovní vložky místo katu který tam nejsou tak dát rezonátory. Tím by si motor mohl brát více vzduchu a nebyl by dušen ani na straně výfuku kde by byly rezonátory a nejspíš bych zprůchodnil i zadní tlumiče. Ale bojím se aby to motoru neublížilo co se tíče výkonu a nedoprznil bych zvuk V8 těmi to úkony. Máte s tím nějaké zkušenosti? či rady na co si dát pozor? Děkuji
Co udělat či neudlět při vyměne motoru s převodovkou
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
olouch
-
zzeli
Re: Co udělat či neudlět při vyměne motoru s převodovkou
Plus pretesnit na motoru vsechno co pujde, kdyz je venku, zkontrolovat pripadne vymenit retezove rozvody, listy, mrknout na servo a vule, volitelne mrknout na altik a starter...aspon uhliky, zkontrolovat/udelat vedeni brzdova, nivo, palivova. Osetrit podvozek proti korozi.
Sani ze 4litru na trilitr podle me nebude delat dobrotu. To sani je navrzeny tak, aby davalo motoru dostatek vzduchu, jiny prumery budou znamenat jine naladeni, rezonance, turbulence atd...stejne jako kdyz se hrabe do origo vyfuku. Motoru se mozna bude dychat lepe, ale jen v uzkem spektru otacek, ve zbytku to bude mrtvola a budou se prat tlaky. Ale prakticke zkusenosti s tim nemam zadne
Sani ze 4litru na trilitr podle me nebude delat dobrotu. To sani je navrzeny tak, aby davalo motoru dostatek vzduchu, jiny prumery budou znamenat jine naladeni, rezonance, turbulence atd...stejne jako kdyz se hrabe do origo vyfuku. Motoru se mozna bude dychat lepe, ale jen v uzkem spektru otacek, ve zbytku to bude mrtvola a budou se prat tlaky. Ale prakticke zkusenosti s tim nemam zadne
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
-
Hugo
u vanosovych V8 sa davalo sanie z M60 (vanosova V8 ma uzsie trubky, M60 ma sirsie trubky snad aj o 1 cm)
Teoria je taka, ze tenkymi a dlhymi trubkami posunies tocivy moment nizsie, ale vo vysokych otackach to uz nema taky vykon. Sirsimi trubkami zase opacne, tocivy moment je vysoko a aj vykon motora je od vyssich otacok. Ja tuto upravu mam naplanovanu u svojej M60, som zvedavi na vysledok.
Ked mas M60 tak by som este poladil casovanie ventilov, M60 ma velmi velke prekrytie ventilov....
... jo a este je dobre prehodit sanie aj klapku z M62... koli odvetraniu, M60 to ma na*icu a su stym len problemy
Teoria je taka, ze tenkymi a dlhymi trubkami posunies tocivy moment nizsie, ale vo vysokych otackach to uz nema taky vykon. Sirsimi trubkami zase opacne, tocivy moment je vysoko a aj vykon motora je od vyssich otacok. Ja tuto upravu mam naplanovanu u svojej M60, som zvedavi na vysledok.
Ked mas M60 tak by som este poladil casovanie ventilov, M60 ma velmi velke prekrytie ventilov....
... jo a este je dobre prehodit sanie aj klapku z M62... koli odvetraniu, M60 to ma na*icu a su stym len problemy
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
-
olouch
zzeli děkuji za postřeh altík se startérem ještě udělam podvozek u toho to je v planu. A brzdových a palivových rozvodů taky.
Hugo tak s tím sáním jsem zvědavý jak to dopadne vrátit ho můžu vždy, časování ventilu asi teď nebudu moc řešit to je pro mě ještě zapeklitá část motoru:D s tím odvětráním to máš na mysli jak? že na 4 litrové sací potrubí z M60 mám dát škrtící klapku a vedení od fitra boxu z M62 jaký je mezi nima rozdíl ?
Hugo tak s tím sáním jsem zvědavý jak to dopadne vrátit ho můžu vždy, časování ventilu asi teď nebudu moc řešit to je pro mě ještě zapeklitá část motoru:D s tím odvětráním to máš na mysli jak? že na 4 litrové sací potrubí z M60 mám dát škrtící klapku a vedení od fitra boxu z M62 jaký je mezi nima rozdíl ?
-
Hugo
M60 bol prvy V8 od BMW, niektore veci v tom motore boli nedomyslene, resp. az prax ukazala, ze nieco treba vylepsit
Odvetranie kartera je jedna z nich. M62 uz to ma opravene. ... u M60 su karterove plyny vyvedene (cez membranu) v zadnej casti sania, takmer vsetky tie s*acky (+olej) prisava valec c. 4 a hlavne c. 8. Zvykne sa to prejavovat tak, ze valec cislo 8 je znacne zakarbonovany, sviecka a ventily. Okrem toho chod motora na volnobeh nieje hladky. M62 uz to ma vyriesene tak, ze vnutrom sania vedie trubka do prednej casti (do skrtiacej klapky), kde sa tie plyny zmiesavaju s cerstvym vzduchom, a "spaluju" sa rovnomerne vo vsetkych 8 valcoch. Separator oleja by mal odlucovat olej od plynov (aby sa do sania nedostaval olej ale iba plyny) , ale ten po nejakych km uz neplni svoju ulohu a preto doporucuje sa ho vymenit, alebo nahradit. Na webe je na tuto temu toho dost popisaneho.
nieco o tom odvetrani si mozes precitat na http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... =vent+pipe
nieco o tom odvetrani si mozes precitat na http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... =vent+pipe
-
olouch
Hugo dobrá děkuji počtu si
A co udělat odvětrání do ovzduší aby motor vůbec nežral ty plyny motor má mít čerstvý vzduch ne vzduch od kliky tak bych mu vyvedl ovzdušnění klikové skříně do ovzduší a otvor do sání bych zaslepil. To by šlo ne?
-
Hugo
aha, takze ty mas 3.0 liter a chces sanie z 4.0 koli sirsim trubkam. OK, ale v tom pripade si daj aj klapku z 4.0 (4.4), lebo ta ma vacsi priemer. Ale nemam s takou zamenou skusenost. Teoreticky by sa mal zvysit vykon od cca 3000 RPM, ale v nizsich otackach to moze byt lenivejsie.
Tuto sa riesi rovnaka zamena ale neviem ako to dopadlo: http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... bout-ASC-T
Tuto sa riesi rovnaka zamena ale neviem ako to dopadlo: http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... bout-ASC-T
-
olouch
A ten oddech té klikové skříně by nešel vyvést mimo sání? vůbec to nehnat do sání a do membrány ale vyvést to do ovzduší