Automat přestává řadit 4 a 5 stupeň

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

Automat přestává řadit 4 a 5 stupeň

Příspěvek od Filozof »

Mám problém. poslední 3dny přestává pomalu řadit víc jak 3st na automatu.
Nejprve to řadilo ve vyšších otáčkách asi jeden den tak to vypadalo jakoby byl přepnutý sport.
pak už to nechtělo a musel jsem manuálně řadit nahoru.
Nezařadí to ani když má auto 6tis otáček.

Takže něco je špatně poslední dva dny jsem viděl kapku větší pod autem oleje tak mám obavy aby to nebylo z automatu.
Automat jinak řadí pěkně a nekope nijak moc.

Původně je v plánu za 10tis km měnit olej ale asi to udělám hned tento týden. Kompletní výměnu ve firmě s mašinou co mají dlouhé roky praxi s BMW AUDI MB atd.

Myslíte že to pomuže nebo to bude jinej problém ?

Musím tedy taky přetěsnit unik oleje pokud to bude z automatu , případně jak se to provádí ? Dá se koupit nějakej set těsnění ? Díky.
728i e38 r97/6
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Filozof

Re: Automat přestává řadit 4 a 5 stupeň

Příspěvek od Filozof »

něco jsem našel co si o tom myslíte ? Může to mít souvislost ?

http://www.meeknet.co.uk/e38/BMW_E38_Au ... or_5th.htm

jinak jsem se díval sem do tabulky chyb ale vubec z toho nejsem chytrej ... :(
http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Automa ... Faults.pdf

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

To je divný, aby to způsobovalo čidlo vačky..ale za výměnu "nic" nedáš
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

oxik ale dám minimálně 550kč značka DEPLHI :mrgreen:

Nejhorší je že ted toho řeším hodně najednou. Olej motor, filtry, pakny zadní brzdy , dvě ložiska na zadní nápravě , pak brzy měním olej v automatu, musím pořešit asi hardynu. ALU kolo ucházelo tak muselo bejt opravené tak se pujde ještě lakovat .... no se to nějak sesypalo a mladá mě chtěla zabít at prej to auto prodám a jdu koupit nějakou fabii v kombiku že to musí stačit ... :lol:

Tak jsme se trochu pohádali ale zase si to nechala vysvětlit. Tak zatím ještě klid. Ale ještě přijde smršt 5-8mi oprav zaráz a mě jebne a hlavně mojí mladou už nevím jak budu překecávat že jsou to drobnosti. :mrgreen:

Zjistil jsem že za studena tam hodí 4ku kvalt pak 5 musím dát ručně. No a pak už jen 4ku a 5ku ručně.

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

no co, po netu to můžeš do 14ti dnů vrátit ne?
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

no tak to mě nenapadlo vidíš to..nejprve ale chci proměřit zda to je skutečně čidlo.
Takže by to mělo mít odpor 500 ohmů v rozpojeném kabelu co jsem se dočetl. Nevím ještě to ověřím a zkusím přeměřit at nedělám nějaké zbytečné věci.
Zavolám do firmy kde dělají převodovky at mi řeknou zda je to projev špatného oleje nebo něčeho jiného a rovnou se poptám na termín kdy mě vezmou. :)

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Filozof píše:oxik ale dám minimálně 550kč značka DEPLHI :mrgreen:

Nejhorší je že ted toho řeším hodně najednou. Olej motor, filtry, pakny zadní brzdy , dvě ložiska na zadní nápravě , pak brzy měním olej v automatu, musím pořešit asi hardynu. ALU kolo ucházelo tak muselo bejt opravené tak se pujde ještě lakovat .... no se to nějak sesypalo a mladá mě chtěla zabít at prej to auto prodám a jdu koupit nějakou fabii v kombiku že to musí stačit ... :lol:

Tak jsme se trochu pohádali ale zase si to nechala vysvětlit. Tak zatím ještě klid. Ale ještě přijde smršt 5-8mi oprav zaráz a mě jebne a hlavně mojí mladou už nevím jak budu překecávat že jsou to drobnosti. :mrgreen:

Zjistil jsem že za studena tam hodí 4ku kvalt pak 5 musím dát ručně. No a pak už jen 4ku a 5ku ručně.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to mi něco připomíná.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Alois

Příspěvek od Alois »

7er jako původce problémů v partnerském soužití :) Bohužel to dává smysl..
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Je to prostě krutá pravda - E38 už je stará ludra a jako daily car je to naprostá sebevražda. Co se týče ekonomiky provozu a neustálého řešení nějákých hovadin. Ty auta pořád něco chtějí, furt se něco sere, člověku už to ani nepřijde, je zdegenerovaný.....je to prostě takový koloběh, jednou za měsíc-dva pustit do auta 5k za servis a pak třeba zase bude chvíli držet hubu :-)

Nicméně neberte tento text jako všeobecné paušalizování. Ten kdo má "dělníka" a je mu jedno, že támhle je kousek pohnilý, tady něco bouchá, tady tohle nefunguje.....u těch to neplatí. Ale u nás, kdo jsme vždy potřebovali mít auto 100% je to prostě na prostřelení hlavy furt něco řešit...znovu a znovu a znovu.....definice šílenství
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
DDT

Příspěvek od DDT »

Za sebe musím říct že si auto za dva roky neřeklo o nic, ale teď jsem koukl na STK a zjistil, že je propadlá a už to začalo. Tu a tam něco, a jak se věci serou vždy pohromadě tak se zjistilo, že LPG bomba je přesně do 07/15. Pak si řekneš, když měním tohle tak vyměním i tamto, dojedeš k někomu kdo má doma vrak na rozebrání a odjedeš s jednou tolik dílama než jsi potřeboval, ale nekup to :lol:
No a z "musím udělat jen STK" se stalo 25tcz a to nejsem u kosmetiky. A do toho nepočítám věci o které se snažím pumpnout jednoho exkrnováka teď :-D
Jezdím s tím denně, mám to auto rád a vždy když si řeknu, že bych ho prodal tak narazím na otazník a co bych si jako koupil místo toho?
Schválně, auto kolem kila, které bude lepší. Co?
E38......zase
Odpovědět