Scorpion e38 740iL - origo vlady ČR

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
oxik

Re: Scorpiona e38 740iL (HLZPE)

Příspěvek od oxik »

hezky se ti to blejská novotou 8-)
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Ano je krásné v tom podběhu na to koukat :-D to uznávám... Takže bych se měl asi těšit na zimu na výměnu kol... :-D Jinak sedma má už dolito a je i celé vykoupaná a odmaštěná... :-)

Nic méně dnes jsem pokračoval a začal etapu přední nápravy. Jelikož s tím v pondělí jedu pryč na více dní a jinak už nemám čas na ní dělat tak jsem aspoň v rychlosti udělal komplet řízení. Po dlouhém uvažování jsem zvolil značku Meyle tak jsem zvědav... Jinak do teď tam bylo TRW se znáčkem BMW. Ale to už bylo celkem špatné. Takže nyní již nebudu mít karosu ale normální auto. Jelikož co se zjišťovalo tak převodka by měla mít minimální vůli což mě celkem překvapilo. Hned jak bude čas budu dělat komplet stabilizátor a nějak s tím i všechny ramena.

Obrázek
Přílohy
erer.JPG
Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Luxusni fotka...vypada to jak zubarsky nacini z predminulyho stoleti :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Ono to tak skoro je.. Kladivo něco pamatuje a ten stahovák je titanový na žigulíky... ale krásně jde použít i na BMW... :-D Odzkoušeno už na e32... :) :)
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Dříve jsem se zmiňoval, že jsem na 7er dával dozadu podložky a s tím samozřejmě i šrouby. Zde přikládám foto rozdílů tramvaj vs eliminace tramvaje... Vím, že mnoho lidí by to tu na 16" neřešili, ale když to bude na 16" tak je fajn když to taky vypadá lépe... ;)

Obrázek
Přílohy
podlozky.jpg
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Prosím poradil by někdo? :-(

viewtopic.php?f=11&t=5851
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Takže je po dovolené a i BIGu tak trochu zaktualizuji téma... :-) Nějakou dobu zpět se mi porouchala hudba. Jelikož symfonii V8 poslouchám rád tak mi to nějakou dobu nevadilo, ale před dovolenou jsem to přece jen chtěl vyřešit, jelikož únava v nočních hodinách a možný mikrospánek jsou zrádné. Takže jsem se spojil s Falconem a začal řešit problém. Příčina původní domněnky poruchy byl mrtvý radiomodul, ale to nám bylo rychle vyvráceno po připojení jiného plně funkčního. Takže závada byla celkem jasná a to tedy mrtvé DSP. Po připojení částečně funkčního se nám to potvrdilo. Takže než se vyrazil směr dovolená, tak se úplně na opačnou stranu vyrazil směr mišulín, který mě zachránil s funkčním DSP! Hurá může se vyrazit na dovolenou! Takže asi kolem jedné v noci se vyráželo na dovolenou... :-D Mezi tím jsem se Spoonerem domluvil přešití volantu, jelikož ten člověk, který mu dělal jeho volant tak se mi velmi zamlouval. Takže jsem na dovolenou přibalil potřebné věci na zabalení a odeslání. Tomu ještě předcházelo vypůjčení volantu od Perfekta abych měl čím točit, kterému za to velmi děkuji i přesto, že volant musel být nejdříve důkladně vydezinfikován. :-D Na dovolené se už jen volant odeslal a domluvilo se, že přešitý volant Spooner přiveze na BIG, kde si ho přehodím. Po dovolené do BIGu zbývalo pouze 5 dní a do toho jsem musel ještě pracovat. Takže na auto bylo velmi málo času. Nic méně dělal jsem každou možnou chvíli a z výsledku jsem nadšen. Vyměnili se všechny tapeci za celokožené, což nebylo tak jednoduché jak se píše. Jelikož tapeci byly bezairbagové a bez DSP osazení. Takže jsem musel přehazovat ze svých tapeců airbagové výplně madel a vyřezávat díry do samotného tapeců, aby měl případný airbag kudy vylítnout. Samozřejmě vše s prestiží, takže žádná prasárna. Dále jsem musel přehodit mřížky výškových reproduktorů, což bylo celkem náročné z důvodu, že jsem nechtěl poškodit originální úchytky, které jsou defakto na jedno použití. Nic méně se to povedlo a to i u předních tapeců. K tomu jsem přidal ještě dřevěné zadní polelníčky, které se mi už více jak rok valí doma. Další co proběhlo, tak kompletní výměna zadních polohovacích sedadel (sedák, záda, bočnice, opěrky a loketka. Takže nyní už nejsou dobarvovaná ale originální zachovalá kůže. S tím rovnou proběhlo i hloubkové třífázové čištění, které přineslo své ovoce ve formě krásné, čisté béžové kůže. A když už se řešil interiér, tak se konečně hloubkově vytepovaly koberce, který po vytepování zářil novotou. Ještě se řešila přípojka střešního majáku, která byla rozbitá. Práce je ještě na předních sedačkách a pak už jen prkotinách jako oplastování interiéru a další výbava. Exteriér také ještě stále čeká na dodělání. Ještě před BIGem proběhlo mytí motoru. Přidávám i pár fotek. Snad pak dodám nějaké další. Ten kdo tento román dočel až sem také děkuji :lol: :lol: :lol:

Falkon - děkuji za ochotu řešit se mnou v noci problém hudby u mého vozu! Rád jsem tě poznal! :-)
Mišulín- také děkuji za čas a urgetního řešení plus zaslintáním nad tvým krásným vozem! :-)
Perfekt- děkuji za zapůjčení volantu na dobu určitou! :-D
Spooner- děkuji za zařízení přešití volantu! Hladil jsem ho celou cestu domů... :-D

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Přílohy
dgvd.JPG
fdsf.JPG
dvdfv.JPG
dvv.JPG
Naposledy upravil(a) scorpion dne ned črc 26, 2015 1:57 pm, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

Vlevo nově koupené vpravo původní přebarvená

Obrázek

Detail loupající se barvy

Obrázek

Nově koupené... Rozdíl ohromný!

Obrázek
Přílohy
gg.JPG
vdxvx.JPG
sfs.JPG
Obrázek
scorpion

Příspěvek od scorpion »

A ještě pár fotek před odjezdem z BIGu v plné vládní.... :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fishmaker »

mazec...ten vytepovanej koberec je fakt změna :)
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
Odpovědět