Zdravím, o víkendu budu měnit vodu v autě spolu s expanzkou, stačí rozpojit hadici u chladiče plus povolit šroub na něm?
A hlavně jakou směs tam nalít? G48?
Výměna vody, nemrznoucí směs...
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- calif
Výměna vody, nemrznoucí směs...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
-
PRAHAV8
Re: Výměna vody, nemrznoucí směs...
Já dávám originál BMW fridex urcitě nee! Otevřeš víčko + šroub odvzdušovací pak sundáš vrtuly a nejspodnější hadicí na chladiči vypustíš vodu a pak sundáš řemeny a potom sundáš vodní pumpu a ještě něco ti vyteče a to je prakticky vše. Když už to budeš dělat tak kup novej termostat a odvzdušňovák + vodní pumpu. Expanzku kup jen origo replika praská. Ještě jsem zapoměl až povolíš tu hadici tak nastartuj a hned to vypni vytlačí ti to ještě kus vody ze systému. Práce je to v dílně tak na hodinku a pokud budeš někde venku tak 2hod není to tak složité.
- calif
díky za odpověď, expanzku kupuju origo ale použitou, proto to budu měnit, prasknul mi ten bazmek na kterým drží hadička od odvzdušňováku,fakt skvěle umístená a připevněná ta expanze... než jsem zjistil kam se poděla voda dolil jsem sedm litrů, bohužel pouze vody, proto to chci vypustit a znovu naředit, objednal jsem castrol radicool http://www.bmwoleje.cz/cs/chladici-kapa ... 72031.html
no, alespon se to vymění, bůhví jak tam ta směs je dlouho.. kolik mi z toho tak vyteče? 10L ? když nápln je 12,5 i s topením....tuším že z topení to nedostanu co? ikdyž ho před vypuštěním zapnu...
Rád bych k veškerému servisu přistupoval jak doporučuješ, leč šrajtofle říká že už i ta kaplina je švestka, dá se koupit nějaká sračka 3L za 100kč
ale to fakt ne....
no, alespon se to vymění, bůhví jak tam ta směs je dlouho.. kolik mi z toho tak vyteče? 10L ? když nápln je 12,5 i s topením....tuším že z topení to nedostanu co? ikdyž ho před vypuštěním zapnu...
Rád bych k veškerému servisu přistupoval jak doporučuješ, leč šrajtofle říká že už i ta kaplina je švestka, dá se koupit nějaká sračka 3L za 100kč
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
-
PRAHAV8
NEpamatuji si už kolik tam doliješ ale bude to asi 8l. Kvalitně to hlavně odvzdušni
- calif
Hotovo včera, dolil jsem asi 7L , auto topí, ale zdá se mi , že levá strana méně, ale jen z výdechů na řidiče, na okna a nohy v plné intenzitě.... mrknu jestli hladina klesla, ted už to bude studený, ale včera i po několika hodinách plovák v expanzce stále vyjetý až nahoru... naředěno na -30
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- Raisidlo77
K těm nemrzkám jako takovým - liju už jen Velvanu (patřičné označení samozřejmě) + demivodu. Velvana totiž už pár let jako jediná na trhu vychází v testech jako způsobilá. Většina ostatní výrobců, vč. těch nejznámějších z olejového průmyslu, mnohonásobně (i sto) překračuji limity složek, které podporují např. korozi, vyžírání bloku, rozpad těsnění apod. Je to asi trochu placebo když ji měníte jak se měnit má, ale kdo to dělá po 2 letech ? Pro mě je to náplast na dušičku
Ačkoliv na různých forech pro starší vozy toto někdy dost řeší. Takový těsnění pod palici od Reinze na určitým problémový motoru s nevyhovující nemrzkou je opakovaný problém, končící sežraným a následně fouklým těsněním.
Ačkoliv na různých forech pro starší vozy toto někdy dost řeší. Takový těsnění pod palici od Reinze na určitým problémový motoru s nevyhovující nemrzkou je opakovaný problém, končící sežraným a následně fouklým těsněním.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
- calif
u většiny výrobců jsem se dočetl že se to má ředit obyčejnou vodou z kohoutku...destilku určitě ne, ačkoliv všichni co znám použvají neochvějně destilku. já tam musel nakonec nealít nějaký sráč co splnuje normu VW
objednaný castrol mi nedodali, s omluvou že v systému byl vidět skladem, ale přitom ho nemají.... takže pokud to neprodám, tak hned na jaře spolu s výměnou oleje tam naliju origo směs... zatím děj se vůle boží a těsnění necht´ se drží zuby nehty... prodávající samo tvrdí že v tom není rozdíl, taky komedie, jelikož volali že castrol nebude volám do obchodu zda mají FridexG48, jak jsem se dočetl je kvalitní a v stejné cenové relaci jako Castrol, " jo to tu máme" zněla odpověd... přijedu tam řeknu si o 6L a on mi na stůl podá 4 x 1,5L v petlahvích
. říkám, to ale není Fridex g48 že? on na to že ano. povídám, ja nemyslím fridex jako obecně vžitou formuli pro nemrznoucí směsi, ale Fridex jako značku výrobku v originálním balení.... odpověd? : " ale to je stejný " otázka : "splnuje tedy také specifikaci pro BMW ? " odpoved : " jak je staré? říkám 20 let.... no, tenkrát byli uplne jiné normy než dnes, dnes kterákoliv norma překračuje tu starou, tenkrát byli to motory poctivý a min choulostivý, tohle tam klidně nalijte, prodavač a majitel autoservisu v jedné osobě ještě stihl dodat že to lije do všech aut s g11,g48 a že je to vždy vpořádku. Ještěže to neví každý kupující, protože jinak by se mohl celej Castrol a BMW se svojí směsí jít bodnout..... Protože je to všechno stejný,to je jasný....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
-
PRAHAV8
Znám lidi co tam lijou fridex a auto jezdí ale jsou to lidi co se o to nestarají a lijou tam i olej Starline. Jinak vždy dávej destilku a pokud nemáš tak aspon v nejhorším převařenou vodu. Normální voda ti udělá kámen jako prase.
-
zzeli
Nekde jsem o tom cetl saaahodlouho diskuzi. Zaver byl myslim ten, ze je v navodu k pouziti napsano, ze lze pouzit kohoutkovou vodu, aby to bylo pro uzivatele jednodussi. A ty primesy se postaraji o to, aby vysledna kapalina "splnovala". Kdyz tam frknes destilku, tak tomu rozhodne neublizis a mozna prodlouzis zivotnost. Jinak taky jsem koupil Velvanu, asi jsme cetli podobne testy. Cena slusna, koupil jsem ji dokonce v Obi
Jinak nekdo snad i psal, ze v BMW je zrovna tahle kapalina levnejsi nez kupovat to jinde.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- oxik
idealni by bylo pouzit demineralizovanou vodu, ale taky mi bylo receno, ze staci kohoutkova