Výměna vody, nemrznoucí směs...

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
herman17

Re: Výměna vody, nemrznoucí směs...

Příspěvek od herman17 »

Urcite bych daval jen destilku, uz jen kvuli ventilum topeni, ktere casto odchazi a byvaji zajebany vodnim kamenem ;)

Kdyz mi mechanik daval novou vodni pumpu, tak jsem mu dal destilku, at ji tam pak nalije,,,,
Kdyz jsem tam dojel, zrovna dolival vodu a lil tam vodu z konve! :shock: .. Rikam: "delate si srandu??? Ja jsem Vam jasne rekl, ze tam mate dat tu destilku."
Vsak to je jedno neee mi rekl... Rikam: "no to teda neni" Od te doby uz si delam vse sam :x :x
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
DDT

Příspěvek od DDT »

Co ti prasklo? Protože já už půl roku dumám kam se mi ztrácí voda. Auto pak netopí a lpg přepíná pozdě. Stojím mírně do kopce čumákem, doleju do studeného na max, nastartuji nechám protočit chvilku v otáčkách, vrátím se doleju, takhle dokud to není plné a neztrácí se. zašroubuji velké víčko a nastartuji, povolím křížákem ten odvzdušňovák vedle a dokud z toho nejde jen čistá voda tak nechávám bublat. zastavím, doleju vodu, vše zašroubuji a utáhnu. pár dní ježdění a zas to topí nahovno a lpg startuje pozdě. a voda není. pod autem nic neteče, kouřit nekouří, víčko od oleje nemá "mlhu".

Tak mně napadá nějaká prasklina někde, tak se ptám co kde praská a jak to poznám.
E38......zase
oxik

Příspěvek od oxik »

nemas olezlej termostat a konektor na nem?
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
DDT

Příspěvek od DDT »

co myslíš olezlý? jestli kolem něj neprosakuje voda? nebo jestli není zelený? definuj lépe olezlý :lol:
E38......zase
herman17

Příspěvek od herman17 »

jestli na nem nejsou mapy od vody (to poznas)... Taky mi tekl, ale jak je voda horka, tak se to stihne odparit, nez to kapne na zem... ;)
DDT

Příspěvek od DDT »

ok kouknu, to auto bylo měsíc zpět na velkém servise lpg a právě si stěžovali že půl hodiny auto odvzdušňovali a tedˇtam zas voda chyběla .....tak mně už napadaly takové ty zoufalosti jako jsou různé přípravky na zatěsnění chladícího okruhu zevnitř atp. ale tím si říkám že to spíše zanesu

každopádně mně teď čeká zase destilka a zas fridex a jak bude počasí přituhovat tak to nechci kupovat a řešit co dva týdny
E38......zase
oxik

Příspěvek od oxik »

Sorry, olezlý jsem myslel, jestli tam nemáš cca bílozelený (barvy mi nic neřikaj) povlak nebo mapy od chladící kapaliny. Prý dost často to chčije u toho konektoru, kabelem voda vzlíná do motorové elekriky a to může způsobit další škody.
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

oxik píše:idealni by bylo pouzit demineralizovanou vodu, ale taky mi bylo receno, ze staci kohoutkova
Však to je ta "demivoda" jak jsem psal :). Stojí asi 2kč/litr, v Brně ji mají v areálu Zetoru kolik chcete (kupuju ji do laseru), ale je to voda zbavená v podstatě všeho co může dělat nějaké úsady v chladícím systému. Z kohoutku nikdy chlapi :)
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Odpovědět