Na radu Filozofa jsem zde v bazaru sepsal poptávku a hned první nabídkou od zdejšího spam-bota PE3F3KTa jsem byl nadšen. Černá e38 740iA (1995) s LPG Magic, přijatelnou výbavou a pro mě ideální cenou, mě zaujala natolik, že jsem byl rozhodnut v podstatě dříve, než jsem vozidlo viděl. Malé technické nedostatky a trochu větší kosmetické chybky mě nemohly od koupě odradit. Naopak, považuji je za výzvu a radost do budoucna, kdy se z ošklivého káčátka stane něco, na co člověk může být ve všech směrech hrdý. Přes mírné peripetie (autobaterie KO, čidlo kliky, policie, zmatek na úřadě) se povedlo sedmu dovézt zdárně domů. Prvním ostrým testem si má sedma prošla hned následující den a to poněkud odvážnou cestou na prodloužený víkend na Moravě. Autobaterie Varta 95, která se po celé noci na nabíječce zdála být při síle, po dvou dnech vypověděla službu (stejně jako naše trávicí ústroji po hektolitrech burčáku). Sehnat o víkendu ve Valticích odpovídající velikost se ukázalo být nereálné. Ochota místních nás naštěstí přivedla v nedaleké Břeclavi ke koupi nové baterie, aktuálního modelu Varty 100. Jiný problém, který by nám znesnadnil cestu, se naštěstí neukázal a tak během prvních 4 dnů sedma úspěšně absolvovala přes 1200 km.
Výbava podle VIN decoderu:
• 214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
• 320 MODEL DESIGNATION, DELETION
• 339 SATIN CHROME
• 401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
• 423 FLOOR MATS, VELOUR
• 428 WARNING TRIANGLE
• 441 SMOKERS PACKAGE
• 456 COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE
• 464 SKIBAG
• 494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
• 510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
• 609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
• 629 CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT
• 672 CD CHANGER BMW FOR 6 CDS
• 676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
• 801 GERMANY VERSION
Na autě uděláno:
• 09/15 autobaterie Varta 100 (zakoupeno, instalováno)
• 10/15 fólie na skla - propustnost 20% (zakoupeno, instalováno)
• 10/15 čidlo vačky (zakoupeno)
• 10/15 těsnění předních světlometů (zakoupeno)
• 10/15 ventil topení (zakoupen)
• 10/15 zámek l.z. dveří (zakoupen)
Plány a do budoucna:
• oprava koroze a následný lak (levý roh dveří, levý práh, levé nadkolí zadního blatníku)
• lakování obou prahů, oprava kosmetiky, rozleštění, výměna předního loga BMW
• výměna levého předního čepu
• pořízení zimních pneu na aktuální 16'' kola
• výměna sedadla řidiče
• výměna, rozleštění skel světlometů
• oprava klimatizace
• výměna xenovových výbojek
• angel eyes UHP V3
• audio z flash usb
• pořízení letních 18'' kol + pneu
Fotografie (zatím pouze z dovolené a z parkoviště):