Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
alap

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od alap »

Já mám BRC a zkušenosti s Stagem a Magicem.
ex e38 728ia 99 LPG
Loyd-Krismas

Příspěvek od Loyd-Krismas »

Mám tartarini, na štelování jezdím každý rok, při přepnutí na plyn nebo na benzín nic nepoznám. Chcípání (aspoň u mě) nemělo žádný vliv na to, zda jsem jel na benzín nebo na plyn, tedy předpokládám, že v plynu chyba opravdu není.
BMW 750i 1996 E38
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Landi Renzo, prepinani skoro nepoznam, jen ty debilni studeny starty jsou hrozne. Kdytz nepridam plyn, tak to chcipne a nad 2000 ot. je to ok, ale jak klesnou otacky, jede to na 4valce a hrozne se to trepe, dokud se to neohreje alespon nad modry pole :?
Zkousel nekdo s podobnym problemem nechat seridit lpg? Ja bych rek, ze pomuze prave to serizeni
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Hermane jsem na tom jako ty. Dneska se mi to třeba ale poprvé na LPG nepřeplo já to zapískalo, ale podruhé už v pohodě takže to s tím cyklonem bude mít možná i souvislost.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Loyd-Krismas

Příspěvek od Loyd-Krismas »

já bych měl jít na servis LPG v lednu, ale asi se s nima domluvím, že to tam dám teď někdy ať to zkusí seřídit. Uvidíme.
BMW 750i 1996 E38
Obrázek
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BobbySD »

ze to na lpg nejede hned jak ma je prece normalni, pokud ten reduktor nedosahne nejake teploty kdyz uz ten plyn nedela kokotiny. cim je chladneji tim dyl to trva. v lete se to treba prepne jeste kdyz je to v modrem a jede to normalne, no ted uz to tak nemusi byt. ja lpg montuju a podle me kdo nastavi teplotu prepnuti na lpg na 25°C je proste hovado... a je to tak u vetsiny prestaveb a je jednoho od koho to je co jsem se setkal s prestavbama

a co mam zkusenosti tak presne landi renzo a tartariny... to je ten nejvetsi humus co do toho clovek muze dat :lol: kdyz se tam neco vyjebe tak dostat to do puvodniho stavu aby to fungovalo opravdu dobre to je neco. ale taky urcite zalezi na celkovem stavu motoru a stari vseho - klasika. BRC je dobre to mi nikdy nijak nevadilo a ani jsem s nim nemel problem pri opravach stelovani atd. Sice ten software na to neni zrovna buhvi jak skvely ale no problem. Kdezto software co je k tem italskym mrdkam to by slo jednoho pojebat...

:lol:
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
oxik

Příspěvek od oxik »

Nechci kecat, ale mám to nastavené asi na 33°C
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Mno já to mam nastavené teď na 35°C a to jsem toho plynaře musel ukecávat, aby mi to udělal, pač mi tvrdil, že to je nízko a ať teda počítám s tím, že to ještě chvíli po přepnutí nesmím vytáčet. Původně jsem to měl na 43°C a to mě štvalo, že to tak dlouho trvá, než to přepne. Ale nemyslím, že zrovna tohle nějak ovlivňuje to chcípání.

Btw. Wolf-m, ty jsi s tím už byl u plynaře?
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BobbySD »

na chcipani to vliv mit nebude. Ja byt vama bych sel takovou tou zakladni cestou, zaklad je aby ten motor mel tlaky :lol: mate tlaky jdeme dal, kdyz se to ohreje jede to normalne? ano... za studena vynechavaji valce, tzn nebali, benzin tam nejspis pujde vsude, haze to jiskru? teplota urcite ma vliv na civky... cidla klika vacka to urcite nebude, teplota nasavaneho vzduchu? no teoreticky by mohlo byt ale imho by to i tak jelo na vsecky valce a nevynechavalo ale zkontrolovat. vaha vzduchu? mohla by byt... je to picata soucastka ktera ma 150 projevu pri zavade a pokud keca rj hodne o mnozstvi vzduchu tak to smes rozhodi natolik ze to chcipne. nekdo psal ze hned druhe nastartovani ok... studenak nekde? to bych hledat nechtel :lol: me se vzdycky osvedcilo jit tou nejjednodussi cestou a nehledat v tom atomovou fyziku... na tom se to vzdycky vysere a nezjisti clovek nic :lol:
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
alap

Příspěvek od alap »

Já mám nastaveno na přepnutí 30°C. Chci aby to na LPG jelo co nejdřív. A je jasné, že by se motor neměl vytáčet dokud není na provozní teplotě, pak je to opravdu hovado a je jedno jestli jede na LPG či benzín.
ex e38 728ia 99 LPG
Odpovědět