Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
volf-m

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od volf-m »

Zase ta potvora nechtěla naskočit, tak jsem sednul do 323ti a M52 nezklamala, 3 týdny stála a jen si zavrněla. Kdyby to jinak nebylo tak malý a tvrdý, jinak je e36 super auto. Co ale se sedmicí? Jestli se o víkendu nikam nehnu tak je dilema jestli ji odvést do Prahy nebo vystavit na BMW gang, ať si to nějaký nagelovaný pako odveze.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Já ti člověče nevim, ale přijde mi, že jsi do toho pár peněz už vložil, víceméně bez výsledku, a že od začátku byla nej varianta to odvézt člověkovi, který už pár těch aut s LPG viděl a dělal, tzn. Snejkovi. Byl bys sice dva týdny bez auta, ale s velkou šancí na to, že ti to vyřeší. Byl jsi alespoň u plynaře, co umí Landi Renzo? Já bejt v tvý kůži, tak po těch zkušenostech, co jsem si s tím zažil já, tak do poslední chvíle podezřívám to LPG, dokud by mi plynař neřekl, že je v naprostém pořádku a možná i potom. U 50% problémů, co jsem měl s motorem, byl viník LPG systém. Nejdřív odešel jeden emulátor a nechal motor na benzín běžet na 4 válce, potom druhý a ten pro změnu nechal půlku motoru běžet na LPG vč. benzínu dohromady. Ten emulátor je věc náchylná na teplo, klidně se ti může stát, že se zahřeje a začne pracovat, jak má. Řídící jednotku z jiného auta jsi zkoušel? Přijde mi, že z toho začínáš být už pomalu zoufalý, ale snažíš se to pořád opravit sám.

Btw. já se s horším neutrálem už smířil, já to mám naopak tak, že za studena je neutrál stabilní a za tepla začne trošku zlobit :-) Jak kdy, podle toho, jak se auto zrovna vzbudí. Nezapomínejte na to, že sedmička je podle názvu ženská a podle toho se taky chová.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Ale víš co je pravda, Hermann má taky Renzo a má to stejně jak já. Byl jsem u jednoho co to dělá a ten s tím nic moc nevymyslel a tvrdil jak je vše cajk, musím domluvit alespoň Plzeň kde ty plyny dělají. Jinak jsem zvyklej nedávat auta z ruky, protože tu nemám nikoho komu věřím.
Naposledy upravil(a) volf-m dne čtv říj 15, 2015 6:32 am, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 750iA Individual

dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

alap píše:Já mám nastaveno na přepnutí 30°C. Chci aby to na LPG jelo co nejdřív. A je jasné, že by se motor neměl vytáčet dokud není na provozní teplotě, pak je to opravdu hovado a je jedno jestli jede na LPG či benzín.
Úplně jedno to neni, protože při jízde na benzín pouze výrazně více dáváš motoru zabrat, zatímco při jízde na LPG ti může zamrznout reduktor, nebo ještě hůře, můžeš si zkurvit vstřikovače. Bavil jsem se onehdá s jedním plynařem a ten mi říkal, že své auto má nastavené na 25°C, ale přepíná ho zásadne na neutrál a nechá ho neutrálovat, dokud se nezahřeje za modré pole a až pak s tím vyjede.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

volf-m píše:Ale víš co je pravda, Hermann má taky Renzo a má to stejně jak já. Byl jsem u jednoho co to dělá a ten s tím nic moc nevymyslel a tvrdil jak je vše cajk, musím domluvit alespoň Plzeň kde ty plyny dělají.
Jde o to, že elektrický signál jdoucí do benzínových vstřikovačů jde teďka přes LPG emulátory. Prins má třeba emulátory separátně mimo jednotku LPG, Landi Renzo nevím, to to může mít klidně vše v té jednotce. Když se tedy emulátor LPG z důvodu poruchy rozhodne, že tvé benzínové vstřikovače nepojedou, tak prostě nepojedou. Pokud chceš, můžeš zkusit manuálně přepojit kabely vedoucí k benzínovým vstřikovačům zpět napřímo na benzínovou jednotku a LPG jednotku tím vyřadit. Zabere ti to třeba hodinu, ale nic víc to nestojí. To samé můžeš nechat udělat plynaře, jestli se tím nechceš zabývat. Důležité je si to celé nějak sepsat a označit, aby jsi pak byl schopen to zase dát zpět.
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Volfe, zacal bych u Snejka. Tam mas totiz jednu jistotu. Jestli to neda dohromady on, tak uz nikdo. Plynar ti bude mlzit, menit, vysavat prachy a stejne to bude zbytecny. Odvez to Snejkovi, pak si chvili pojezdis ve trojce a pak i uvidis, jak moc ti sedma chybi nebo taky ne ;)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Mě chybí už jeden den, trojka je malá, cítíš každou žížalu co přejedeš, nemá lámán a furt kvedláš klackem...
BMW E38 750iA Individual

Rejchy

Příspěvek od Rejchy »

No vidíš,ale aspoň jezdíš v BMW.Já jsem na tom ještě hůř :D
Celý jsem to nečetl,přetěsnoval jsi sání a membránu?
Ex E38 750ia DG26378 LPG
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Jasně, to mám hotové. Jak to tak čtu, tak to asi fakt bude něco s tím LPG. Na mě ta přestavba nebudí dobrej dojem už od začátku. Jinak já mám e36 rád na projížďky po okreskách super auto, ale jak si zvykneš na pohodlí...
BMW E38 750iA Individual

P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Bavil jsem se přesně o tomto se snejkem nedávno a řikal že to řešil na několika autech, několik hodin bádání a bez výsledku. Pak tyhle problémy odmítal řešit, protože to nikdo nezaplatil ten čas co nad tim strávil a stejně nic nevyřešil. Jeho závěr byl takový, že to celé dělalo LPG, blblo jednotku a prostě to nešlo vyřešit. Jediné co ho napadlo že by tomu možná pomohlo načipování motoru ale opačným směrem, aby dávali vstřikovače méně benzínu. Protože za studena je to přechlastané, nestíhá to spalovat a proto se to hádá. Já měl podobný problém, auto za studena šlo jak zbitá kurva po silnici. Šlo to na 200 otáček, střílelo, na plynovej pedál nereagovalo, chcípalo. Po překročení modrého pole jak když utne a byl klid. Výměnou volnoběžného ventilu, svíček, čidla nasávaného vzduchu, váhy vzduchu jsem to dostal do fáze kdy za studena to drží normálně otáčky, normálně to jede na 8, nechcípá to. Ale jak přidám plyn začne se to hádat, vynechávat válce, střílet do sání. Ještě budu dávat všechny cívky nové. A pak už to neřešim. Prostě vždy za studena to nastartuju a nechám auto prohřát na konec modrého pole. Stejně to tak u všech aut dělám, že je nechám trochu ohřát než vyjedu. A jak se dostane ručička na konec modrého pole, vím že mohu jet. Je to prostě daň zplynovaného motoru. Né však každého, každá jednotka na to reaguje jinak, každej plyn je nastavenej jinak. Nejhorší na tom je to, že všechny ostatní e38 co jsem měl a co mi byli uplně jedno, šli jak víno ať stáli týden nebo měsíc, ať venku bylo 10 nebo -10 stupňů.
Ještě jeden poznatek. Než jsem začal to vše měnit, první jsem zkusil vzít vstřiky tehdá z té zelené e38 co má teď Hubas. Dal je k sobě a auto šlo jak hodinky, naprosto luxusně. Své vstřiky jsem dal do zelené a ta šla taky naprosto luxusně, přitom v mé černé to šlo jak pumpa na sračky. Tak jsem to tak nechal a ejhle asi za 2 měsíce se to vrátilo do starých kolejí. Jsem přesvědčen že koupí nových vstřiků se problém na nějakou dobu vyřeší. Ovšem jen do té doby než je jednotka zase zblbne a začnou tam lejt benzín po kýblech. Proto jsem je nové nekupoval. Na jiné jeté to fungovalo 2 měsíce, na fungl nové by to třeba fungovalo půl roku, možná rok. Ale pak by to bylo zase stejné jako předtím, s tím rozdílem že za všechny vstřiky dáš 22 000,- Kč protože druhovýroba je nevyrábí..
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Odpovědět