Chcípá po studeném startu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- volf-m
Re: Chcípá po studeném startu
Bohužel musím přidat negativní zkušenost. Dneska jsem jel na seřízení plynu do LPG Plzeň. Domluvili jsme se, že se dají nes filtry a pak proběhne seřízení ať si jdu zatím do města. Ptal jsem se, jestli můžu být u toho ale pán v kanceláři řekl, že to není bezpečné a neměli by na to klid. Říkám si, nebudu prudit, skočím si na kafe a uvidíme. Asi po 15 minutách telefon, že tam není plyn, což byla kravina, určitě tam bylo více jak 20litrů, ale tak jsem svolil ať natankují. Po další hodině a půl telefon, že to nedrží přepnuté na LPG, tak jim říkám, že jsem tenhle problém nikdy neměl, ale chlápek mě začal přesvěčovat, že je vadný reduktor, že ho mají za 4500 skladem. Řekl jsem, že ho nechci a že si auto vyzvednu, naúčtovali mi dvě hodiny práce a vlastně neudělali vůbec nic. Technik co konečně nachviličku vylezl ven byl arogantní až to nebylo hezký a na to, že se s ním vsadím, že mi to při zpáteční cestě žádnou chybu neudělá jen řekl, že jsem ty peníze neplatil jemu. Takže result jedinej, koupím kabel na LPG a budu to seřizovat sám, samozřejmě si nechám udělat předtím nějaké miniškolení.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
- herman17
Tak to je na picu no. Me chteli menit regulator a ani to jeste nevideli
To je zajimavy, ze ijm ten plyn nedrzel a tobe jo
Kurvy jedny
To je zajimavy, ze ijm ten plyn nedrzel a tobe jo
Kurvy jedny
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
- volf-m
Ještě jsem pak volal zpátky, že už mám za sebou 34km a žádnej problém, na to mě zase ujišťovali, že je opravdu vadnej reduktor a blablabla.
BMW E38 750iA Individual
- herman17
Si predctav kolik takhle natahnou duverivejch lidi, co jim tam dojedou s fabii na plyn 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

- volf-m
Jenže na to se právě sází, většina lidí se o auta nějak do hloubky nezajímá a věří tomu co řeknou odborníci v servisu. Na mě to působí tak, že absolutně netušili co s tím, tak to tam nechali hodinu a půl stát a tohle si vycucali z prstu. Třeba se jim nepovedlo se spojit s jednotkou nebo tak něco, ale kdyby to řekli hned, tak by z toho nic nebylo.
BMW E38 750iA Individual
- oxik
Tak video dnešního startu po třech dnech na mrazu bez startu. Natankoval jsem 40l VERVA 100, zítra pojedu do školy a zpátky na benzín, sice je to nebezpečný, páč to při razantnějším sešlápnutí pedálu plynu reaguje dost prapodivně a nejede to (stačí přidávat postupně a poměrně slušně to zrychluje), ale zkusím to. V druhé části videa je asi 30s po startu, kdy to začne takhle haprovat, auto se dost houpe, přijde mi že občas vynechá nějaký válec, ale motor to zvládne vyrovnat a nechcípne to. Po 2min je to už OK a začíná se motor klidnit. Nějaké nápady? Před chcípnutím jsem jel asi 10km na benzín a na plyn už jsem nepřepínal (to je pípání na začátku)..
Nějaké nápady?
https://www.youtube.com/watch?v=H33_jQBDfs0
Nějaké nápady?
https://www.youtube.com/watch?v=H33_jQBDfs0
Naposledy upravil(a) oxik dne pon lis 23, 2015 6:48 pm, celkem upraveno 2 x.
-
Strosek
Všiml jsem si, že ti nejde ukazatel okamžitý spotřeby. Nebo se mýlím ?
A teplota na budíku leze taky nějak rychleji než je skutečný nárůst teploty, že ? Hned po startu už to je trošku v modrým poli. To by mělo být na nule trochu dýl. Podle mě.
A teplota na budíku leze taky nějak rychleji než je skutečný nárůst teploty, že ? Hned po startu už to je trošku v modrým poli. To by mělo být na nule trochu dýl. Podle mě.
E38 740i motor M60B40, LPG
- oxik
Ukazatel mi jde, z čeho jsi usoudil že tom tak není?
Teplota.. to je možný, mám v řiti termostat, ale spíš je to úhlem pohledu kamery, chtěl jsem, aby čočka byla rovnoběžně s ručičkou otáček
Teplota.. to je možný, mám v řiti termostat, ale spíš je to úhlem pohledu kamery, chtěl jsem, aby čočka byla rovnoběžně s ručičkou otáček
- Filozof
Kluci mám kabel interface na magic systemy, ale měl by umet i jiné. Mám i soft. Bohužel neumí prins, tak jej klidně prodám. Kupoval jsem to ze stejných důvodů, plynaři neuměli já si to samouk opravil. Podívám se co to umí za značky další
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- oxik
Sorry filozofe, ale to do tohohle tématu nepatří, akorát posuneš příspěvky dál od problému a k problému už se nikdo nevyjádří..