Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Strosek

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od Strosek »

oxik píše:Ukazatel mi jde, z čeho jsi usoudil že tom tak není? :)

Teplota.. to je možný, mám v řiti termostat, ale spíš je to úhlem pohledu kamery, chtěl jsem, aby čočka byla rovnoběžně s ručičkou otáček
myslel jsem, že ukazatel okamžité spotřeby by měl odejit za roh, ne být na nule, když jde motor na volnoběh, ale u e38 to zřejmě tak není ( musím se podívat ) - tak to je u e34,... spotřeba je v tu chvíli nekonečno
E38 740i motor M60B40, LPG
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Kdyby to čerpadlo bylo třeba za trojku, tak ho taky vyměním, ale 6t se mi moc dávat nechce :( jinak občas taky mám v jedné půlce nádrže všechno a v druhé nic, nevím proč.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja prodavam funkcni cerpadlo za litr. Ale jak to tak vidim, asi si ho raci necham :lol:
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
oxik

Příspěvek od oxik »

Protože z pravý nádrže to jde do motoru, proto je vpravo většina a do/z leva se přečerpává v případě potřeby..

No na Vervu docela dobrý, start v pohodě, ale krátce po startu jsem hned jel tak jsem nesledoval volnoběh. Po 60km na benzín to stejně v otáčkách nejede, no až dovalim domů, tak smažu adaptace znova
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
alap

Příspěvek od alap »

oxik píše:alap: tvou teorii bych bral, pokud by zůstávala jednotka LPG aktivní i při jízdě na benzín..
Právě, že plynová jednotka je mrtvá při jízdě na benzín. Ale benzínová má jezdit dle předchozích zjištěných hodnot. Pokud to zjednoduším, tak se to chová jako když hrajete na tichou poštu. benzínová něco řekne plynové, ta to pošle vstřikům, ty pošlou zprávu lamdám, a ty to řeknou zase benzínové jednotce. Je to koloběh a sami víte co je pak na konci za nesmysly. Tak takhle fungují naše motory.

A dotaz zda je nějaká spolupráce mezi benzínovou a plynovou jednotkou je taková, že v žádném případě. Benzínová se nesmí dozvědět, že její informace jdou přes lpg, to by se zlobila a dala to vědět minimálně svítící žárovkou motoru na palubce.
ex e38 728ia 99 LPG
alap

Příspěvek od alap »

Pokud chcete vyřadit lpg jako důvod problému, tak bych několik dní jezdil jen na benzín. Neřešil bych jaký, to je jedno. Co dokážou smazat adaptace netuším, ale myslím, že úplné informace o benzínové mapě ne, to by pak motor nenaskočil. Uvědomte si, že ty motory už mají něco za sebou, ne každé čidlo posílá informace jako zamlada, netěsní jak za mlada a s tímhle vším musi benzínová jednotka počítat a učit se. A upravovat mapy. Při studeným motoru nefungují lambdy, takže motor má jediné informace o chodu motoru z otáček a tam už to není tak rychlá odezva, jako z lambd, takže motor neběží pravideíně a houpe.
ex e38 728ia 99 LPG
oxik

Příspěvek od oxik »

A benzínový mapy jsou uložený v jednotce motoru předpokládám..která se měnila.. a adaptace se mají mazat při chodu motoru právě proto, aby jednotka dostala nějaký infromace a nemusela je načítat uplně odznova. Pokud se smažou při chcípnutém motoru, haprujou otáčky, protože klapka nezná svou správnou polohu.. alespoň tak mi to bylo vysvětleno a přijde mi to logický.
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Strosek

Příspěvek od Strosek »

alap píše: .... Při studeným motoru nefungují lambdy, takže motor má jediné informace o chodu motoru z otáček a tam už to není tak rychlá odezva, jako z lambd, takže motor neběží pravideíně a houpe.
ty jo, to jsem nevěděl
od jaké cca teploty začnou fungovat lambdy ?
E38 740i motor M60B40, LPG
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Z toho mi vychazi naucit auto poradne na benzin, pak odpojit lambdy a zacit v klidu jezdit na plyn a nemuze se nic rozstelovat ne? :D No asi ne no :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
alap

Příspěvek od alap »

Lambdy jsou hlavní informace jak motor jede. podle zbytku vzduchu ve výfuku motor pozná, jaký je poměr mezi palivem a vzduchem. čím blíž to je 14,7:1 tím líp. odpojením zajistiš jízdu v nouzáku s vyšší spotřebou.
ex e38 728ia 99 LPG
Odpovědět