Výměna těsnění nad olejovou vanou

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PRAHAV8

Re: Výměna těsnění nad olejovou vanou

Příspěvek od PRAHAV8 »

U motoru 728 si s tím poradím ale tady řeším M62. Jinak tady neřešíme těsnění olejové vany ale to druhé co je nad tím. Jinak jsi to udělal docela šikovně tu výměnu ;)
Honza728i

Příspěvek od Honza728i »

Pardon nečetl jsem to od začátku, reagoval jsem na Filozofův příspěvek. Tohle ti nepomůže: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... ql1S9Xm6Ig ?
BMW 728i e38 2/98 DJ44922 (Mk3+4:3+phone+komfortsitze retrofit)
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Honza728i píše:Pardon nečetl jsem to od začátku, reagoval jsem na Filozofův příspěvek. Tohle ti nepomůže: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... ql1S9Xm6Ig ?
No já už to vyřešil
BobbySD píše:mno jo musíš svěsit napravu :)) jinak to nevytahnes
PRAHAV8 píše:No tak aspon udělám novu nápravu a všechny možný siláče :D
Až budu dělat tlumiče a ramena tak se do toho pustím chci to udělat tenhle měsíc.
Honza728i

Příspěvek od Honza728i »

Rozumné řešení ;) Tak ať se dílo podaří ...
BMW 728i e38 2/98 DJ44922 (Mk3+4:3+phone+komfortsitze retrofit)
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Budu to dělat na velkým zvedáku tak doufám že jo.
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Název topicu se jmenuje "Výměna těsnění nad olejovou vanou" ...jde o sekci E38.

Myslím si že se držíme tématu, ikdyž jde jen o M52 motor v 728i

Já děkuji Honzovi. Mrknu se na PDF i na servisku Bentley jak to tam popisují.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

:roll: Tady se ale neřeší výměna těsnění na olejové vaně pokud jsi si nevšiml o čem píšu v prvním příspěvku. A pokud se ti zdá název Výměna těsnění nad olejovou vanou podobný s tím co tady řešíš ty tak se ti omlouvám ale je to název z ETK který je od BMW a vztahuje se k mojí otázce + když se pozorně podíváš na obrázek tak tam ani těsnění olejové vany není. Vím že je to sekce E38 ale základ byl k motoru M62 nebot pochybuji že máš ke svému motoru stejná nákres :?:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

V pohodě nechtěl jsem zakládat nový topic stím že řeším dle názvu to samé. Těsnění nad vanou beru jedinné a to je těsnění které je nad vanou.
Pak znám těsnění hlavy a těsnění víka. Že to má BMW tak nešikovně řešené jsem netušil.

Ale tím zde nechci vést diskuzi jen jsem chtěl spláchnout jedním topicem i problém co chci já osobně řešit a jistě je zde více 728i co to řešili nebo budou řešit.
Vic to zde nebudu rozvádět když se tě to tak dotýká že tady řeším zdánlivě to samé ... jen u jiného motoru.

Přijde mi blbé zakládat stejný topic. Ale klidně ADMIN muže založit topic s názvem výměna těsnění vany 728i a tam to přesunout když to tady vadí.

Honzovi děkuji.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Hele mě už je to jedno já svoje info získal a jestli se to tu zvrhne tak je mi to jedno. Jinak taky řeším stejné těsnění na stejném motoru jako máš ty ;)
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BobbySD »

osobne bych i u 6ti valcu dal vzdy tu napravu dolu (aspon svesit) a vanu vytahnout at je tam dost prostoru. Ono totiz bezna vec kdyz prijde nekdo ze si to delal sam nekde doma a nema hold na to ten prostor tak sice to vymeni coz je super, jenze je dobre tam dat i tmel, prece jen po tech letech ty plochy nejsou zrovna tip top a 6ti valce ktery ma tu vanu naklonenou je to vicemene nutnost, cest tomu komu to nechcije a ma tam jen tesneni. Z toho vyplyva ze pri nedostatku mista si pri nasazovani ten tmel smaznete nekam do haje a samo to tam bude chcat leckdy jeste vic nez to chcalo puvodne. Tohle se stava dnes a denne u tech kteri si to troufnout delat doma. Tak pozor na to at to nedelate 2x ;)
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
Odpovědět