Nivo hadice

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PRAHAV8

Nivo hadice

Příspěvek od PRAHAV8 »

Potřebuji poradit jestli ta hadice co vede od tlumiče (myslím tím ten váleček co je vedle tlumiče)
Obrázek
tam kde je ta žlutá zátka
Obrázek
je tato hadice
Obrázek
díl 2

Kupuji totiž nové tlumiče a chci k tomu koupit novou i tu hadici.

Vycházím trochu z téhle fotky kde je však trochu jiný tlumič
Obrázek
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

Re: Nivo hadice

Příspěvek od BobbySD »

je to ona, z tlumice jde hadice do te banky v podbehu
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Musis koupit hadici, ktera pasuje na danej tlumic. Jinak ti nebude hrat delka trubky a nenavliknes to tam tak jak to ma byt. Ani nevim, jestli se to nelisi jeste v naohybani, skoro si myslim, ze jo. Co s nima mas? Nivo tlumic by mel byt pouze pistnice a tlumeni se odehrava v tech koulich. Alespon se to traduje a i Snejk to rika :D Jestli jsem si to nevylozil nejak spatne. Ja jen abys neslap z blata do louze.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Já to kupuji celé v BMW takže pokud je to ta hadice tak to sedět bude.
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Kdo z vás ví kolik budu potřebovat oleje? Já typuji něco kolem 2l ale nevím to na 100% :D
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jestli to nechas vytect i z kouli nebo menis-li je, tak 2l bude mozna i malo, jestli budou prazdny i tlumice. Jeste bych se mrknul jakej olej ti tam ted vlastne koluje. Jestli tam nemas ATF. Ten by tam byt nemel a kdyz uz tam bude, tak ho urcite nemichat se zelenym olejem. Mozna v pripade novych tlumicu, ktery budou stat nechutnej balik, bych vypustil i servo a poradne to cely proplach, aby sis ty novy tlumice nezasiral zasvinenym olejem s usazeninama, protoze driv nebo pozdeji se to vsechno promicha, pac ty okruhy jsou ve spolecne olejove nadobce. A na komplet vymenu a proplach spotrebujes oleje celkem dost. Na ten proplach bych urcite pouzil levnejsi verzi od FEBI a ve finale to naplnil origo olejem, trvas-li na origo.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Takže co jsem dohledal tak to bude podle TIS 2.5L oleje. Jinak proplach dělat nemusím jelikož před 3-4 roky jsem si nechal vyměnit všechny olejové hadice co jsou společné s řízením a nivem + i ten ventil co je vzadu. Jediné co jsem nevyměnil jsou koule a ty hadice přímo k tlumiči. Uvažuji že bych vyměnil i koule :lol: ale zase si říkám jak ty se můžou posrat když netečou a vypadají pěkně.
alap

Příspěvek od alap »

Předpokládám, že to bude systém ala Citroen a tam se koule mění co 100 tis. Nic není nesmrtelný. A změny jsou dost velké po výměně.
ex e38 728ia 99 LPG
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

U citronena jsem koule měnil častěji. Jinak nevím jak se to může projevit ta výměna.
alap

Příspěvek od alap »

Třeba v tom, že to pruží? Pokud jsi je měnil častěji, tak jsi nepocítil jaké to je jezdit na tvrdých tlumičích.
ex e38 728ia 99 LPG
Odpovědět