Nivo hadice

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PRAHAV8

Re: Nivo hadice

Příspěvek od PRAHAV8 »

Ale proč tam je tedy tlumič který citroen nemá a pak chápu výměnu koulí. Ty už jsi koule měnil u BMW a poznal rozdíl?
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Spatny koule poznas, jizda s tim autem je za trest. Na mym EDC podvozku jsem mel spatny EDC a koule. Komfort jizdy 0 procent. Na pricnem prahu auto nadskoci i kdyz jedes krokem. Na silnici, ktera neni uplne rovna, tj. po 5 metrech je treba o 5cm nizsi/vyssi to auto dokonale opisuje tohle zakriveni a pri jizde je to maximalne neprijemne a hybe to s vnitrnostmi. Krome jineho to kurvi tlumice. Me kvuli tomu jeden saknul.
Po vymene kouli komfort jizdy na 80 procentech. Proste muzes jet. Mas pocit, ze mas jine auto. Neprijemne otresy jsou jen na opravdu rozorane silnici.
Po spraveni EDC je komfort na 100. Zadne otresy. Samoze to nezehli uplne do roviny, to ani nejde, ale nejsou to prudke a neprijemne zmeny. Spis je slyset hluk z podvozku, ale kabina je odpruzena paradne. Tlumic mi uz nesakne.
Ty stary koule nevim jak tam byly dlouho, myslim si ze puvodni, byly uz i orezly. A ze by se menily jak na bezicim pase se mi nezda. Stoji 5k jedna origo, nahrada za pulku. Rozvaz sam, jestli je dat taky novy.
Jak presne funguje ten tlumic, zvlast kdyz ma EDC nevim. Nemam zadnej na rozriznuti a laborovani :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Konecně dobré info ;) Jaké jsi dal koule? origo nebo repliku?
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Repliku Corteco 2,5 tis / kus. Na e38 se shanej malinko hur nez na e32. Jsou stejny az na uchyceni, doporucuju ty spravne, chvili jsem si myslel, ze bych drzak predelal, ale jsem rad, ze jsem tohle reseni zavrhnul a mel jsem to tedy plug and drive :) Mam neco malo u sebe v galerce, na prvni strance je rozcestnik.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Vezmu asi origo koule. Díky za info určitě se mrknu na foto ;)
Odpovědět