SEŘÍZENÍ MLHOVEK

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
NORMANN

Re: SEŘÍZENÍ MLHOVEK

Příspěvek od NORMANN »

ty máš taky Vašku E32, tam svítily mlhovky úplně bohovsky, do stran jak tu někdo psal, což je správně, souhlasím, ale šikmo do stran a ne někam do boku, dnes ráno za tmy a mlhy jsem to zas zkusil a musil jsem se smát, jak tu někdo píše, že mlhy nepotřebuje, no jasně, když na to přijde, tak to čeek dá i s parkovačkama, nebo možná i bez světel vůbec, že? ale proč si při mlze, nebo mlžným počasí nepřisvítit mlhovkami, na co tam teda jsou?
ne, někde bude určitě na mých mlhovkách asi chyba, páč mě to fakt vůbec nepomůže, když je rozsvítím, což u jiných aut aspoň trochu ano.
když př. mlhovky rozsvítím, osvětlí se vpravo a vlevo na rohu auta asi půlmetr čtvereční, to přece není normální, že? :D
přední mlhovky se samostatně nerozsvítí, pokud nemá maijtel nějakou samodomo úpravu, jinak rozsvítí se při zapnutí obrysových světel a svítí při tlumených ale i dálkových světel.
zadní mlha se rozsvítí až po zapnutých tlumených světlech.
dřív ještě byla norma, že přední mlhovky se zhasly, když se přepnulo na dálkový světla.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
oxik

Příspěvek od oxik »

No, Normanne, dneska bylo celej den na jihu mlhy, ze se mi v ni obcas ztracel predemnou jedouci kamion.. a rozsviceni mlhovek neprineslo vubec zadny uzitek, v noci v male rychlosti je to o necem jinem, ale ja pro predni mlhovky vazne vyuziti nevidim, navic jsem si ted zvykl kdyz mi na pristrojovce nic nesviti :D

btw zkusil jsem jet i na tlumene krouzky+mlhovky a videl jsem velky hovno (ted ve tme)
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Hugo

Příspěvek od Hugo »

ja si myslim, ze hmlovky, aspon u E38, su primarne urcene k tomuto ucelu:
1. aby v hustej hmle osvetlovali ciary na ceste (aby vodic videl, kde je krajnica, kde je stredova ciara a pod.)
2. ze svietia viac do stran, zmysel to ma podobne ako pri bode 1, teda aby vodic v hmle videl kraj vozovky, napr. zvodidla, reflexne prvky pri ceste apod.
3. v poslednom rade, aby ostatny ucastnici cestnej premavky to auto lepsie (skor) uvideli v hmle.

ja osobne nepotrebujem hmlovky, ktore mi za peknej noci svietia na 30metrov, hmlovky sa maju pouzivat v hmle a nato su aj stavane.
parkrat som siel v naozaj hustej hmle (v noci) a vtedy som bol rad ze vidim aspon tie ciary na ceste, nic ine ma nezaujimalo, len aby som sa drzal vo svojom jazdnom pruhu a vobec na ceste. Viac ako 30km rychlostou sa ist nedalo. Ziadna hmla sa neda presvietit. Je to ako biela stena, cim silnejsie na nu svietis, tym viacej na teba ziari.
Ze vraj na hmlu su najlepsie zlte ziarovky (=zlta farba svetla, myslim ze osram vyraba ziarovky priamo urcene do hmloviek....)
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
oxik

Příspěvek od oxik »

Souhlasim, pri 30kmh v opravdu neprostupne mlze v noci pomuzou aspon videt krajnici a delici caru, ale to uz je extrem..ale tam je dulezitejsi to snizeni rychlosti

Tomas tam myslim mel zlute mlhovky, nevypadalo to nejlip (zluta mi k sedme nesedi), ale ucel to nejspis plnilo dobre..

ad bod 3) vcera jsem se na to hodne zameril a koukal jaka svetla v mlze uvidim drive.. mlhy+potkavacky zaroven.. ale treba nova X5 s bilym svetlem z xenonu je drive videt pres potkavacky
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Normann: Tak ukecej nekoho s e32, at se postavi 5m pred bilou zed a vyfoti jak mu svitej mlhovky. Pak to muzes porovnat s tvym autem. Kdyz by to melo bejt trochu presnejsi, tak at to udela nekdo fotakem, kde se da verit cislum jako je svetelnost, clona, zaverka, aby krom svetelneho kuzele se dala porovnat priblizne i vlastni svitivost, pokud mas teda taky nejaky fotak. Nebo rovnou za nekym s e32 zajed.
Ja jen psal, ze mlhovky pro me nikdy nemely a stale nemaji smysl. Krome jineho je vyrobci pomalu prestavaji montovat, co jsem si vcera cetl. Ano, kdyz otocim knoflikem, tak je znat, ze se neco dalsiho rozsvitilo, ale ze by mi to pomohlo k provozu, tak to se neda rict. Je pravda, ze s e38 v huste mlze jsem to jeste nezkoumal, ale u jinych aut to bylo jak pisu. Maximalne ti to da falesnej pocit, ze to auto trochu vic sviti, ale nejakou uzitecnou informaci o silnici a prekazkach v ceste mi to nikdy nedalo. Takze v mlze si "pomaham" vzdy zmenou rychlosti, to je o tisic procent ucinnejsi nez se trapit s mlhovkama. Je to muj pohled na vec, chapu, ze ty to vidis jinak, v tom pripade preju hodne uspechu, treba fakt neco vymyslis.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Filozof

Příspěvek od Filozof »

a co tam naprat nějaké V3 LED brutus maximus ... aby to svítilo jako prase ty mlhovky ? pak by to mělo svoji funkci ...

tady taky něco mají ...

http://www.bmwangeleyes.cz/led-do-mlhovek/

jen by to chtělo vidět a porovnat. :mrgreen:

akorát mám pocit že to někde v číně člověk koupí za 2-3kila a ne za 1600kč. :lol:

tady je něco zajimavého 100 000lůmenů :-D to si dát místo žárovky do mlhy.

https://www.youtube.com/watch?v=0UejSzGqlfc
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Rejchy

Příspěvek od Rejchy »

Tady je máš na aliex.... ale tyhle by hlásili chybu žárovky,ty v tvém odkazu prý ne.

http://www.aliexpress.com/store/product ... 30903.html
Ex E38 750ia DG26378 LPG
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

:roll: hoši hoši! :roll:
tady to vypadá podle toho co tu čtu, že já si svítím mlhovkama každej den a nejlépe v pravý poledne za jasnýho počasí....
že se bez mlhovek asi podle vás neobejdu ani na chvíli. :roll:
přitom zrovna já odsuzuju a "odměnuju" pojebaný mlhovkáře.... :roll:
ale kurva hoši normální mlhovky na autě jsou konstruovaný, aby osvítily určitou oblast před autem na stranách, ale ne, aby se neosvětlilo prakticky nic, není pravda že mlhovky jsou na nic, jaxem prve psal:
na E32 a E34 mlhovky svítily perfektně a v mlze pomohly, nebavím se o mlze ve dne, samozřejmě jen v mlze za tmy. ;)
měl tu někdo nebo má krom Dunsta E32 a E34 a má přední mlhovky dobře seřízený?
páč mě tenkrát ty př. mlhovky v BMW na E32 seřídili, svítily pak jako šlak. ;)
na E34kách mi taky svítily dobře, tak nevím, proč nepokračovali v tradici i na E38mách, řeči typu já mlhovky nepoužívám, tak to klidně může svítit blbě moc nechápu.
to je jako kdybych říkal, nebo psal, že nepoužívám výhřevy sedaček, tak to tam nechci, nepoužívám šíbr, tak ho zavařím. :roll: mlhovky nepoužívám, tak je zadělám plechem, nebo zastříkám černým sprejem.
no? proč to neuděláte, že zastříkáte mlhovky černou barvou? když to na autech odsuzujete? co?
navíc př. mlhovky byly ve výbavě každý E38.

znovu podotýkám, že na jiných autech mlhovky svítí o hodně líp a rozhodně smysl mají, ne že dávají jen falešný pocit, že mi něco svítí, jak tu někdo psal.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Taky hledám řešení aby mlhovky svítili dobře. Máte někde video s novou E38 jak u ní tehdy svítili mlhovky ?

Třeba by opravdu stačilo nějaké cree led žárovky vyměnit a přeleštit sklo a svítilo by to jako u nové 7er G11.

Nevím jen hledám stejné řešení jako normanne ty.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Ok, ja si svoje osobni preference na mlhovky necham pro sebe :D
Kdybych ja fakt chtel neco s mlhovkama vymyslet, tak bych zavolal Caknakisovi, jestli k tomu neco nema. Pak bych zkontroloval mlhovky, jestli nemaj vohnily paraboly, protoze nekam ten svetelnej vykon z zarovky jit musi a pak bych se zameril na to, kam to svetlo teda miri a zkoumal, proc ten stelovaci sroub nic nedela a snazil bych se to s nim poladit na optimalni nastaveni. Proste stejnej postup, jako kdyz ti blbe svitej normalni svetla...zjistit jestli to vubec sviti a pak to seridit. A kdyz bude zdroj svetla, projektor i serizeni udelany nejlip jak jde a bude to malo, tak je pak jasny, ze to proste lepsi u e38 nebude a nebo tam pak zacit bastlit alternativni svetelne zdroje.
Tot tedy moje rady, jak se o ne pise v prvnim prispevku :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Odpovědět