Výměna těsnění nad olejovou vanou

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PRAHAV8

Re: Výměna těsnění nad olejovou vanou

Příspěvek od PRAHAV8 »

Mě to teda na 2.8 nikde neteče ani nemám fleky pod autem ale raději to přetěsním jelikož nevím jak staré je to těsnění. A jelikož dělám ted nápravy na všech autech co mám tak by byla škoda to nevyužít.
Honza728i

Příspěvek od Honza728i »

BobbySD píše:cest tomu komu to nechcije a ma tam jen tesneni
:D Já jsem dal tmel, jen tam kde blok vpředu navazuje na kryt rozvodu a vzadu na to víko, v kterem je zadní simerink. Podobně jako se to dělá u těsnění ventilového vika, ale troufnu si říct, že jsem měl dosedací plochu jak na vaně, tak na bloku jak z továrny. Kdyby nebyla tip top, tak to taky radši pojistím tmelem i když ho nikdy nikde nevidím rád ;) S tím místem máš pravdu, určitě se to dělá pohodlněji bez nápravy ;) Pokud si dobře pamatuju, s nápravou tam bylo mezi vanu a motorem tak 3-4 cm, což s trochou šikovnosti stačí :D
BMW 728i e38 2/98 DJ44922 (Mk3+4:3+phone+komfortsitze retrofit)
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Takže by to šlo na e38 728i udělat tak že jen najedu nad kanál a zespod oddělám šrouby a dám pryč vanu s olejem zároven ?
Budu moci pak dát těsnění a opatrně zase vrátit zpátky a hotovo ? Pokud nemusím jít s vanou dolů ale stačí pohyb do strany tak ty 3-4cm stačí bohatě. Takže stačí 1cm dolu a dostrany ...pak to samé zpátky opatrně.

Zda těsnění nebo spešl silikon místo těsnění to nevim co by bylo lepší...každej používá něco jiného a každej to dokáže utěsnit. Pokud se to dělá pečlivě tak to snad pujde ne ?
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Honza728i

Příspěvek od Honza728i »

Bez povolení silentbloku motoru a přizvednutí to určitě nepůjde, a jak už jsem psal je potřeba oddělat a sklonit stabilizátor, aby jsi získal ty 3cm. Určitě taky neoddelas vanu i s olejem, protože abys ji dostal ven musíš ji naklonil dopředu ...
BMW 728i e38 2/98 DJ44922 (Mk3+4:3+phone+komfortsitze retrofit)
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

PRAHAV8 píše:Řešil jste už někdo výměnu těsnění díl. 6?
Obrázek
Plánuji se do toho pustit tak zjišťuji nějaké info :D
Tak jsem se do toho pustil a konečně to mám za sebou :D Fakt práce kterou bych už nechtěl dělat tolik sraní no hrůza
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Neboj se rozepsat a pridat fotky :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Jelikož jsem nedávno přišel o foto tak jsem nic nefotil :evil: Rozepisovat se mi to fakt nechce :D Měnil jsem rovnou i preventivně šrouby, podložky a nevím co ještě. Původně jsem doufal že nebudu muset sahat na napínáky řemenů jelikož jsem doufal že nejsou přidělány k dílu čislo 1 avšak jsem se spletl ale to byla ta nejmenší práce :)
Odpovědět