Netočí startér

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
manas.computer

Re: Netočí startér

Příspěvek od manas.computer »

To nebude pumpou. Já měl před rokem ten samý problém Auto startovalo, jen když se mu chtělo. Přesně to co tu popisuješ. naštěstí mam také manual, tak jsem to roztlačil a chytlo.
Řesení: Jak máš u motoru pojistky a u nich relatka a řídící jednotku. Tak mi tam někudy zatékala voda. A uhnili mi dráty pod relátkama. Nakonec přestaly jít i stěrače. :)
Relátka jsem vycvakal, koupil nove ,,kostky" pro relátka a znovu připájel dráty a nové svorky. ( hlavně nepoplést dráty!!! v nejhorším máš dráty popsaný v el schématu v chytrý knížce, ale je jen v angličtině a nebo v němčině. Je to ta tlustá modrá bychle asi za 2tis. možná to je i někde na netu) Ještě jsem projistotu vyvrtal dirku do spod, aby měla voda kudy odtékat. Ze záhadného duvodu se mi ta gumová hadička furt ucpávala. A od té doby je klid.

Ještě než to začneš dělat, ujisti se, že startér opravdu funguje! Stačí zajet autem někam na rampu. Vyřadit rychlost a vzít drát, jeden konec dát na ten tlustej kabel u startéru a a druhej konec dát na ten tenkej kabel u startéru. Pokud startér začne točit, tak je OK. Jde to i přes tu kulatou koncovku v motoru, jak se na ní napojuje diagnostika. Alespoň nemusíš lézt pod auto, jenže z hlavy si už nepamatuji, který dva piny musíš propojit. Ale určitrě byxs to taky někde našel na netu.
BMW 730i e38 12/96 DF35133
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Já už tý auře věřím... Na mě se vysral tempomat už 3x na Kunratický spojce při odjezdu od Snejka, vždy stejná situace. Jinak nikdy, zbylých 40tiskm no problém... Pak mám ještě dvě místa, na jednom mi pravidelně dochází plyn (u BikersCrownu nahoru) a na dalším (mezi Kačerovem a Thomayerkou) už mi asi 3x napsal check "STOP!Öldruck blabla!" :lol: :lol: Tak na tom asi něco bude.
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Hele... ta pojistková skříňka v motorvoým prostoru mi v žaludku leží...když mi tohle už kdysi párkrát udělal, vlezl jsem do ní, vykuchal, zjistil, že je to tam zoxidovaný, očistil patice na relátkách, sed, nastartoval a jel... až doteď... kdy jsem se v tom 3 hodiny kuchal, čistil a nic...a jen jsem to odtamtud odstrkal, šel hned. To samý podruhý...to už jsem se nesnažil, jen jsem ho dotlačil, roztlačil a o 4km dál nastartoval normálně... zase bez zásahu. No v háji to tam být může, zkusím to, ale když to ani startovací relé nemá... Ještě ocheckuju ten startér, jestli tam není něco zrezlýho a dám vědět na co přijdu...pro další generace... :-)
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Jentak mimochodem, kdes sehnal nový patice na relátka ? Jde to nějak rozumně, nebo maj jen u BMW, či jsi risknul starší ?
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
manas.computer

Příspěvek od manas.computer »

MrCaesar píše:Jentak mimochodem, kdes sehnal nový patice na relátka ? Jde to nějak rozumně, nebo maj jen u BMW, či jsi risknul starší ?
Patice na relátka jsem bavorácký zrovna neměl. Co si pamatuju, tak jsem tam narval z opelu vectry, ktery jsem vystříhal z vraku... A slouží to do dneška.
BMW 730i e38 12/96 DF35133
andersfriden

Příspěvek od andersfriden »

ahoj tak jak se to nakonec vyřešilo ? mě tenhle problém začal trápit, když auto chcípnu a chci ho třeba za pulhodky chci nastartovat tak starter neudělá vůbec nic, jen v noci sem si všiml že mi pohasnou trochu světýlka v autě, ale jakmile po příjezdu motor vypnu a hned starterem otočím tak pak už třeba za těch pulhodky natočim, nebo aspon to takhle ted dělám a zatim to nezklamalo, ted v zimě to udělalo častěji, má to vliv na teplotu, když auto vychladne tak nastartovat jde jo a baterku mam fungl novou, to sem myslel že tim je tak jsem koupil novou a za měsíc se to ukázalo znova, na roztlačení to auto jde uplně vpohodě.
BMW 740i e38 manual
Ex BMW E65 750I
Ex BMW E36 COMP 1.6
Ex BMW E91 320D
Škoda Superb III FL
JaraX

Příspěvek od JaraX »

WilD píše:Já už tý auře věřím... Na mě se vysral tempomat už 3x na Kunratický spojce při odjezdu od Snejka, vždy stejná situace. Jinak nikdy, zbylých 40tiskm no problém... Pak mám ještě dvě místa, na jednom mi pravidelně dochází plyn (u BikersCrownu nahoru) a na dalším (mezi Kačerovem a Thomayerkou) už mi asi 3x napsal check "STOP!Öldruck blabla!" :lol: :lol: Tak na tom asi něco bude.
tatík má Mercedesa Vito 2,2d a už od novoty mu vždycky zdechne motor na jednom sjezdu z dalnice, nikdy mu nezdechl jinde, vždy jen tam :D
BMW service expert - http://www.jarax.net
ricrd1

Příspěvek od ricrd1 »

Brácha má chrysler a na jednom místě v Jihlavě nikdy nenastartuje, o pár ulic dál je to v pohodě. Prý tam je nějaký vysílač, který svým signílem ruší imobiliser. U BMW se mi to zatím nikde nestalo.
BMW 750i E38
Fx323i

Příspěvek od Fx323i »

Imobilizér u BMW funguje na 125 kHz AM, tak se zkus poptat na pumpě, jestli náhodou nemají třeba bezdrátové monitorování stavu nádrží nebo něco podobného na té frekvenci :-)
lochnes2010

Příspěvek od lochnes2010 »

Právě jsem chtěl založit téma.Tak dneska se mi to stalo na hranicich Polska s Německem .Sem se vyspal zkusil znovu a nic.uz to vypadalo ze polakum zaplatim odtah 400km posledni pokus a hle naskocilo . a vse to zacalo tim ze ta moje se chtela zkraslit v zrcatku co je ve cloně.Otevrela zrcatko , rozlo se svetlo v kabine ne nad zrcatkem zhaslo radio ,vypl se vetrak cely stred je vlastne potme . Dojeli jsme bez topeni a hudby a trvalo to 6 hodin protoze miliony polaku se vraceji ze sveta na svatky .
A ted ma otazka je nejaky modul co ma v sobe toto vse ?
BMW 730i E38,02/95 , DF72876
Odpovědět