Měl bych dotaz.Mam BMW 740ia 5/95. 5HP30
Je tu následující problém. Byl sem na horách a zapadl jsem tam. Tak sem se chtěl dostat ven,ale auto docela sedělo. Dal sem tam R a vypnul ASC a dal sem plyn.Chtěl sem auto rozhoupat abych se z toho dostal tak sem dával R,D,R,D,R.Samozřejmně s prošlapováním brzdy. Zřejmně se kola párkrát nezastavily, ale při měnění kvaltů nebyla slyšet žádná rána. A najednou se ozvalo takový hučení. Čím byly vyšší otáčky tak bylo to hučení hlasitější. Pokračoval sem pak dál v jízdě a hučení cca. po minutě zmizelo. Ale pak sem zjistil, že auto necouvá. Zpátečky a PDC fungovalo, ale auto bylo jako na N. Za pomalý jízdy začalo něco mlátit v převodovce když se přidávalo, ale s puštěným plynem nic.Doma sem převodovku načetl přes INPA,ale chyba nebyla žádná. Vyresetoval sem i hodnoty a stále nic. Oleje tam bylo dost. Myslím, že se utrhl koš na zpátečku.
Sehnal sem jinou převodovku, prý v pořadku a koupil sem v ZF nový měnič a filtr. Převodovka se namontovala, naplnila se olejem, nastartovalo, podle INPA ohřála na správnou teplotu a dolil se olej. Všecky kvalty jdou, ale R ne
Prosím o nějakou radu. Už fakt nwm, protože výměnu uz sem jednou dělal před rokem a půl cca. A tehdy sem tam dal můj starej měnič. A najel od ty doby cca 40000km až do zapadnutí.
Co by to řazení mohlo ještě ovlivňovat? Nechci si připustit, že jsou obě převodovky stejně v prd... a nebo že t
a moje byla ok,což pochybuju kvůli tomu narážení.
Děkuju moc za každou radu či nějaký typ popř. někdo kdo tomu rozumí v Plzeňským kraji ?