Zapach benzinu a reset LCD

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
marty740

Re: Zapach benzinu a reset LCD

Příspěvek od marty740 »

Co se týče LCD jednoznačně se to děje v závislosti na teplotě.Nevím jistě,ale snad by tam měla být nějaká pojistka proti přehřátí. Z vlastní zkušenosti vím,že se to děje vždycky,když jsou vedra. Dáš mu čas a probere se. Zkraje jsem z toho byl dost vyřízenej,protože jeden mi už odešel do věčných lovišť a tenhle mi chodil v autě sotva měsíc,ale teď už jsem v klidu. 8-)
Co se týče zápachu,mám ten samej problém,neřešitelnej.Je to jak kdy,občas,příčina neznámá. :(
BMW e38 740iA 11/96 DK60888
BMW e34 525i 05/91 BK29219 ex L.P.2007 ukradeno :-(
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

tak problm s LCD bude asi složitější. podle mě na to teplo nema vubec žadnej vliv, jo pojistka tam je ale to že to napiše že je to přehřate tak to píše videomodul a pak se vypne (zkontrolovat ten vetrak na nem 100rme :) a nebo maš v kufru extra horko. Ale... abych to něčím podložil.. měl sem monitor.. ten se vyběloval.. jak se mu zachtělo... jednou za měsíc... i v zimě... i při příchodu do stojícího auta... i po 500km jizdy... pokaždý to vyřešila jedna dobře mířená rána a obraz naskočil(nebo se počkalo x hodin/dnů) :). ted je monitor (i auto) prodané extra a monitor jezdí v jiném autě, kde se chová stejně. Ted mam auto nové, a mam tam dodělanou jinou navigaci (stejny typ stejny monitor jen z jineho auta)... monitor nebělá, monitor šlape pořád... i když sem byl ve francii a tam auto stalo jen na slunku, ve stinu 30-40° od rana do večera, v autě snad tři miliony tisíc stupnů no roztekl se mi tam i suchej salám na sračku... fakt tam mohlo bejt tak 60 jako prd... přišel sem a otočil kliče a displej pořád fungoval, nikdy se nevypnul, nikdy nehlasil jedinou věc.. v kufru bylo stejně vedro ,dsp zesilovač hřeje jako kráva ale stejně se videomodul vpohodě chladí (větrák hooodně moc vrčí) a pohoda. tolik odemně vypozorováno. pokud vím tak fishmakerovi ani kralikovi(už) taky dislplay nevypíná... takže to není standartní jev, něco je v nepořádku. bud displej sám má už dost a nebo se přehřívá videomodul ...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Snejk píše:tak problm s LCD bude asi složitější. podle mě na to teplo nema vubec žadnej vliv, jo pojistka tam je ale to že to napiše že je to přehřate tak to píše videomodul a pak se vypne (zkontrolovat ten vetrak na nem 100rme :) a nebo maš v kufru extra horko. Ale... abych to něčím podložil.. měl sem monitor.. ten se vyběloval.. jak se mu zachtělo... jednou za měsíc... i v zimě... i při příchodu do stojícího auta... i po 500km jizdy... pokaždý to vyřešila jedna dobře mířená rána a obraz naskočil(nebo se počkalo x hodin/dnů) :). ted je monitor (i auto) prodané extra a monitor jezdí v jiném autě, kde se chová stejně. Ted mam auto nové, a mam tam dodělanou jinou navigaci (stejny typ stejny monitor jen z jineho auta)... monitor nebělá, monitor šlape pořád... i když sem byl ve francii a tam auto stalo jen na slunku, ve stinu 30-40° od rana do večera, v autě snad tři miliony tisíc stupnů no roztekl se mi tam i suchej salám na sračku... fakt tam mohlo bejt tak 60 jako prd... přišel sem a otočil kliče a displej pořád fungoval, nikdy se nevypnul, nikdy nehlasil jedinou věc.. v kufru bylo stejně vedro ,dsp zesilovač hřeje jako kráva ale stejně se videomodul vpohodě chladí (větrák hooodně moc vrčí) a pohoda. tolik odemně vypozorováno. pokud vím tak fishmakerovi ani kralikovi(už) taky dislplay nevypíná... takže to není standartní jev, něco je v nepořádku. bud displej sám má už dost a nebo se přehřívá videomodul ...
já ZATÍM s monitorem taky žádnej problém nemám, akorát, když např. koduju tak někdy si dává na čas s uváděním kodovacích čísel, nebo mu to někdy chvilku trvá, než po odkodování naskočí menu, když spěchám, tak z toho rostu, jinak ZATÍM dobrý....
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

to jo. mě spíš občas místo kodovaní naskočí rovnou radio a ja bud startuju a nejde to nebo musim přepnout na menu a hledat kodovani. nebo začnu zadavat kod a skoči mi tam v pulce radio... nebo čekam než se ten kod vubec zobrazi :D za to bych je vraždil ale radši koduju porad :) sice to nema moc vyznam ale lepši jak dratem do oka
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

Ee, ono to priamo pise, ze je prehriaty monitor a preto sa vypol. Ostane tam asi minutu svietit tento napis a potom zhasne. Stavalo sa mi to, ked som valil v lete bez klimy a mal zapnute radio. Ten monitor bol totalne zhavej... Ked sa zapne klima, tak ho zozadu asi chladi ...
BMW 7 - The true definition of luxury. Yours.
e38 740iA poooomaly prerod (porod)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no v tom atuě na ten displej taky nešlo ani sahnout a šel. je pravda že když klima nejde tak za tim monitorem se udělá taky hustej pařák. ale to samobělení neni dobře.
Obrázek
T613

Příspěvek od T613 »

a neni v tom monitoru nahodou maly ventilator? (u takovych zarizeni dost casto byva)
muze byt KO a tim se to prehriva ...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

o vikendu sem to mel v ruce rozebrane na kousičky, ten monitor je dost maly i tak je tam dost velka čast vyplněná měničem, A/D převodnikama a jakousi deskou synchronizaci ale vetrak tam stopro neni, ani by se tam nevešel, vetrak je jen vzadu v TV modulu a v GPS počitači(mechanika). Ja si myslim že přes to kovové pouzdro toho monitoru, cele te zastavby ktera je z toho hořčíku to musí teplo odvadět dostatečně i kdyby auto stalo celej den na sluničku.
Obrázek
Odpovědět